ŠTÍTEK: Milenec

Až dvacet let vězení hrozí důchodci Janu Š., který loni v říjnu v brněnském Králově Poli zastřelil třinácti ranami z pistole svou o dvě generace mladší milenku.
/FOTO/ Šestnáct let ve věznici se zvýšenou ostrahou dostal u Krajského soudu v Brně sedmašedesátiletý Jan Šmehlík, který loni v říjnu v brněnském Králově Poli třinácti výstřely zabil svoji o dvě generace mladší milenku. K výši trestu se ve čtvrtek u soudu nevyjádřil. Podle předsedy senátu Petra Jirsy vraždil s rozmyslem a zločin si naplánoval. K tomu se přiznal při vazebním řízení krátce po činu.
7 fotografií

Důchodce, který v Králově Poli zastřelil milenku, dostal u soudu šestnáct let

Zločiny a soudy
Dokud nás milenky nerozdělí
Panteon Production Praha přináší ve čtvrtek 5. března od 19. hodiny situační komedii Dokud nás milenky nerozdělí z pera Erica Assouse, plnou zvratů a záměn o tom, kolik milenek je zapotřebí ke zkáze jednoho manželství.

Eric Assous se tentokrát zaměřil na milenky

Volný čas
Táňa Pauhofová.
Známe ji z řady českých filmů a seriálů, jako byly Hořící keř, Po čem muži touží, Živé terče, Toman či z nedávno vysílaného slovenského seriálu Milenky. Za několik dní má premiéru minisérie Bez vědomí, kde hraje šestatřicetiletá Táňa Pauhofová houslistku Marii, která po návratu z exilu do Československa skončí v bezvědomí a pak se nestačí divit, co se kolem ní děje. S časopisem TV Mini ale hovořila hodně otevřeně i o jiných tématech.
11 fotografií

Táňa Pauhofová: I já se musela smířit s tím, že nejsem tak silná a šikovná

Společnost
Vodovod. Ilustrační foto.
Klatovy, Švihov – Připojení Dehtína na městský vodovod a kanalizaci připravují v Klatovech. Součástí akce bude i napojení Švihova na vodovodní přivaděč z nýrské přehrady.

Klatovy postaví vodovod do Dehtína

Klatovsko
Každou neděli se v tělocvičně ZŠ Barvířská v Liberci hraje malý fotbal za účasti 12 mužstev.
Liberec - V posledním základním kole malého fotbalu se definitivně rozhodlo o přímých postupujících pro play-off, o zbývající dvě volná místa budou týmy ještě bojovat v nadstavbové části. Postupující celky ze skupiny A jsou Stoltík, FK Nová Ves a překvapivě FC Teenagers, který odsunul z postupové příčky Real a dokázal zároveň jako jediný porazit silný Stoltík.

FRAPA LIGA: Stoltík padl s FC Teenagers

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Klatovsko – O víkendu se fanoušci fotbalu a malé kopané mohou opět těšit na turnaje a memoriály. Hrát se bude v Křenicích, v Nalžovských Horách, v Jetenovicích a v Milencích.

Kam jít o víkendu za fotbalem

Fotbal
SMOLOV. V současnosti v této lokalitě fungují tři zdroje pitné vody. Čtvrtý předpřipravil průzkumný vrt, který byl proveden v minulém roce.
Domažlice – Dvacet litrů vody každou vteřinu spotřebuje město Domažlice. Zatímco dosud je závislé na přivaděči z nýrské přehrady, v blízkém budoucnu by město mohlo být soběstačné z vlastních zdrojů. Tato situace je výhodná při vyjednávání o cenách vody.

Nové zdroje vody v Domažlicích udrží její cenu

Domažlicko
U Fialů si můžete také svlažit hrdlo. Třeba vám pivo natočí osobně spolumajitelka chalupy Dana Říhová.
Známý hrad, rozhledna, přehrada i několik století stará chalupa. To vše mne tentokrát čeká při putování v okolí městečka Bystřice nad Pernštejnem. Z lokálky mířící z Tišnova do Žďáru nad Sázavou vystupuji na zastávce Nedvědice a vydávám se na výstup k jednomu z nejznámějších hradů na Moravě.

Český poutník: Legenda o krásném strašidlu

Cestujeme
Milan Komár (vlevo) s Jiřím Davidem.
Malmö (Švédsko) – Bývalý kutnohorský hokejista Milan Komár začínající na přírodním ledě v Milence, nyní Klimeška, který přes HC Kolín a Motorlet Praha emigroval do Švédska, kde pokračoval v kariéře v AIK Malmö, byl vykraden v prestižní vilové čtvrti, kde žije.

I ve Švédsku okrádají seniory

Hokej
Pátrání po zamilované dvojici z Adršpachu, je u konce. Dvojice se našla. Jmenují se Ondra a Lucie.
ADRŠPACH - Snoubence, kteří před měsícem vykřičeli světu vzájemnou lásku z těžko přístupné skály Milenci u Adršpachu, čeká v září svatba snů. Zaplatí ji výrobce minerálek Toma Natura a Deník bude u toho!

Svatba snů: Milenci z Milenců se našli!

Česko
Milenci pod Milenci
ADSPACH - Snoubence, kteří před měsícem vykřičeli světu vzájemnou lásku z těžko přístupné skály Milenci u Adršpachu, čeká v září svatba snů. Zaplatí ji výrobce minerálek Toma Natura a Deník bude u toho!

Svatba snů: Milenci z Milenců se našli!

Hradecko
Ilustrační foto
ADRŠPACH - Neobvyklý obrázek se v pátek 10 srpna před polednem naskytl návštěvníkům Adršpašských skal na Náchodsku. Na nejznámější útvar skal zvaný Milenci vylezli ve svatebních šatech muž a žena a křikem lidem pod nimi oznámili, že neslezou do doby, než je přijde někdo oddat. Správci skal jejich počínání řešit nehodlají.

Na skálu Milenci v Adršpachu vylezli dva lidé, aby se prý vzali

Náchodsko
Ilustrační foto
MILENCE - Deset let už marně bojuje Václav Sazama z Klatov o to, aby byl pozemek sousedící s jeho zahradou udržovaný. Snažil se jednat s jeho majitelem, obrátil se s žádostí o pomoc na tři radnice, přesto má vedle své udržované zahrádky džungli.

Roky marně bojuje s úřady

Klatovsko