ŠTÍTEK: městský park

COOP Run v městském parku v Českém Krumlově. Na snímku děti s Denisou Helceletovou při rozcvičce a obhlídce trati.
/FOTO, VIDEO/ Sobota v Českém Krumlově patřila běžcům. Ti zaplnili městský park, kde běhaly děti a na trať vyrazili i vozíčkáři, dospělí pak vyrazili na okruhy v délce 5 a 10 kilometrů. Konal se tam první, resp. nultý ročník COOP Runu, charitativního běhu, který svou přítomností zaštítila Denisa Helceletová, slavná běžkyně-olympionička. Podívejte se na start dětských kategorií.
49 fotografií

COOP Run v Českém Krumlově obsadil městský park. Sešly se tam desítky běžců

Českokrumlovsko
ICOS pravidelně pořádá charitativní běh Krumlovská jedenáctka (ilustrační foto, ředitel ICOSu Tomáš Zunt vlevo). COOP Run, který bude v krumlovském městském parku 18. května, zajišťuje COOP Jednota Kaplice ve spolupráci s vydavatelstvím MCU.
Atletka Denisa Helceletová, pediatr Martin Fürst nebo ředitel ICOSu Tomáš Zunt, to jsou, alespoň pro spoustu Krumlováků, známá jména. Všechna jsou podepsaná pod novou sportovní událostí, která se bude už brzy konat v Českém Krumlově, a to v sobotu 18. května. V městském parku se uskuteční první ročník běhu COOP RUN. Poběží se v několika dětských kategoriích a na 5 a 10 km a bude i závod vozíčkářů.   

V Krumlově se rodí nový charitativní běh. Sportovci zaplní městský park

Českokrumlovsko
Turnovské pohárky.
Kousek Moravy se v červnu přesune do Turnova, chystají tu vinné odpoledne S festivalem Turnovské pohárky vzniká ve městě nová tradice, jde o první ročník akce pro milovníky vína. Návštěvníci budou moct celé sobotní odpoledne 22. června koštovat vína, ochutnávat nejrůznější delikatesy a užívat si atmosféru městského parku.

Vinné odpoledne v Turnově láká na neomezenou degustaci

Čtenář reportér
Turnovské pohárky
Kousek Moravy se v červnu přesune do Turnova, chystají tu vinné odpoledne S festivalem Turnovské pohárky vzniká ve městě nová tradice, jde o první ročník akce pro milovníky vína. Návštěvníci budou moct celé sobotní odpoledne 22. června koštovat vína, ochutnávat nejrůznější delikatesy a užívat si atmosféru městského parku.

Vinné odpoledne v Turnově láká na neomezenou degustaci

Čtenář reportér
Discgolf
/FOTO, VIDEO/ Vzrušené debaty provázely plánovanou výstavbu discgolfového hřiště v chrudimském Městském parku. Zastupitelé hřiště dvakrát smetli ze stolu, potřetí schvalováním prošlo. Nejvíc emocí vzbudilo samotné umístění do přírodního areálu navrženého k prohlášení za kulturní památku. Barevné koše některým Chrudimákům vadí, jiní namítají, že park konečně ožije a nebude sloužit jen k venčení psů a schůzkám pokuřujících partiček. Cesta k cíli je ale ještě dlouhá, vede totiž přes schvalování památkářů, stavebního úřadu, odboru městské zeleně a dalších institucí včetně pojišťovny.
11 fotografií

Chrudim bude mít discgolfové hřiště. Skončil dlouhý spor o jeho lokalitu

Chrudimsko
V Chomutově se v pátek 6. ledna uskuteční Tříkrálová jízda.
Město Chomutov ve spolupráci se Zooparkem Chomutov pořádá tradiční akci Tříkrálová jízda, která se uskuteční v pátek 6. ledna od 16 hodin. Průvod Tří králů na koních vyrazí na svou cestu od brány zooparku a povede do městského parku, kde bude následovat doprovodný kulturní program.

V Chomutově se v pátek uskuteční Tříkrálová jízda

Čtenář reportér
Chomutov opět chystá kouzelné Chomutovské Vánoce v Městském parku.
Chomutované, ale i lidé z širokého okolí se i v letošním roce mohou těšit na tradiční a oblíbenou akci Chomutovské Vánoce. Ty od první adventní neděle až po Tři krále budou návštěvníky lákat na bohatý vánoční program, stylové vánoční stánky, ledovou arénu a mnoho dalšího pro malé i velké, a to opět v Městském parku, kde loni slavily veliký úspěch.

Chomutov opět chystá kouzelné Chomutovské Vánoce v Městském parku

Čtenář reportér
Již 18. ročník festivalu Otevřeno zahájí v pátek 3. června v rámci mnohaleté spolupráce žáci a hosté Základní umělecké školy T. G. Masaryka v Chomutově.
Tradiční chomutovský festival otevřený všem žánrům a otevírající nové kulturní obzory nabídne v první půli června nekonvenční směs uměleckých zážitků určených dětem i dospělým. Multižánrový festival Otevřeno probíhá na různých místech města Chomutova s výjimkou roku 2020 každoročně od roku 2004. Letos jej v městském parku, na Hřebíkárně a ve svém atriu pořádají Chomutovská knihovna, Hřebíkárna a Základní umělecká škola T. G. Masaryka.

V Chomutově bude opět Otevřeno. Festival začíná v pátek

Čtenář reportér
Úklid v Městském parku v Chomutově.
V rámci blokového čištění v pátek 7. května během dopoledne najelo několik úklidových vozů do uliček Městského parku v Chomutově a zlikvidovaly nános zimní posypové drtě. Pracovníci uklidili přilehlé travnaté plochy, doplnili dřevěnou drť mezi rostliny u Růžového altánu, ale i pohrabali zbylé listí u herny v blízkosti fontány. V dalších dnech by měla následovat oprava výtluků a další úprava zeleně.
14 fotografií

OBRAZEM: Městský park v Chomutově prošel generálním úklidem

Chomutovsko