ŠTÍTEK: New Yorker

Obchodní centrum S1 Chomutov v otvické nákupní zóně,
/FOTO, VIDEO/ Obchodní zóna v Otvicích, ve které každodenně nakupují tisíce lidí z Chomutova, Jirkova a okolí, se opět rozroste o další známé značky. Tamní centrum S1 Chomutov nabídne nové prodejny s módou, nábytkem, potřebami pro domácnost i pro kutily a možná také další světoznámou restauraci rychlého občerstvení. Přibudou i nové parkovací plochy.
10 fotografií

Burger King možná, Gate určitě. Víme, které velké značky míří do Otvic

Chomutovsko
Most Golden Gate je jedním z nejslavnějších mostů světa. Nachází se ve stejnojmenné úžině u města San Francisco.
Před devadesáti lety začali dělníci stavět jeden z nejznámějších mostů světa, Golden Gate u amerického San Francisca. Most, o kterém se říkalo, že jeho stavba je nereálná, dokončili po čtyřech letech práce. Se vznikem obřího úspěchu moderního stavitelství ale přišel také jeden nežádoucí problém - most se totiž stal nejvyhledávanějším místem pro sebevraždu na světě. Příběhy těch, kteří z něj skočili, jsou děsivé.
21 fotografií

Lesk i bída Golden Gate: Z ikonické perly se stal magnet na děsivé příběhy

Svět
Zrekonstruovaný bývalý obchodní dům Prior, který je nyní lávkami přímopropojen se sousedním Palácem Pardubice a stává se tak jeho součástí, se v září otevře svým prvním zákazníkům.
/FOTOGALERIE/ Tři roky trvaly opravy bývalého obchodního domu Prior v centru Pardubic. Ačkoliv se očekávalo, že rekonstrukce půjde rychle a stavbaři ji dokončí za rok, vyskytly se komplikace. Nyní už je stavba zkolaudovaná a nové obchody se otevřou 15. září, v přízemí bude opět supermarket Tesco. Následně začne přestavba původních prostor Paláce Pardubice.
16 fotografií

Bývalý Prior je zkolaudovaný. Tesco, Sparkys, Datart a další se otevřou v září

Pardubicko
Whiskey - Ilustrační foto
Popíjení whisky není již dávno výsadou vyšší vrstvy, ale dopřát si tento ušlechtilý nápoj dnes můžeme všichni. Neexistuje asi žádný zaručeně dobrý nebo špatný způsob, jak whisky pít.

Whisky - život si můžeme užít

Podnikání
Zbývající obchody a řada služeb otevřela v pondělí po několika měsících omezení.
/ANKETA/ Na figuríny s letními modely se přes vyleštěnou vitrínu nedočkavě upírají oči několika Brňanů. Postávají před obchodem, nervózně přešlapují. Je pondělí ráno a do brněnského nákupního centra Galerie Vaňkovka vyrazili pro nové boty, šaty nebo knihy. Právě dnes totiž po několika měsících otevírají dosud kvůli koronaviru zavřené obchody i řada služeb.
17 fotografií

Konečně otevřeno! Lidé vyrazili pro boty, oblečení i knihy

Brněnsko
Otevření obchodů v Campus Square
Přestože většina obchodních center v Brně včetně Olympie nebo Vaňkovky musí dál zůstat zavřená, jedno se od nich iší. Campus Square v Bohunicích má v Brně unikátní rozložení podobné outletům: většina obchodů má vstupy zvenčí. A tak mohou otevřít. Například obuv Deichmann nebo Hervis sport to už počátkem týdne udělaly. Splňují totiž podmínky, které stanovila vláda. Podívejte se, jak centrum ožilo. 
11 fotografií

Výjimka mezi nákupními centry: Brněnské Campus Square otevřelo většinu obchodů

Podnikání
Nákupní centrum Stop Shop v Třebíči.
Třebíč, Střítež /FOTO/ – V největším nákupním centru na Třebíčsku, ve Stop Shopu, který se nachází u krajské výpadovky II/360 z Třebíče směr Jaroměřice, otevřeli ve čtvrtek 14. února první prodejnu v nově postaveném křídle. Přesunula se tam od naproti do větších prostor drogerie dm. A další značky brzy přibudou.
3 fotografie

Ve Stop Shopu přibývají další prodejny

Třebíčsko
Ilustrační foto
Povánoční slevy uhodily vší silou v olomouckých obchoďácích, menších kamenných prodejnách i na internetu. Odezvu nacházejí obchodníci zejména u zákazníků, kteří pod stromečkem našli hotovost. Výprodejní akce a nabídky slev monitorují po svátcích inspektoři České obchodní inspekce. Zákazníkům například radí, ať si zkontrolují, zda byla deklarovaná sleva účtována u pokladny.

Slevy udeřily! Zkontrolujte jejich účtování u poklady, radí inspekce

Olomoucko
Stavební práce na novém Lidlu v Třebíči v finišují. Plachty s vizualizacemi ukazují, jak bude market po dokončení vypadat.
Třebíč /FOTO, VIDEO/ - Některé nové markety v Třebíči v nákupní zóně STOP SHOP už otevřely, Lidl v Brněnské ulici se na to intenzivně chystá. Je hotový odbočovací pruh, dělníci se snaží i přes chladné počasí vysázet zeleň. Parkoviště je skoro vydlážděné a finišují práce na samotné nové budově.
20 fotografií

OBRAZEM: Nový Lidl už se chystá otevřít

Třebíčsko
Šálky s podšálky - Krásná jizba.
Dnešní dívky sázejí na New Yorker, Tally Weijl či Stradivarius. Babičky a prababičky to měly jinak. Šily u švadlen a návrhářek, ty zámožnější ve slavném salonu Hany Podolské. Ten od 30. srpna připomene výstava v Uměleckoprůmyslovém museu v Praze. Chystá ji Eva Uchalová, která se módou v období první republiky dlouhodobě zabývá a napsala o ní řadu publikací.
4 fotografie

Uměleckoprůmyslové museum chystá výstavy o Haně Podolské a Krásné jizbě

Volný čas
Donald Trump
Americký prezident Donald Trump zažívá v posledních dnech horké chvíle. Po středečním řádění šíleného střelce na střední škole ve floridském městě Parkland navštívil v nemocnici raněné studenty a učitele. Ocenil zásah místní policie proti devatenáctiletému útočníkovi. Zároveň však musel čelit tvrdé kritice ze strany médií i rodičů obětí floridského masakru.
8 fotografií

Trumpův týden: na Floridě se ho ptali na zbraně, v Bílém domě na Rusy a modelky

Svět
Ilustrační foto.
Praha - Zisk švédského prodejce oděvů Hennes & Mauritz (H&M) stoupl v Česku ve finančním roce 2014/2015 o sedm procent na 143 milionů korun. Tržby se zvýšily o 13 procent na 2,77 miliardy korun. Letos chce řetězec otevřít pět nových prodejen. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Oděvní řetězec H&M zvýšil loni zisk v ČR na 143 milionů Kč

Ekonomika
Incirlik je zhruba 100 kilometrů od syrské hranice a od loňska odtud vzlétají americká letadla k operacím proti Islámskému státu.
New York – K velkým neznámým vyvolaným pučem v Turecku patří také otázka dotýkající se bezpečnosti USA a zbytku světa, totiž zabezpečení amerických vodíkových bomb na turecké letecké základně v Incirliku. Jak napsal časopis The New Yorker, Incirlik je využíván jako největší úložiště jaderných zbraní NATO.

New Yorker: Turecká základna Incirlik skrývá americké vodíkové bomby

Svět
Stavba Galerie Přerov - 24. května 2016
Přerov – Už jen 69 dní zbývá do otevření Galerie Přerov, která propojí Čechovu ulici se Šířavou moderní obchodní pasáží. Galerie Přerov je moderní dvoupatrové obchodní centrum na ploše 15 tisíc metrů čtverečních. Hlavním smyslem jeho stavby je vytvořit kulturní a obchodní centrum pro Přerovany a obyvatele ze širokého okolí.

Do otevření Galerie Přerov zbývá několik týdnů. Co uvnitř najdete?

Přerovsko