ŠTÍTEK: ochranná známka

Vydejte se do Zooparku za jeleny.
Vydejte se do Zooparku Homole a vychutnejte si hospodaření zblízka. Současně si můžete prohlédnout i národní kulturní památku roubenou chalupu. To a mnohem více, jako benefiční sbírky, přednášky nebo koncerty vám přinášíme ve víkendových tipech.

TIPY DENÍKU: Vzhůru do Zooparku za jeleny

Cestujeme
Vydejte se na víkendový závod s kočárky.
Maminky a tatínkové! Přidejte se k nedělnímu závodu kočárků a odreagujte se. Poté se budete moci rovnou zatavit na výstavě Lidé z vosku v Záložně. To a mnohem více, jako benefiční sbírky, přednášky nebo koncerty vám přinášíme ve víkendových tipech.

TIPY DENÍKU: Kočárky připravit, START!

Cestujeme
Za jak dlouho zvládnete zdolat rozhlednu Babku?
Máte rádi výzvy? Tak to je zdolání Babky právě pro vás. "Klucy z haly" změří váš čas, který bude posléze zanesen do veřejných statistik. To a mnohem více, jako benefiční sbírky, přednášky nebo koncerty vám přinášíme ve víkendových tipech.

TIPY DENÍKU: Jak rychle vyběhnete na Babku?

Cestujeme
Poznejte krásy a tajemství místních lesů s lektorem a průvodcem.
Víte, že les není jen na houby? Vydejte se společně s lektorem a průvodcem za tajemstvím místních lesů. A rovnou navštivte některé kolínksé památky, které jsou již přístupné veřejnosti. To a mnohem více, jako benefiční sbírky, přednášky nebo koncerty vám přinášíme ve víkendových tipech.

TIPY DENÍKU: Les není jen na houby!

Cestujeme
Městské divadlo Kladno se zapojilo do celorepublikové výzvy Vitamin D.
Přinášíme vám tip na společný projekt třinácti divadel České republiky, do kterého je zapojeno i Městské divadlo Kladno. O víkendu si také budete moc pustit benefiční koncert na podporu Nemocnice Slaný. To a mnohem více, jako benefiční sbírky, přednášky nebo koncerty vám přinášíme ve víkendových tipech.

TIPY DENÍKU: Dopřejte si pořádnou dávku vitaminu D(ivadel)

Cestujeme
Nechte se o víkendu naočkovat dobrou muzikou skupiny Hentai Corporation.
Pražská kapela Hentai Corporation zahraje online z Mladé Boleslavi. Dále vám přinášíme tip na propojení divadel po celé České republice, do kterého se samozřejmě zapojilo i Městké divadlo v Boleslavi. To a mnohem více, jako benefiční sbírky, přednášky nebo koncerty vám přinášíme ve víkendových tipech.

TIPY DENÍKU: Nechte se naočkovat dobrou muzikou

Cestujeme
Pomůžete i vy s výstavbou nového parku?
Každá ruka dobrá. Proto skupina dobrovolníků hledá další pomocníky při tvorbě nového parku v Berouně. Zapojíte se i vy? To a mnohem více, jako benefiční sbírky, přednášky nebo koncerty vám přinášíme ve víkendových tipech.

TIPY DENÍKU: Pojďme stvořit park

Cestujeme
Svatomartinské slavnosti v Opavě.
Svatý Martin přijíždí na svém bílém koni podle kalendáře vždy 11. listopadu. A ačkoliv se v tento den dle zvyklosti v 11 hodin dopoledne otevírají Svatomartinská vína, letos tomu tak nebylo a na mladém víně jsme si mohli pochutnat o tři dny dříve. Vinařský fond, který má na Svatomartinské víno ochrannou známku, totiž letos vyhověl přání vinařů a restauratérů a rozhodl, že se Svatomartinská vína smí prodávat právě už od pátku 8. listopadu.
36 fotografií

Poznámka Markéty Stoškové: A tak máme o jeden obyčej méně

Názory z regionu
Pavel Punčochář,  vrchní ředitel sekce vodního hospodářství Ministerstva zemědělství.
Kožlí /FOTOGALERIE/ – Doteď obce ležící v ochranném pásmu Želivky na svou polohu spíše doplácely, v budoucnu by to pro ně mohla být výhoda. O ochraně vody i o rozvoji obcí v okolí Švihova v pátek 1. listopadu diskutovali zástupci ministerstev, krajů, vedení Povodí Vltavy a lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský na konferenci Želivka a nádrž Švihov – vize 2030.  
22 fotografií

Zemědělci z okolí Želivky by na své výrobky mohli dostat ochrannou známku

Havlíčkobrodsko
Šest českých výrobků získalo ochrannou známku Testováno v Antarktidě udělovanou brněnskou Masarykovou univerzitou.
Brno /FOTOGALERIE/ – Kde jinde lépe otestovat outdoorové vybavení než v extrémních podmínkách ledového kontinentu? Sněhové bouře, déšť, výkyvy teplot či vysoké dávky UV záření. Tomu všemu muselo odolat šest výrobků, jejichž výrobci v úterý v Brně získali ochrannou známku Testováno v Antarktidě, kterou uděluje brněnská Masarykova univerzita.  
34 fotografií

Přežily sněhovou bouři i mráz. České výrobky odolaly antarktickým podmínkám

Brněnsko
Regionální Deník.
Dne 26.9.2017 jsme na www.brnensky.denik.cz uveřejnili článek s názvem „Hasiči vyprošťovali na D52 muže z havarovaného kamionu. Dálnice stála“ a k tomuto článku byla připojena jako ilustrační fotografie, fotografie havarovaného a vyprošťovaného kamionu s ochrannou známkou ESA.

Omluva společnosti ESA s.r.o.

Nehody
Mafra
Společnost Mafra uspěla u Nejvyššího správního soudu (NSS) v boji o ochrannou známku Mladá fronta Dnes. Soud zrušil rozhodnutí Úřadu průmyslového vlastnictví, který před pěti lety prohlásil známku za neplatnou od počátku. Důvodem byla údajná klamavost. Spočívala podle úřadu v tom, že součástí známky je "společný kmen" Mladá fronta, krytý starší ochrannou známkou a označující jinou firmu.

Mafra vyhrála soud o ochrannou známku Mladá fronta Dnes. Spor je opět na začátku

Česko
Lidoví tvůrci představili v hradišťské Redutě svůj um, ale se jim dostalo ocenění v podobě ochranné známky Tradiční výrobek Slovácka.
Zlaté české ručičky. Rčení, které provází mnoho generací lidí před námi i současníků, ale také skrývající úctu k rukodělné šikovnosti. A bez výhrad to platí i o řemeslnících a kutilech z různých koutů slováckého regionu. Víc než sedmdesát z nich se může pochlubit ochrannou známku Tradiční výrobek Slovácka.
24 fotografií

Lidoví tvůrci se představili v hradišťské Redutě

Slovácko
Padělky v tržnici SAPA.
Škodu za několik desítek milionů korun by majitelům ochranných známek způsobili padělatelé zboží, které dnes pražští celníci zabavili v tržnici Sapa v pražské Libuši. Našli desítky tisíc kusů oděvů, hodinek, kabelek, obuvi, slunečních brýlí a peněženek, které byly neoprávněně označeny chráněnými logy. Na webu pražského celního úřadu to dnes uvedl jeho mluvčí Miroslav Pokštefl.

Padělatelé zboží ze Sapy by způsobili škodu za desítky milionů

Zločiny a soudy
Ilustrační foto.
Karlovy Vary – Základní organizace Svazu důchodců (nyní Senioři ČR) Severní Karlovy Vary mohla být od svého vzniku v roce 2014 díky svým aktivitám vzorem pro řadu podobných seniorských sdružení. Ve známost vešla především díky názvu a logu Věčně mladí Varáci. To používali i v hlavičce svého měsíčníku a organizace na něj měla od 31. května 2016 ochrannou známku. Jenomže teď je po pohodě, senioři se tak trochu rozhádali.

Věčně mladí, a teď i řádně rozhádaní

Karlovarsko