ŠTÍTEK: MAX

Čtvrtfinále Poháru FAČR ve futsalu 2018. Sparta Praha porazila ve Zruči nad Sázavou Olympik Mělník.
Chrudim – Dva odlišné futsalové světy svedlo sedmé kolo nejvyšší domácí soutěže. Olympik Mělník nastoupil pouhé dva dny po poháru na Spartě a znovu v okleštěné sestavě na půdě mistrovské Chrudimi. Několikanásobný český šampion chystající se se svými hvězdami na blížící se vystoupení v elitní fázi Ligy mistrů nasázel hostům devět gólů, sám neinkasoval ani jednou.

Mělník odskákal chrudimské ladění na Ligu mistrů devítkou

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Chrudim - „Utkání má předem jasného vítěze,“ nechal se již před zápasem slyšet ostravský trenér Martin Kapsa. A tušení před duelem se stalo skutečností. Ostrava do utkání nastoupila s poraženeckou náladou a i díky svému přístupu nechala obhájce titulu kralovat.

Futsalový nováček odcestoval s jedenáctkou

Ostatní sporty
Apple iPhone Xs
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Apple očekává, že již brzy překoná hranici dvou miliard prodaných zařízení s operačním systémem iOS. Pomoci by mu k tomu měla trojice nových iPhonů, které představil ve středu večer. Kromě nich došlo i na pátou generaci chytrých hodinek Apple Watch, které jako první na trhu nabídnou i funkci EKG. Na českém trhu se nové iPhony objeví již 28. září.
11 fotografií

Nové iPhony přicházejí. Na nejvyšší modely si připravte přes 40 tisíc

Ekonomika
Mláďata slona indického Maxe a Rudiho teď mohou návštěvníci vídat i v „zeleném“ výběhu na trávě.
Mláďata slona indického Max a Rudi už dovádějí i na trávě v „zeleném“ výběhu. Nyní jsou zhruba o 35 kilogramů těžší než při posledním vážení, které proběhlo o měsíc dříve. Starší Max teď váží přesně 766 kg a mladší Rudi 544 kg. Tentokrát šlo o jejich první vážení v chráněném kontaktu, tedy bez přímého kontaktu s chovateli.
4 fotografie

Slůňata Max a Rudi v pražské Zoo už dovádějí na trávě

Praha
Z futsalového duelu Chrudim - Helas Brno. V bílém domácí Matěj Slováček
Chrudim, Vysoké Mýto - Hladkým vítězstvím vstoupil chrudimský ERA-PACK do čtvrtfinále play off proti Helasu Brno. Trenér Felipe Conde mohl být s předvedenou hrou spokojen. Sedm vstřelených branek, žádná obdržená. To je výborná vizitka.

Hladká výhra Chrudimi

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Východní Čechy, Chrudim - Z dalšího čistého konta se radoval brankář ERA-PACKu Dmitrij Litviněnko. Zápas mezi Chrudimí a Spartou (3:0) měl být bitvou o čest, která přinese spoustu branek. Nestalo se.

Chrudim vládne, porazila Spartu

Ostatní sporty
Tradiční průvod masek okořeněný zábavným programem prošel i touto obcí.
Bylany - V Bylanech, které jsou součástí obce Chrášťany, se v sobotu 10. února sešlo u základní školy velké množství lidí. Důvodem byl devátý ročník masopustu. Čelo průvodu ovládla skupina myší pod vedením černého kocoura. Nechyběl tradiční medvěd s medvědářem nebo smrtka.
133 fotografií

OBRAZEM: Masopustní průvod si užily Bylany

Volný čas