ŠTÍTEK: Nova Action

Karel Abraham.
Léta byl tváří motocyklové Grand Prix v Brně. Tamější rodák Karel Abraham se totiž jako první a dosud jediný český motocyklista na čas usadil v nablýskané MotoGP. Po osmi sezonách v královské třídě ovšem dostal loni po sezoně padáka a ukončil závodní kariéru. Zítřejší Velkou cenu, která se pojede poprvé v historii bez diváků, bude jako jeden z mála sledovat přímo na okruhu. Chopí se role spolukomentára televizního přenosu.
11 fotografií

Abrahama čeká premiéra v roli komentátora. Pořád nevím, co budu dělat, říká

Motorismus
Ilustrační foto
V úterý podstatná část televizních diváků na východě Čech, která má zajištěn pozemní příjem přes anténu, naladěnou na krkonošskou Černou horu, přišla o programy České televize. Důvodem je přechod k novému televiznímu standardu DVB - T2. Kdo si nepořídil nový set top box nebo novou televizi, v úterý ráno sledoval černou obrazovku.

Vysílač na Černé hoře je bez signálu

Jičínsko
Programová ředitelka TV Nova Alexandra Růžek
Televize Nova připravila do podzimního programu premiérové díly osvědčených pořadů jako Policie Modrava nebo zábavní show Tvoje tvář má známý hlas s novým obsazením. Novinkou je série Příběhy českých zločinů odkrývající pozadí reálných kriminálních případů. Nova představí pokračování seriálů Ulice, Ordinace v růžové zahradě 2 a Specialisté i reality show Výměna manželek, divácky nejúspěšnějšího pořadu v minulém půlroce. Novináře o tom informovala ředitelka sekce programu Novy Alex Ruzek.

Kriminální seriály i oblíbená zábavní show. Nova představila podzimní program

Ostatní
Mladší žáci Žďáru nad Sázavou postavili na českém šampionátu v Karlových Varech dvě družstva v dvojkách i trojkách. V konkurenci 19 družstev skončili dvakrát třetí.
Karlovy Vary – Žďárskému nohejbalu roste silná nastupující generace. Mladší žáci klubu UNITOP SKP Žďár nad Sázavou přivezli z Mistrovství České republiky dvojic a trojic v Karlových Varech dvě bronzové medaile. První vybojovala mezi 19 družstvy dvojka Adam Bukáček a Matěj Sobotka. O druhou se o den později postarala trojka Adam Bukáček, Matěj Sobotka a Marek Zapletal.

Bronzová parta! Žáci zazářili

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
/POZVÁNKY/ Na celokrytém letním parketu ve Třtěnicích se v sobotu konají pivní slavnosti. Zahrají kapely Komunál, Debillheads a Enola Gay. Na čepu naleznete osm druhů piv. Areál se otevírá v 18 hodin.

Na co kam: Hudba a pivo ve Třtěnicích

Volný čas
Ilustrační foto
Teplice - Na ubytovnách, v azylových domech, v bytech bez vody či záchodu nebo přímo na ulici žije v Teplicích 783 osob. Vyplývá to z údajů Platformy pro sociální bydlení Lumos, která šest měsíců intenzivně sbírala všechna dostupná data. Alarmující je zejména zjištění, že se v závažné bytové nouzi nachází také 243 nezletilých dětí.

V Teplicích jsou stovky lidí v bytové nouzi, z toho 243 dětí

Teplicko
Vystoupení hudebního tria FA.LE.Š ve Spolkovém domě ve Zruči nad Sázavou.
Zruč nad Sázavou - Bluesové evergreeny si poslechli hosté ve čtvrtek 18. dubna ve Spolkovém domě ve Zruči nad Sázavou. Milovníkům jazzu zahrálo trio FA.LE.Š, jehož název je odvozen od jmen interpretů Fanda, Lenka a Šárka. Představení neslo název Černá kára v duchu motta: Každej tu černou káru svou si táhne sám.
29 fotografií

OBRAZEM: Bluesové evergreeny zahrálo trio Faleš

Volný čas
Ilustrační foto
Miřetice – Poslední podzimní kolo I.B třídy postavilo proti sobě dva odvěké rivaly Miřetice a Kondrac. I přes mrazivé počasí si do Miřetic udělala cestu stovka diváků. Po urputném boji s vysokým nasazením jsou šťastnější Miřetice po výhře 2:1.

Miřetice ve vypjatém derby pokořily Kondrac

Kraje
Poslední pólo: opera v bazénu s akvabelami
Brno - Operní pěvci svléknutí do plavek, mezi nimi v bazénu ladné akvabely. To vše uvidí návštěvníci brněnských Městských lázní Rašínova v neděli 30. září při netradiční premiéře jednoaktové opery Poslední pólo. Jako svůj první počin ji zde uvede spolek Hausopera.

Poslední pólo: opera v bazénu s akvabelami

Volný čas
Kateřina Kadlusová z Ledče nad Sázavou a její partner Fanda Nykl vyrazili na své motorce BMW R1150GS (přezdívané brambora) na cestu kolem světa. V sedle motorky strávili 560 dní.
Havlíčkobrodsko - O tom, jaké dobrodružství může člověk zažít na takové bramboře, by mohli celé dny vyprávět Kateřina Kadlusová z Ledče nad Sázavou a její partner Fanda Nykl. Bramborou myslí svou věrnou motorku BMW R1150GS, která je až do nedávna spolehlivě doprovázela na dobrodružné cestě kolem světa. V jejím sedle strávili 560 dní v kuse, projeli 29 zemí v rámci Evropy, Asie a Ameriky, najeli 90 tisíc kilometrů a spálili při tom asi šest tisíc litrů benzínu.
11 fotografií

Nakonec vždy zvítězila láska k naší vlasti, říkají dobrodruzi

Havlíčkobrodsko
Kapela Slza.
Kovač – Dnes můžete prožít krásný den v Kovači na tvrzi, kde se koná sjezd rodáků a přátel obce při příležitosti 700 let Kovače a také desátý ročník akce Pohádkové prázdniny.

Pohádková slavnost v Kovači

Jičínsko
Rozhledna Rovnina je vysoká pětapadesát metrů.
Stožár rozhledny Rovnina nad Uherským Hradištěm nebyl před svým vznikem primárně zamýšlen jako rozhledna k dalekým výhledům návštěvníků. Jedná se o 50 metrů vysokou příhradovou věž, nebo také základnovou stanici, telekomunikační společnosti CETIN (v době vzniku rozhledny se ještě jmenovala Eurotel, později Telefonica O2).

Nové televizní vysílání z rozhledny Rovnina

Slovácko
MŠ Holubova - třída Hvězdičky: Šárka, Míša, Bára, Lilča, Kája, Sofie, Matěj, Vráťa, Standa, Vašek, Fanda, Tobiáš.
Hradecko - Naše školka - projekt Moje první tablo: Když jsem šel poprvé do školky, byla ve mně malá dušička. Nevěděl jsem, jak to bez mámy a táty zvládnu. Dnes už bych se ale bez školky neobešel a chci, abyste všichni viděli, kam chodím a jaké tam mám kamarády!

Naše školka: MŠ Holubova v Hradci Králové

Zprávy z Česka
Letní tábor. Ilustrační foto
Berounsko – Letní tábory patří stále k oblíbeným letním aktivitám dětí od 6 do 15 let. Některé se ale na letní tábor možná letos nedostanou. V současné době je u většiny z nich už kapacita ze sedmdesáti až osmdesáti procent zaplněná. A těch několik zbývajících míst může být během několika týdnů obsazených. Jakou šanci mají děti na Berounsku, které si ten svůj letní tábor ještě nevybraly?

Letní tábory jsou už téměř plné, pár míst ještě zbývá

Berounsko
František Čech.
Hradec Králové - Zelenáč, který oslnil na konci prvoligové sezony je zpět. Obránce František Čech, devatenáctiletý mladík, zase patří do sestavy Hradce. V Třinci, kde Votroci v 6. kole druhé fotbalové ligy remizovali 0:0, zahrál dobře.
7 fotografií

Bažant Čech už má zase sílu

Fotbal
Kapela Čechomor ve Slaném v letním kině
Slaný - Skupina Čechomor zamířila v pátek do Slaného a vystoupila v tamním Letním kině. Kapela, která příští rok oslaví třicáté výročí vzniku, výrazně obměnila sestavu. Diváci na koncertě slyšeli nejen největší hity skupiny, ale i některé nové skladby v barevnějších a modernějších úpravách.
28 fotografií

Čechomor ovládl slánské letní kino

Kladensko
Hráči letočního turnaje v pétanque v Otrubech.
Otruby - Patnáctý ročník Kulturně sportovního odpoledne v Otrubech uspořádal ve slánské místní městské části Otruby opět spolek WOTRUBIA. Jeho hlavní magnet – XV. ročník Turnaje o ceny v pétanque (memoriál Ladislava Betky) – odstartoval okolo druhé hodiny odpoledne.

Kulturně sportovní odpoledne v Otrubech se opět vydařilo

Volný čas
Kapela Čechomor
Slaný - Skupina Čechomor míří do Slaného. Už osmnáctého srpna zazpívá v tamním Letním kině. Kapela, která příští rok oslaví třicáté výročí vzniku, výrazně obměnila sestavu. Diváci se ale nemusejí obávat. Na koncertě uslyší nejen největší hity skupiny, ale i některé nové skladby v barevnějších a modernějších úpravách.

Kapela Čechomor vystoupí už v pátek ve Slaném

Volný čas
Televize Smíchov. Ilustrační foto.
Praha - Televize Nova přejmenuje tři stanice, od 4. února bude z Fandy Nova Action, z Telky Nova Gold a ze Smíchova Nova 2. Cílem televizní skupiny je propojit všechny své názvy pod značkou Nova. Nové názvy mají odrážet i zaměření jednotlivých kanálů, píše server Mediaguru.cz. Trojici kanálů spouštěla Nova v letech 2013 až 2014.

Nova přejmenuje stanice Fanda, Telka a Smíchov

Česko
Pražský developer a biolog Evžen Korec se svou knihou Jak jsem zachránil ZOO v Táboře.
Praha - Přesně rok a půl nového života má za sebou jihočeská ZOO Tábor. Loni v květnu ji od insolvenčního správce koupil pražský developer a biolog Evžen Korec. Tím ji zachránil před likvidací a rozprodáním zvířat. Veřejnost do nové zoo přišla o měsíc později a do konce loňského roku ji navštívilo přes 50 tisíc lidí. V táborské zoo žije přes 250 zvířat takřka 70 živočišných druhů.

V roce 2015 koupil zoologickou zahradu, teď o tom napsal knihu

Praha
Jablonec vyhrál derby
Jablonec - Fotbalisté Liberce prohráli na půdě rivala Jablonce nečekaně jasně 0:3 a po nejvyšší porážce v podještědském derby od února 2011 neskrývali velké rozčarování. Hráči Slovanu litovali, že nepůsobili jako tým a na hřišti byli všude druzí. Liberec prohrou potvrdil nepříliš povedené období, z posledních osmi soutěžních duelů totiž vyhrál pouze jediný.

Od první do 90. minuty jsme na hřišti nebyli, zlobil se Breite

Fotbal
Kurzova věž na Čerchově.
Čerchov – V pondělí 5. září začne v Česku vysílat plnoformátová televize Joj Family. Její signál zachytí i diváci na Domažlicku. Obohacení programové nabídky se dočkají 
i diváci se satelitním 
a kabelovým příjmem.

Z Čerchova bude vysílat nová TV stanice

Domažlicko
Ilustrační foto
Hamilton (Bermudy) - Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která v Česku vlastní televizi Nova a další stanice, v pololetí zvýšila provozní zisk OIBDA o 18 % na 70,7 milionu dolarů (1,7 miliardy Kč).

CME, která vlastní televizi Nova, zvýšila zisk

Ekonomika