ŠTÍTEK: Páv

Nová kastelánka třeboňského zámku Erika Suchanová a její čtyřnohý kamarád.
Zámek v Třeboni má od ledna oficiálně novou kastelánku. Výběrové řízení na místo správce památkového objektu vyhrála Erika Suchanová, která zámek několik měsíců dočasně vedla po odvolání původního kastelána Víta Pávka. Jaké změny a novinky už stihla nová kastelánka zavést? Co plánuje v letošním roce a jaký kulturní program zámek čeká? Vrátí se i oblíbení pávi? Nejen o tom si Deník s Erikou Suchanovou povídal.

Třeboňský zámek má novou kastelánku. Prozradila, jaké má s památkou plány

Jindřichohradecko
Modelka Heidi Klumová ani letos nezklamala. Na Halloween se převlékla za páva.
Pro zahraniční osobnosti je Halloween každoročně příležitostí předvést se v dokonale propracovaných maskách a kostýmech. Jednou z nejsledovanějších celebrit je v tomto ohledu modelka Heidi Klumová. Nezklamala ani letos, když se proměnila v obřího páva. Další známé tváře se nejčastěji inspirovaly populárními filmy a seriály, ovšem letos jako kostým bodovala i proměna v Britney Spearsovou. Podívejte se, kdo ohromil. 

Heidi Klumová jako páv i falešná Britney. Hvězdy se letos na Halloween překonaly

Svět
Ptačí chřipka. Ilustrační foto.
Na Svitavsku veterináři zaznamenali ohnisko ptačí chřipky. Osmnácté ohnisko v České republice se nachází v Kunčině u Moravské Třebové. V malochovu drůbeže v Kunčině na Svitavsku bylo potvrzeno ohnisko ptačí chřipky. V chovu se původně nacházelo patnáct slepic, pět kachen a dva pávi.

Ptačí chřipka v chovu v Kunčině na Svitavsku. Uhynuli i dva pávi

Svitavsko
Špalíčkovy tvořivé dílničky v parku U Tří pávů
/FOTOGALERIE/ Špalíčkovy tvořivé dílničky i letos připravilo Rodinné centrum Špalíček v parku U Tří pávů pro všechny skalní i nové zájemce. Tradičně po celý červen i prázdniny, vždy ve čtvrtek od 15.30 hodin se mohou děti těšit na kreativní využití své fantazie. Akce se nekoná jen za nepříznivého počasí. Na prvním setkání děti malovaly dřevem.
5 fotografií

U Tří pávů děti malovaly dřevem. A těší se už na další setkání

Čtenář reportér
Páv korunkatý vyráží z parku na potulky do centra Olomouce, kde budí rozruch, 14. května 2022
Páv korunkatý se vydává ze svého teritoria ve Smetanových sadech na potulku po Olomouci. Jeden z ležérně kráčejících krasavců, které chová Výstaviště Flora Olomouc, budí rozruch hlavně v historickém centru a v rušných ulicích s hustým automobilovým provozem. Lidé si vznešeného páva nadšeně fotografují a někteří se ho marně snaží zahnat zpět do bezpečí parků. Do akce už museli i strážníci městské policie.
10 fotografií

OBRAZEM: Nová atrakce. Ulicemi v centru Olomouce se prochází páv

Regiony
Páv korunkatý vyráží z parku na potulky do centra Olomouce, kde budí rozruch, 14. května 2022
VIDEO / Páv korunkatý se vydává ze svého teritoria ve Smetanových sadech na potulku po Olomouci. Jeden z ležérně kráčejících krasavců, které chová Výstaviště Flora Olomouc, budí rozruch hlavně v historickém centru a v rušných ulicích s hustým automobilovým provozem. Lidé si vznešeného páva nadšeně fotografují a někteří se ho marně snaží zahnat zpět do bezpečí parků. Do akce už museli i strážníci městské policie.
10 fotografií

Nová olomoucká atrakce: páv kráčející ulicemi centra, vrhá se i pod auta

Olomoucko
Po nedávné rekonstrukci krypty kostela sv. Mikuláše, ve které je uloženo 57 mumifikovaných nebožtíků, se opravy dočkaly i hlavní vstupní vrata. Při opravě jejich kování učinili kováři zajímavý objev. Foto: Deník/Jiří Řezník
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Významnou dominantou královského věnného města Jaroměře a celého jeho okolí je chrám sv. Mikuláše, který patří k nejvýznamnějším gotickým památkám východních Čech. Po nedávné rekonstrukci zdejší krypty, ve které je uloženo 57 mumifikovaných nebožtíků, se opravy dočkala i hlavní vstupní vrata. Při opravě jejich kování učinili kováři zajímavý objev.
46 fotografií

Překvapení při renovaci vrat sv. Mikuláše. Ve zdobení klepadla objevili páva

Náchodsko
Po nedávné rekonstrukci krypty kostela sv. Mikuláše, ve které je uloženo 57 mumifikovaných nebožtíků, se opravy dočkaly i hlavní vstupní vrata. Při opravě jejich kování učinili kováři zajímavý objev. Foto: Deník/Jiří Řezník
Významnou dominantou královského věnného města Jaroměře a celého jeho okolí je chrám sv. Mikuláše, který patří k nejvýznamnějším gotickým památkám východních Čech. Po nedávné rekonstrukci zdejší krypty, ve které je uloženo 57 mumifikovaných nebožtíků, se opravy dočkala i hlavní vstupní vrata. Při opravě jejich kování učinili kováři zajímavý objev.
46 fotografií

Překvapení při renovaci vrat sv. Mikuláše. Ve zdobení klepadla objevili páva

Věda a technika
Kapela Bent Ticket.
Bluesová kapela Bent ticket, která hraje covery od interpretů jako jsou Eric Clapton, B. B. King, Petr Kalandra, Bob Dylan, atd., ale i vlastní tvorbu, přijde v sobotu 7. srpna od šestnácté hodiny potěšit svou hudbou a zpříjemnit den zákazníkům kavárny Park U Tří pávů v Kutné Hoře.

V Parku U Tří pávu zahraje bluesová kapela Bent ticket

Volný čas
Návštěva zámeckého parku ve Veselí nad Moravou v polovině července 2021.
Turisté i místní návštěvníci zámeckého parku ve Veselí nad Moravou mohou v této sezoně objevit ve stínu mohutných stromů řadu novinek. Mezi ty živé patří dvojice pávů, kteří se zatím aklimatizují ve voliéře za více než dvě stě let starou budovou myslivny. Tedy poměrně blízko od vstupu ze strany od přístavu. „Zatím si zvykají na své zázemí, kam se pak budou moci vracet. Počítáme totiž s tím, že na konci prázdnin budou vypuštěni do parku,“ sdělil ve čtvrtek Miroslav Jahoda, šéf Služeb města Veselí.
11 fotografií

Návštěvníky vítají pávi z voliéry, už brzy se rozběhnou po parku

Hodonínsko
Hudebník Jiří Bureš
Do Parku U Tří pávu v Kutné Hoře přijde Jiří Bureš, aby tam ve čtvrtek 23. července od osmnácté hodiny zpříjemnil odpoledne svou hudbou. Populární kutnohorská kapela, hraje vlastní skladby, country i rock.

U Tří pávů zahraje Jiří Bureš

Volný čas
Kapela Bent Ticket.
Bluesová Kapela Bent Ticket zavítá do Parku U Tří pávů v Kutné Hoře v sobotu 27. června od šestnácté hodiny. Zahraje covery od interpretů jako jsou Eric Clapton, B. B. King, Petr Kalandra, Bob Dylan a dalších, ale i vlastní tvorbu. Akce je zdarma. 

U Tří pávů bude znít blues

Volný čas
Některé vtipy spojily aktuální snímek s nedávnou kauzou "znalost angličtiny"
Alena Schillerová se prostě internetové obci nezavděčí. Neuplynul ani měsíc od chvíle, kdy se online uživatelé předháněli v tom, kdo vynalézavěji okomentuje její angličtinu, a už mají vtipálci opět co řešit. Tentokrát je na pořadu dne post, jímž ministryně financí upozorňovala na svém sociálním profilu na fakt, že se podle časopisu Forbes stala nejvlivnější ženou Česka. 
10 fotografií

Vtipy o ministryni Schillerové opět baví internet. Řeší se její fotka s pávem

Česko