ŠTÍTEK: Pangea

Až se kontinenty dnešní Země spojí znovu dohromady, může to podle vědců způsobit velké hromadné vymírání
Sedm současných kontinentů se podle propočtů geologů vrátí do jednoho obrovského celku zvaného Pangea Ultima. Badatelé nyní vytvořili model klimatu, které tam bude panovat. S překvapením zjistili, že v obrovské pevninské mase na rovníku zavládne doslova smrtící počasí. Horko zničí mnoho rostlin, savce i člověka, nikdo z nich se měnícím se podmínkám nestihne přizpůsobit.

Smrtící superkontinent. Lidem zbývá 250 milionů let, život vymaže extrémní horko

Věda
Charitativní ples se odehraje v duchu šedesátých let. Ilustrační foto.
Zlatá šedesátá! To je téma 5. Charitativního plesu v Kulturním Domě ve Žďáru nad Sázavou, které vybraly pořádající společnosti DEL, Hettich, Gremis a TOKOZ. Těšte se v sobotu 28. ledna 2023 na velkolepou scénu a večer plný hudby a zábavy. Užijte si vrchol plesové sezóny ve velkém stylu s kapelou Eremy a Pangea – The Beatles Revival Band. Vstupenky jsou již v předprodeji. Děkujeme za pozvánku.

Pozvánka: Na Charitativním plese ožijí zlatá šedesátá léta

Čtenář reportér
Otevřená ulice uprostřed sídliště v Kolíně.
/FOTOGALERIE/ Prázdniny se nachýlily ke konci a s nimi i pravidelné kolínské sousedské setkávání nazvané Otevřená ulice, v němž v podstatě téměř nikdy o ulici nejde, po parku, prostoru u Vodárny či místa u paty lávky se tentokrát její program odehrával uprostřed sídliště v prostoru zvaném Šachovnice. „Dnes jsou tu úplně jiní lidé, než chodí na jiné Ulice,“ všiml si jeden z pravidelných návštěvníků.
83 fotografií

Letošní Otevřená ulice se rozloučila uprostřed kolínského sídliště

Volný čas
Kmochův ostrov zažil beatlemánii v malém, jazz byl třešničkou navíc.
Předposlední srpnovou neděli pokračoval program letošního osekaného Kolínského kulturního léta a před altánkem na Kmochově ostrově zažil rekordní divácký zájem v tomto prostoru. Před sedmnáctou hodinou to ještě na nějakou extra návštěvu nevypadalo a chvíli po ní program zahájila kapela Jazzika hrající jazzové a swingové evergreeny a standardy. Prostor pod pódiem tak ponořila do nálady jazzové kavárny a nejeden z přítomných želel chybějícího nějakého podobného zařízení v Kolíně. 
85 fotografií

Kmochův ostrov zažil beatlemánii v malém, jazz byl třešničkou navíc

Volný čas
Talent Jihočeského kraje Václav Maštera z táborského Gymnázia Pierra de Coubertina v přírodovědných disciplínách.
Jižní Čechy – Matematika a fyzika. To jsou předměty, které baví nejvíce 15letého studenta táborského Gymnázia Pierra de Coubertina. Není divu, je totiž tak nějak z matematické rodiny. „Mamka, taťka, i sestra dělá matematiku,“ smál se Václav Maštera.

Mám rád logično, říká student

Českobudějovicko
Chinaski
Hanušovice – Oblíbená akce nejen těch, kteří mají rádi chmelový mok – Pivovarské slavnosti, jsou tady. Jako každý rok zvou pořadatelé do areálu pivovaru nejen na oblíbený zlatavý produkt, ale i na dobré jídlo a skvělou muziku. To vše je připraveno na první zářiový víkend v pátek 6 a v sobotu 7. září.

Chcete zdarma vstupenky na Pivovarské slavnosti? Zavolejte

Volný čas
Ve stylu Jamese Bonda byl letošní čtrnáctý ročník Městského plesu, který se konal v sobotu v kongresovém hotelu NH v Olomouci.
Olomouc - Ve stylu Jamese Bonda byl letošní čtrnáctý ročník Městského plesu, který se konal v sobotu v kongresovém hotelu NH v Olomouci. K tanci zahrály například sestavy, jako je Johann Strauss Orchestr, Rock & Roll Band Marcela Woodmana, revivalové skupiny ABBA CZ a Pangea – The Beatles Revival Band.
6 fotografií

Na Městský ples dorazili příznivci Jamese Bonda

Volný čas
SISYFOVSKÝ BOJ. Scratt a jeho věčně unikající žaludová pochoutka, která je holt vždycky na té špatné straně.
Praha /RECENZE, VIDEO/ – Jsou to už tři roky, kdy plátnem kin zuřivě hnal krysoveverčák Scratt vytoužený žalud a zemskou kůru rozťala obligátní trhlina. A rázem bylo všechno jinak. Teď se přátelé - mamut Manny a jeho rodina, lenochod Sid, šavlozubý Diego a praštěný Scratt – vrací. Ve filmu Doba ledová 4: Země v pohybu. Do kin se po třech letech vrací s novým dobrodružstvím partička z Doby ledové. Dojde i na piráty a růžové mámení

Doba ledová 4: Země v pohybu. A zase žalud a osudná zemská trhlina

Film a televize
Snímek ze Slavností města Šumperk.
Šumperk - Průvod středověkých rytířů i s konšely a starostou na koni, košt vín, tanec, divadlo a ohňová show, rytířský turnaj a ohňostroj. To všechno nabídnou tradiční Slavnosti města, kterým bude patřit Šumperk od pozdního odpoledne v pátek 1. června až do sobotního večera.

Slavnosti města přenesou Šumperk do středověku

Olomoucký kraj
Snímek ze Slavností města Šumperk.
Šumperk - Průvod středověkých rytířů i s konšely a starostou na koni, košt vín, tanec, divadlo a ohňová show, rytířský turnaj a ohňostroj. To všechno nabídnou tradiční Slavnosti města, kterým bude patřit Šumperk od pozdního odpoledne v pátek 1. června až do sobotního večera.

Slavnosti města přenesou Šumperk do středověku

Šumpersko
Ondřej Tomek.
Hodonín – Nikdo není tak chudý, aby nemohl darovat úsměv… To je podtitul již čtvrtého benefičního plesu Benatura, který se uskuteční v pátek druhého března v hodonínském domě kultury. Moderuje ho sportovní komentátor České televize, účastník olympijských her v Sydney, Pekingu, Vancouveru – Ondřej Tomek.

Benefiční ples uvede olympijský moderátor

Hodonínsko
Pangea - The Beatles Revival Band
Teplice nad Bečvou - Letošní Den srdce v lázních Teplice nad Bečvou, který se koná v sobotu 17. září, má mimořádný doprovodný program. V pátek 16. září vystoupí v sanatoriu Bečva v 19.30 hodin úspěšná hudební skupina Pangea - The Beatles Revival Band.

V teplických lázních zahrají Beatles

Hranicko
Snímek z loňského ročníku Hudby bez hranic
Šumpersko – Koncert cimbálové muziky Hradišťan v čele s primášem Jiřím Pavlicou bude jedním z hlavních lákadel festivalu Hudba bez hranic, který se uskuteční od pátku 11. do neděle 13. června na několika místech na Šumpersku.

Hudba bez hranic láká na Hradišťan

Volný čas
Ilustrační foto
Zábřeh/Šumperk – Den Země si ve čtvrtek 22. a v pátek 23. dubna připomenou především děti a mládež ze Zábřehu a Šumperku. V Zábřehu připravil tamní Dům dětí a mládeže Krasohled oslavy Dne Země s pestrým programem na čtvrtek 22. dubna.

Den Země nabídne o víkendu pestrý program

Šumpersko