ŠTÍTEK: McKenzie

Odlet amerických vojáků
Z Afghánistánu v noci odletěli poslední američtí vojáci. Agentuře Reuters to potvrdil generál Frank McKenzie, který velí americkým silám na Blízkém východě, v Perském zálivu a severní Africe (CENTCOM). Na palubě posledního amerického letadla, které odstartovalo z kábulského mezinárodního letiště, byl podle něj také americký chargé d'affaires Ross Wilson.
52 fotografií

Afghánistán opustili poslední američtí vojáci. Z Kábulu odletěl i velvyslanec

Svět
Králíček Jojo.
Kino Národka v úterý od 19.30 hodin uvádí film USA s titulky. Být v nacistické Třetí říši malým blonďatým klukem znamená poměrně dost přímočarou kariéru. Tedy aspoň na jejím začátku. Jedním z prvních kroků je členství v organizaci Hitlerjugend, čili v „Hitlerově mládeži,“ což obnáší trochu vojenského drilu, pálení závadných knih, vyhazování věcí do vzduchu, nenávidění židů a podobné hraní si na vojáčky i na válku.

Tip na 11. února: Králíček Jojo

Volný čas
Setkání v sokolovské ZŠ.
Životní styl, který děti často vedou, je nezdravý. Po příchodu ze školy, kde tráví vyučovací hodinu v lavici, sednou k počítači a sport sledují maximálně v televizi. Kvůli tomu mají ochablé zádové i břišní svaly a začínají se jim hrbit záda.

Hodně dětí nedodržuje zásady zdravého života

Sokolovsko
Sledge hokejistům Zlína bude v superfinále fandit i Kanaďan
S podporou mimo jiné fanouška z Kanady odjedou o víkendu k boji o čtvrtý titul za sebou a pátý celkově sledge hokejisté Lapp Zlín. Vzhledem k paralympijským hrám v Pchjongčangu vedení svazu rozhodlo odehrát bitvu o vítězný grál na jeden zápas a všechna utkání o umístění v letošním ročníku se odehrají v sobotu na neutrální půdě v Brně.
2 fotografie

Sledge hokejistům Zlína bude v superfinále fandit i Kanaďan

Hokej
Aukce designových lahví Pilsner Urquell vynesla 1,6 milionu korun
Karlovy Vary, Praha – Šestý ročník charitativní aukce designových lahví Pilsner Urquell pro Centrum Paraple vynesl lidem, kteří se následkem nemoci či zranění ocitli na vozíku, celkem 1 683 145 korun. Nejdražší originální kousek podle návrhu uměleckého ředitele sklárny Moser Lukáše Jabůrka byl tento rok vydražen za 250 000 korun.

Aukce uměleckých lahví pro Paraple vynesla 1 683 145 Kč

Karlovarsko
Jakub Langhammer na australské trati.
Queensland (Austrálie) – Zářil mezi amatéry a vypadá to, že čeřit vody bude i mezi profíky. Litvínovský triatlonista Jakub Langhammer, který v současnosti žije v Austrálii, má za sebou první závod mezi profesionálními triatlonisty. V australském Queenslandu se zúčastnil 25. ročníku Mooloolaba Triathlon Festivalu 2017, kde bojovalo více než 2 200 sportovců. Severočeský talent doběhl na olympijských distancích (1,5 km plavání, 40 km cyklistka, 10 km běh) na parádním osmém místě.

Triatlonista Langhammer vletěl mezi profíky! Zazářil osmým místem

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Řím - Je sice pravda, že práce člověka zušlechťuje, ale pokud je jí příliš, platíme za to určitou cenu: výrazně klesne náš kognitivní výkon. Slábne paměť, duševní činnost a schopnost uvažovat, a to s sebou nese i nižší produktivitu práce. Po čtyřicítce to postihuje každého, kdo pracuje více než 25 hodin týdně. Vyplývá to ze studie, na které pracoval tým australských a japonských vědců a jejíž výsledky publikoval Institut aplikovaného ekonomického a sociálního výzkumu v Melbourne.

Po čtyřicítce podle vědců příliš práce škodí

Zdraví
Ilustrační foto
Johannesburg - Šest dětí a dva dospělí zahynuli při požáru, který dnes v Jihoafrické republice zachvátil sirotčinec. Další čtyři osoby podle agentury Reuters utrpěly různě vážná zranění a jsou v nemocnici. Zbývajících deset lidí, kteří byli v době neštěstí v objektu, vyvázlo bez zranění.

Při požáru v sirotčinci v JAR zemřelo šest dětí a dva dospělí

Svět
Petr Vabroušek na Ironmanu v Busseltonu
Malenovice – Letošní Ironmanová derniéra se Petrovi Vabrouškovi vydařila. Triatlet z Malenovic v neděli vybojoval v australském Busseltonu osmé místo. Závod, který se konal na klasických tratích 3,8-180-42,2 kilometru, vyhrál loňský vícemistr světa z Havaje domácí borec Luke McKenzie. Na stříbrné příčce skončil Denis Chevrot z Francie, třetí pozici obsadil Němec Per Bittner.
2 fotografie

Vabroušek skončil ve větrném a deštivém Ironmanu v Busseltonu osmý

Ostatní sporty
Manželé z Kanady Charles Mckenzie (67) a Dorothy (63) v ní zemřeli při společných sexuálních radovánkách.
Mexiko - Neuvěřitelná tragédie se stala ve vířivce v luxusním hotelu v Mexiku. Manželé z Kanady Charles Mckenzie (67) a Dorothy (63) v ní zemřeli při společných sexuálních radovánkách. Muže z ničeho nic zradilo srdce, žena se vzápětí poté utopila. Oba už personál hotelu objevil mrtvé.

Manželé záhadně zemřeli v hotelové vířivce

Svět
Americká kapela Fourplay na jazzovém festivalu v Přerově
Přerov /VIDEO/ – Nikdy by nás nenapadlo, že se budeme loučit s jazzovým festivalem duetem Zvonky štěstí od Karla Gotta a Dary Rolins. After party v předsálí s kapelou Maskovaní bandité rytmu se ale protáhla až do půl třetí ráno a jazzové úpravy profláknutých hitovek za hranicí vkusu měly zcela nečekaný náboj.
56 fotografií

Přerov žil tři dny jazzem. Tady jsou největší pecky

Přerovsko
Útočník Radek Faksa.
Dallas - Český hokejový útočník Radek Faksa byl povolán z farmářského týmu Texas Stars z nižší AHL do prvního mužstva Dallasu a může se dočkat premiéry v NHL. Jednadvacetiletý odchovanec Opavy zaujal místo v kádru po zranění forvarda Curtise McKenzieho. Do sestavy v sobotním duelu na ledě Floridy by mu mohly pomoci i zdravotní potíže dalšího útočníka Travise Moena.

Faksa se přiblížil premiéře v NHL, Dallas ho povolal z farmy

Hokej
Kruhy v obilí u Jablonce. Zpozoroval je myslivec v neděli v pět hodin ráno, hned večer kvůli tomu letěla Cesna z Hodnovic.
Jablonec n. N. - REPORTÁŽ/VIDEO - Kdo udělal záhadné kruhy v obilí u Jablonce? Jeli jsme na místo a zjistili podrobnosti… Zatímco záhadologové, senzibilové a sběrači senzací jásají, agronomové lomí rukama. Obrazec v pšeničném poli velikosti hřiště a desítky cestiček jim poničily úrodu. V místě uváleného obilí vesele dál žijí slimáci, lezou brouci. Myslivec tvrdí, že jde o falzifikát.
28 fotografií

Marťani nebo recesisté? U Jablonce se objevily záhadné kruhy v obilí

Jablonecko
Ilustrační foto.
Plzeň - Největší tuzemský pivovar Plzeňský Prazdroj považuje minipivovary za důležitou součást českého pivního trhu. Musí ale nabízet kvalitní a hlavně unikátní piva, tedy nejen ležáky, které vyrábějí všechny velké a střední pivovary, řekl marketingový ředitel Grant McKenzie. Nepředpokládá další růst prodeje piva v plastových PET lahvích.

Prazdroj: Minipivovary jsou důležitou součástí pivního trhu ČR

Ekonomika
Ilustrační foto
Plzeň/Praha – Češi se po pěti letech pití doma začali vracet do restaurací. Pijí více než dříve ležáky (11 a 12stupňová piva) na úkor desetistupňových značek, řekl marketingový ředitel lídra trhu, Plzeňského Prazdroje, Grant McKenzie. Pravděpodobné pozastavení poklesu prodejů piva v restauracích potvrdil také mluvčí pivovarské dvojky, Pivovarů Staropramen, Pavel Barvík. Přesto podle něj i dále více roste podíl baleného piva na úkor čepovaného.

Češi se po pěti letech začali znovu vracet do restaurací

Ekonomika
Ilustrační foto
Praha – Důležité je, aby tomu rozuměl klient. Teprve potom je na řadě zájem banky. Tak by, aspoň teoreticky, měl vypadat vztah mezi finančními institucemi a jejich zákazníky s platností nového občanského zákoníku. Ten začal platit úderem 1. ledna a pro banky znamenal především velké papírování.

Smlouva v bance? Jen čitelně

Ekonomika
Ilustrační foto
Plzeň - S razantním růstem prodeje 11stupňového piva Excelent mladým ve věku od 18 do 30 let počítá v příštích třech čtyřech letech Plzeňský Prazdroj. Po čtyřleté stagnaci se letos prodej zvyšuje. Jedenáctky jsou pět let nejrychleji rostoucím segmentem piv v Česku, řekl marketingový ředitel Grant McKenzie.

Prazdroj chce výrazně zvýšit prodej jedenáctky Excelent mladým

Ekonomika
Prazdroj spustil linku na ovocná piva.
Plzeň - Ačkoliv bude dle marketingového ředitele Plzeňského Prazdroje Granta McKenzieho základem českého pivního trhu i nadále klasický ležák plzeňského typu, stanou se stále populárnějšími i méně tradiční nápoje – piva smíchaná s ovocnými šťávami, sladové nápoje a pšeničná piva.
16 fotografií

Prazdroj spustil linku na ovocná piva

Ekonomika
Prazdroj spustil linku na ovocná piva.
Plzeň - Ačkoliv bude dle marketingového ředitele Plzeňského Prazdroje Granta McKenzieho základem českého pivního trhu i nadále klasický ležák plzeňského typu, stanou se stále populárnějšími i méně tradiční nápoje – piva smíchaná s ovocnými šťávami, sladové nápoje a pšeničná piva.
16 fotografií

Prazdroj spustil linku na ovocná piva

Plzeňsko
Ilustrační foto
Praha - Sněmovna dnes v prvním čtení podpořila vládní novelu obchodního zákoníku, která má zlepšit platební morálku firem. Návrh určuje maximální dobu splatnosti závazků na 60 dnů a stanoví sazbu z úroku z prodlení na minimálně osm procentních bodů nad sazbou centrální banky. Podle podnikatelů je především nově stanovená sazba z úroků zásadní změnou, která omezí spekulace s pozdními platbami.

Sněmovna podpořila návrh, který má zlepšit platební morálku firem

Ekonomika