ŠTÍTEK: Michael Bay

Bůh proměněný ve vousaté mluvící koťátko.
Výbušná koťátka na Netflixu nabízejí souboj Boha s ďáblem v kočičích tělech i odvážný humor. Dokument Kauza Kramný na Voyo rozkrývá zákulisí případu Petra Kramného, odsouzeného za vraždu manželky a dcery během rodinné dovolené v Egyptě. Ve filmu Dívka a moře na Disney+ můžete sledovat příběh první ženy, která přeplavala Lamanšský průliv, a rodiny s dětmi potěší Ptáci stěhováci na SkyShowtime. Jsou tu pravidelné tipy Deníku na tu nejlepší podívanou ze streamů.

Novinky na streamech: Výbušná koťátka, Ptáci stěhováci i Kauza Kramný

Film a televize
Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio a Timothée Chalamet
Nevinné odpoledne u počítačů a kávy a mezi tisíci světelných teček na monitoru jedna jiná. Kometa. Veliká a mocná, tiše svištící vesmírným prostorem. Doktorandka Kate z astronomického týmu, která si jí všimne, netuší, jak bizarní kolotoč její objev spustí. Když totiž profesor Randall Mindy, velící své studentské skupince, propočítá trajektorii a rychlost tělesa, je jasno: kometa míří na Zemi a zničí veškerý život na ní. Lidé mají zhruba šest měsíců na to, aby svou planetu zachránili. Tak vypadá prolog filmu K zemi hleď!, jenž se těší zasloužené pozornosti na Netflixu.

Film K zemi hleď! je satirickou zprávou o nás, při níž tuhne smích na rtech

Film a televize
Štěpánka Saadouni.
Havlíčkův Brod - K nejsilnějším místům ve slavném románu Bídníci od Victora Huga patří moment, kdy ubohá Fantina prodá svoje krásné vlasy i zuby, aby měla peníze pro svoji dceru Cossetu, která strádá u pěstounů.

Dárcovství jako byznys

Havlíčkobrodsko
Nicolas Cage a jeho manželka Alice Kim.
Teplicko - Jak vycvičit draka 2 - Strhující druhá kapitola epické trilogie nás přivádí zpět do fantastického světa Škyťáka a Bezzubky pět let poté, co ti dva úspěšně sjednotili vikingy a draky z ostrova Berk. Zatímco Astrid, Snoplivec a zbytek party se utkávají na dračích závodech (nový na ostrově velmi oblíbený kontaktní sport), naše nerozlučná dvojice létá po obloze, mapuje neznámé oblasti a objevuje nové světy.

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

Volný čas
ANNA KARENINA. Joe Wright si pro svou divadelně stylizovanou verzi slavného příběhu lásky od Lva Nikolajeviče Tolstého vybral do titulní role Keiru Knightley.
Teplicko - Akční fenomén Michael Bay natočil další díl akční sci-fi Transformers. Díl se zlověstným podtitulem „Zánik" je sice přímým pokračováním úspěšném série, v mnoha ohledech ale bude úplně jiný než předchozí části. Především se proměnili jeho lidští hrdinové. Místo zápolení mladého Sama Witwickyho s Transformery a životem vůbec budeme sledovat automechanika Cadea (Mark Wahlberg), který žije sám s dospívající dcerou (Nicola Peltz) na farmě v Texasu, kde se snaží opravovat nepojízdné vraky a po opravě je prodávat. Jeho život se změní ve chvíli, kdy se z hromady šrotu, kterou si přiveze do dílny, vyklube Transformer. Od tragických událostí, které na konci třetího dílu zničily půlku Chicaga, uplynuly dva roky a tito tvorové jsou od té doby na černé listině. Cade a jeho dcera se na ní díky nečekanému nálezu objeví také.

SERVIS: Kina, divadla a výstavy

Volný čas
Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics představil prototyp "ohybatelného" televizoru.
Las Vegas - Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics představil prototyp "ohybatelného" televizoru. Zakřivení obrazovky s úhlopříčkou 216 centimetrů lze ovládat na dálku, informoval dnes zpravodajský server BBC. Vlastní ohebnou televizi ohlásil i jihokorejský konkurent LG Electronics. Firmy tvrdí, že zakřivení obrazovky může poskytnout lepší vizuální zážitek.

Korejský Samsung představil prototyp "ohebné" televize

Ekonomika
Ilustrační foto
Nový Jičín - Mimozemští roboti měnící se v pozemská auta jsou zpátky – americké akční sci-fi Transformers dorazí tento týden také do novojičínského Letního kina. Promítat jej budou tento pátek a sobotu.

Letní kino se rozloučí americkou sci-fi

Volný čas
Ilustrační foto.
Když konečně nadejde onen dlouho očekávaný den a dospívající chlapec si opatří své první auto, je to málem jako křest plnoletosti. Nic nevadí, že jde o oprýskaného veterána Chevrolet Camaro se žlutým potěrem, kterému karosérie rzí jen kvete.

Transformers Michaela Baye se střetnou v obýváku

Umění