ŠTÍTEK: Nadační fond

Druhý ročník benefičního florbalového turnaje na Tatranu Střešovice vynesl částku 300 tisíc korun.
Nejlepší florbalový klub světa Tatran Střešovice uspořádal na svých palubovkách již druhý ročník speciálního benefičního turnaje, jehož hlavním cílem bylo vybrat peníze na dobrou věc. Výtěžek z akce, které se zúčastnilo celkem 30 týmů z 25 firem, putoval na adresu dvou dobročinných organizací, které si odměnu mezi sebou rozdělily. Nakonec se v rámci jednodenního turnaje vybralo úctyhodných 300 tisíc korun.

Tatran opět pomáhal. Florbalová benefice málem nabídla i derby pražských „S“

Florbal
Johanka trpí vzácným mozkovým nádorem DIPG. Díky darům široké veřejnosti přes sbírku platformy Donio mohla holčička s rodiči odjet na kliniku do Francie, kde podstoupí experimentální léčbu.
Tříletá Johanka má štěstí, že má silnou a milující rodinu. Zároveň k ní však osud nebyl spravedlivý, když jí nadělil do vínku smrtelné onemocnění v podobě agresivního nádoru na mozku. Už v útlém dětském věku tak musí bojovat s nevyléčitelným onemocněním, takzvaným difuzním pontinním gliomem mozku neboli DIPG. Jedinou nadějí je drahá experimentální léčba, kterou nabízí francouzská klinika. Jen díky štědrosti lidí může dívenka tuto léčbu podstoupit.
8 fotografií

Tříleté Johance podivně povadla tvář, bolela ji hlavička. Teď se rve o život

Rodina
Sbírku na dárky ke Dni dětí pro oddělení dětské hematoonkologie ve FN v Plzni uspořádala skupina Benešovice v pohybu s Alfíkem.
Skupina cvičenek Benešovice v pohybu, vedená Miroslavou Schneck-Steinovou se rozhodla podpořit Nadační fond Šance onkoláčkům. Na pravidelných cvičeních vybíraly dobrovolné příspěvky, které posloužily k nákupu dárků pro děti na onkologickém oddělení Fakultní nemocnice v Plzni. Celkem se podařilo vybrat přes 13 tisíc korun, které byly předány maskotem Alfíkem Petrem Kasalem.
14 fotografií

Benešovice v pohybu s Alfíkem potěšily onkologicky nemocné děti

Tachovsko
Ve Zlatém Jablku jsou od úterý k vidění originální filmové klapky.
Od úterý 14. května zdobí hlavní pasáž Zlatého jablka v centru Zlína umělecky ztvárněné klapky od českých výtvarníků. Letošní kolekce již 27. ročníku Salonu filmových klapek čítá 125 děl. Stejně jako v předchozích letech peníze z jejich aukce podpoří snímky a projekty začínajících filmařů. Výstava je nedílnou součástí doprovodného programu 64. Zlín Film Festivalu, který startuje již 30. května.
32 fotografií

Zlínský festival se blíží. Jako první dorazily originální filmové klapky

Zlínsko
Loňské klání v Rotavě.
Užijí si hodně zábavy, tmelí týmy i své fanoušky a hlavně přispívají na charitativní aktivity. Jejich sportovní disciplíny mnohdy berou přihlížejícím dech. V mnohém připomínají celosvětově známou soutěž Hry bez hranic, kde se také inspirovali. Řeč je o setkání devíti měst a obcí z celého Karlovarského kraje s názvem Hry bez hranic u hranic. Letošní klání bude v nádherném prostředí obce Kyselka a pořádá ho Nadační fond Ještěřice z Kraslic.
5 fotografií

Kyselka ožije Hrami bez hranic u hranic. Týmy pomáhají dobré věci

Sokolovsko
Bývalá cihelna Chmeliště
/FOTO/ Bývalá cihelna ve Chmelišti u Uhlířských Janovic. Mokřad na jižním okraji Prahy. Pozemky podél Bakovského potoka na Rakovnicku. Co tato místa spojuje? Všechna jsou v péči pozemkových spolků a na všech vznikly koncem loňského roku díky finanční podpoře Nadačního fondu Veolia nové tůně, které již nyní zabydlují nejrůznější živočichové.
4 fotografie

Tůně nejen pro obojživelníky. Jedna z nich je také kousek od Uhlířských Janovic

Čtenář reportér
Nadační fond Albert rozdělil ve Zlínském kraji 240 tisíc korun.
Nadační fond Albert slavnostně předal granty šestici dětských domovů a dalších organizací, které uspěly v programu Bertík pomáhá. O nejlepších projektech ze Zlínského kraje rozhodli zákazníci místních obchodů Albert. Celkově fond rozdělil dětem a mladým lidem ze sociálně znevýhodněného prostředí 240 tisíc korun.

Čtvrt milionu korun pro děti. Bertíci ocenili v kraji nejlepší projekty

Podnikání
Z Charitativního tanečního večera v Uhlířských Janovicích.
/VIDEO, FOTO/ V Hasičárně v Uhlířských Janovicích se v sobotu 23. března Charitativní taneční večer na podporu nadačního fondu Nevzdáme to. Akci uspořádali dobrovolní hasiči z Uhlířských Janovic, kterým pro tento účel zdarma poskytlo prostory město Uhlířské Janovice. Hudební doprovod zajistila bez nároku na honorář kapela Jiřího Förstera a poplatků se vzdal i Ochranný svaz autorský.
68 fotografií

Benefiční večer v Uhlířských Janovicích pomohl nadaci podporující handicapované

Volný čas
Rytíři v úterý 27. února přivítali na svém ledě Litvínov. V benefičním zápase oblékli speciální růžové dresy a finančně podpořili nadační fond Úsměv nejen pro Kryštofa. Na snímku Radek Smoleňák.
Hokejové Kladno se v úterý zahalilo do růžové. Rytíři oblékli speciální dresy s usměvavým logem a v benefičním utkání vyzvali Litvínov. Jejich fanoušci navíc měli k úsměvu také důvod – Kladeňáci, kteří mají už jistou baráž, porazili Vervu bojující o nejlepší čtyřku 2:0 a díky svým příznivcům a partnerům vybrali peníze pro nadační fond Úsměv nejen pro Kryštofa. Na jeho konto poputuje i výtěžek aukce hraných dresů, která odstartovala v průběhu utkání. K mání je i uniforma legendárního Jaromíra Jágra, jenž v ní nastoupil alespoň na rozbruslení.

Rytíř měl důvod k úsměvu: Kladno udolalo Litvínov a vybralo peníze na dobrou věc

Hokej
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu dr. Dagmar Lieblové Martin Liebl s manželkou Lenkou (vpravo).
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Prestižní cena doputovala do Čáslavi! Nadační fond dr. Dagmar Lieblové vyhrál „Cenu Ladislava Čerycha za čin roku 2023“ v rámci soutěže „Neziskovka roku“. Cílem je zviditelnit výjimečné skutky a projekty, ukázat ostatním dobré příklady občanské angažovanosti a inspirovat je. A právě oprava čáslavské synagogy se stala nejlepším počinem minulého roku v rámci České republiky.
24 fotografií

Nadační fond dr. Dagmar Lieblové vyhrál cenu za opravu čáslavské synagogy

Čtenář reportér
Marie a Tibor Abelovi se zpěvákem Tomášek Klusem.
V rodině Abelových z Liberce se život obrátil vzhůru nohama, když jejich syn Kryštof čelil vážné nemoci. Z osobní tragédie se zrodila touha pomáhat jiným v podobné situaci, což vedlo k založení nadačního fondu Úsměv nejen pro Kryštofa. Fond, který začal s milionovým vkladem, nyní rozšiřuje své aktivity a podporuje onkologicky nemocné pacienty i hospicovou péči.
8 fotografií

Po osobní tragédii založila rodina z Liberce nadaci pro nemocné s rakovinou

Jablonecko
Marie a Tibor Abelovi se zpěvákem Tomášek Klusem.
V rodině Abelových z Liberce se život obrátil vzhůru nohama, když jejich syn Kryštof čelil vážné nemoci. Z osobní tragédie se zrodila touha pomáhat jiným v podobné situaci, což vedlo k založení nadačního fondu Úsměv nejen pro Kryštofa. Fond, který začal s milionovým vkladem, nyní rozšiřuje své aktivity a podporuje onkologicky nemocné pacienty i hospicovou péči.
8 fotografií

Po osobní tragédii založila rodina z Liberce nadaci pro nemocné s rakovinou

Liberecko
Chodovské infocentrum
Vlajka města Chodov se letos dostala do všech koutů Evropy a možná i světa. Spolu s ní také autoři či místní lidé, kteří tyto unikátní snímky vytvořili. Kdo je chce vidět, může si zakoupit originální kalendář plný právě těchto fotografií. Bude tak mít užitečnou pomůcku anebo památku v jednom. A nejen to. Koupí kalendáře podpoří lidé místní nadační fond.
8 fotografií

Originální kalendář plný Chodováků podpoří místní nadační fond

Sokolovsko
Lidé zapalují svíčky za oběti střelby na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy
Lidi zasáhla zpráva o nejtragičtějším útoku v novodobých dějinách České republiky. Při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy na pražském Palachově náměstí tři dny před Štědrým dnem zemřelo 14 lidí, více než dvacet jich utrpělo zranění a desítky dalších prožily nejhorší chvíle svého života. Lidé z celé země pozůstalým vyjadřují soustrast a ještě v noci po útoku bylo spuštěno několik sbírek na podporu těch, které chladnokrevný útok jakkoliv zasáhl. 
84 fotografií

Solidarita s oběťmi střelby v Praze: Lidé ve sbírkách přispěli miliony

Česko
vila Čerych
V modernistické vile Čerych v České Skalici z dvacátých let začíná rozsáhlá oprava, na jejímž konci v ní vznikne kulturní a vzdělávací centrum Nadačního fondu Kaplicky Centre vdovy po architektovi Janu Kaplickém Elišky Kaplický Fuchsové. Památkově chráněná stavba, kde se natáčelo film Václava Havla Odcházení bude sloužit jako kulturní, vzdělávací a společenské centrum.

Začíná oprava vily Čerych za 40 milionů. Nadále zůstane otevřená veřejnosti

Náchodsko
Florbalisté Tatranu Střešovice slaví vstřelenou branku v televizním utkání proti Vítkovicím
Za každou vstřelenou branku v probíhající sezoně poputuje částka 1000 korun do rukou těm, kteří pomoc opravdu potřebují. Přesně takový je scénář charitativního projektu Góól², po úspěšném březnovém benefičním turnaji dalšího unikátního nápadu z dílny florbalového klubu Tatran Střešovice. Obhájce mistrovského titulu předal během pondělního šlágru s Vítkovicemi vítězný šek do rukou Nadačního fondu Modrý hroch, který ovládl hlasování veřejnosti.

Co gól, to peníze na charitu. Tatran opět pomáhá, branky střílí pro nemocné děti

Florbal