ŠTÍTEK: netbook

Ilustrační foto
Praha – Průměrná cena přenosných počítačů v minulém roce mírně vzrostla a zvyšovat se zřejmě bude i letos. Důvodem je rostoucí zájem o cenově spíše dražší ultrabooky a nástup notebooků kombinovaných s tablety, tzv. dva v jednom. Růst cen některých nových modelů v závěru roku způsobilo oslabení koruny. Vyplývá to z vyjádření společnosti Intel a obchodníků.

Průměrná cena počítačů loni vzrostla a zvyšovat se bude i letos

Ekonomika
Ilustrační fotografie.
Zloději rozbijí okno nebo francouzské dveře v přízemí a pak si z rodinného domu odnesou, co se jim zlíbí. Majitelé vloupání často zjistí až ráno nebo po návratu z dovolené. Stále více okradených lidí pak investuje peníze do elektronických zabezpečovacích systémů napojených na centralizované pulty ochrany.

Rodinné domy stále častěji hlídají bezpečnostní agentury

Bydlení
Žákyně šestého ročníku františkolázeňské základní školy Saša Jouglová, která trpí vrozenou lámavostí kostí prvního stupně, se konečně dočkala. Ve škole může použít schodolez.
Františkovy Lázně - Žákyně šestého ročníku františkolázeňské základní školy Saša Jouglová je přesto plná optimismu. A to také díky schodolezu, na který jí přispělo mnoho sponzorů z Františkových Lázní. Díky němu se teď může volně pohybovat po celé škole.

Schodolez ulehčí jedenáctileté Saše život

Karlovarský kraj
Jaromír Jiral.
Znojmo – Tento týden za sebou naposledy zamkl dveře základní školy v ulici Mládeže Jaromír Jiral. Dvaadvacet let byl ředitelem této školy a s Mládežkou je spjatý už více než šedesát let. Když se ve Znojmě řekne Mládežka, většina lidí si vybaví specializaci této školy na sport. Jiral je z těch lidí, kteří sportování dětí podporují.

Jaromír Jiral: Mládežka se stala mým životním osudem

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Znojmo - Znojemské základní školy nabízejí rodičům řadu možností, jak rozvíjet talent jejich dětí. Kromě tříd zaměřených třeba na jazyky či počítače rozšiřují i nabídku sportu.

Škola začne vyučovat tenis i badminton

Znojemsko
Ilustrační foto
Varšava - Kromě pastelek nebo učebnic by každý polský žák, který letos půjde do první třídy, měl mít také netbook. Slibuje to vláda premiéra Donalda Tuska. Zatímco z řad opozice se ozývají hlasy, že jde o propagandu před podzimními volbami, odborníci pochybují o tom, že je možné nakoupit počítače za tak nízkou cenu, o jaké mluví ministerstvo infrastruktury, jež má projekt na starosti.

Polsko chce prvňákům koupit netbooky

Svět
Žáci páté třídy Základní školy Křiby ve Zlíně pracují rádi s interaktivní tabulí, která patří mezi moderní prostředky současného vzdělávání.
Zlín – Základní škola Křiby ve Zlíně se účastní projektu Vzdělání21, který je v České republice jediný svého druhu. Zařadila se tak k jedné ze čtyř škol, ve které program v praxi ověřuje spojení moderních informačních a komunikačních technologií a služeb. Součástí je profesionálně připravený digitální obsah, který se uplatní ve vzdělávacím procesu.
9 fotografií

Místo učebnic se v lavicích objeví netbooky

Zlínsko
Ilustrační foto
Česká Kamenice – První rok pilotního projektu Vzdělání 21 proběhl na Masarykově základní škole v České Kamenici úspěšně: „Ze 24 žáků digitální 6. třídy si patnáct odneslo domů vysvědčení s vyznamenáním,“ říká Daniel Preisler, ředitel školy.

Děti z kamenické školy budou používat vlastní notebooky

Podnikání
Škola. Ilustrační foto.
České Budějovice – Celkem dvaadvacet nových netbooků (přenosný počítač bez vlastního pevného disku, pozn. redakce) používají od začátku letošního školního roku při výuce žáci šesté třídy Základní školy L. Kuby v Rožnově.

Namísto učebnic děti používají netbooky

Českobudějovicko
Ilustrační foto
ČR – Enter, backspace, delete, file, save, load. Pro někoho tajemné symboly, pro druhé denní chleba. I když se může zdát, že počítače, kam tyto názvy neodmyslitelně patří, jsou dneska v každé domácnosti, není to pravda. V počtu počítačů je totiž Česká republika jedna z nejhorších v Evropě.

Polovina českých domácností nemá počítač

Zlínsko
Ilustrační foto
Praha – Enter, backspace, delete, file, save, load. Pro někoho tajemné symboly, pro druhé denní chleba. I když se může zdát, že počítače, kam tyto názvy neodmyslitelně patří, jsou dneska v každé domácnosti, není to pravda. V počtu počítačů je totiž Česká republika jedna z nejhorších v Evropě.

Polovina českých domácností nemá počítač

Česko
Santiago de Compostela
Je na prahu padesátky a před sebou má cestu poznání. Lubomír Brož z Mělníka odlétá v sobotu do Španělska, aby se na měsíc a půl stal poutníkem. Jeho cílem je Santiago de Compostelo. Čeká ho krok za krokem skoro tisíc kilometrů a zkušenost, která většinu poutníků navěky změní.

Chystá se na pouť, pěšky ujde tisíc kilometrů

Cestujeme