ŠTÍTEK: Ondřej Novák

Fotbalová I.A dorostu: Spartak Kaplice - Borek 2:2 (1:1).
/FOTOGALERIE/ V dalším kole fotbalové I.A třídy přivítali kapličtí dorostenci na svém hřišti soupeře z Borku. V minulém kole oba celky remizovaly, když dokázaly o body obrat favority. Kapličtí remizovali na půdě lídra tabulky z Rudolfova a prohráli následný penaltový rozstřel. Borek doma plichtil s druhým Mokrým a na penalty dokázal vyhrát.
12 fotografií

Kaplický dorost přetlačil fotbalisty Borku na pokutové kopy

Kraje
Skialpinisté proměnili Pec pod Sněžkou ve své město
Krkonoše patřily o víkendu skialpinistům. Parádní podmínky, dostatek sněhu a slunečné počasí dopřálo třetímu ročníku SkialpujFESTu více než ideální podmínky. Do Pece se na prodloužený víkend sjelo na sedm stovek z nich, aby si užili odborné přednášky, praktické workshopy a legendární závod Noc tuleních pásů. Ten se po tříleté pauze vrátil do své originální trasy.
11 fotografií

FOTO: Skialpinisté proměnili Pec pod Sněžkou ve své město

Čtenář reportér
Globus v Kladně na Růžovém poli hned tak nebude, investor má problémy.
/FOTO, VIDEO/ Stavba hypermarketu na Růžovém poli v Kladně se za dlouhé měsíce nepohnula kupředu. Přestože stavební povolení má investor od ledna loňského roku a hotovo mělo být 15. února 2024, nic nenasvědčuje tomu, že by do obchoďáku v té době mířili první zákazníci. Až na pár zaparkovaných stavebních strojů, elektrické přípojky a hromadu zeminy se nyní na Růžovém poli nic neděje.
18 fotografií

Hypermarket na Růžovém poli hned tak nebude. Globus žádá o dva roky navíc

Kladensko
Čeští bikeři Tomáš Zejda a Ondřej Novák sjeli na kolech nepálský vrchol Mera Peak.
Výstup na Kilimandžáro jim připadal příliš nudný, a tak si s sebou vzali kola a horský masiv na hranici Tanzanie s Keňou sjeli. Skvělý zážitek dal vzniknout novému nápadu, proto čeští bikeři Tomáš Zejda s Ondřejem Novákem vyrazili do Nepálu a jako první na světě se na kolech spustili z vrcholu Mera Peak, který leží ve výšce 6476 metrů nad mořem. „Byla to mnohem delší a intenzivnější cesta, než jsme si na začátku mysleli,“ přiznává Zejda. O výpravě českých jezdců vznikne i dokument.
6 fotografií

Na kole z šestitisícovky? Češi byli první na světě, vznikne o nich dokument

Ostatní sporty
Sídlo potrestané firmy STRABAG Rail na ústeckém Střekově.
Bývalý generální ředitel společnosti Strabag Rail Ondřej Novák a samotná ústecká stavební firma se v letech 2009-14 dopustili krácení daně. Celkovou škodu státu vyčíslila justice víc než na 30 milionů korun. Věcí se v uplynulých týdnech zabýval krajský soud v Ústí nad Labem. „V řízení byla schválena dohoda o vině a trestu,“ shrnula mluvčí soudu Veronika Suchoňová.
4 fotografie

Strabag Rail za bývalého šéfa šidil daně. Trest přes 50 milionů má on i firma

Zločiny a soudy
Usazování reaktorové nádoby VR-2
Víte, kde se v České republice nachází nejvíce jaderných reaktorů? Pokud tipujete, že v elektrárnách Dukovany a Temelín, máte pravdu jen částečně. Obě elektrárny sice dohromady disponují šesti reaktory, ale kdyby měřítkem byl počet reaktorů na jednom území, vyhrály by střední Čechy. Dva reaktory běží v Centru výzkumu v Řeži nedaleko Prahy a na podzim by se měl rozběhnout i nový reaktor v útrobách pražského ČVUT, jež doplní stávají zařízení VR-1 slangově nazývané „Vrabec“, které tu pro výukové účely funguje již od 90. let minulého století.
18 fotografií

V Praze je další jaderný reaktor. Obejde se bez ruského paliva

Ekonomika