ŠTÍTEK: Pavel Beran

Skokan o tyči Mario Hajzler z AK AHA Vyškov.
Prakticky od prvních sportovních krůčků kráčí ve stopách svého staršího bratra Sebastiana. V mládežnických kategoriích v podstatě i kopíroval jeho výsledky, včetně vítězství na mistrovství republiky dorostu a juniorů. Na nedávném seniorském halovém šampionátu v Ostravě si Mario Hajzler dokonce dovolil bráchu ve skoku o tyči porazit. Takže je naprosto jisté, že letošní titul nejlepšího sportovce města Vyškova za rok 2022 je ve správných rukou. Vyhrál obě ankety, tedy hlasování odborné komise i veřejnosti, stejně jako Sebastian za rok 2020.
6 fotografií

Atlet Mario Hajzler zopakoval vyškovské anketní „double“ svého bratra Sebastiana

Ostatní sporty
Lidé volí mezi Pavlem a Babišem v druhém kole prezidentských voleb.
Prezidentské volby jsou v plném proudu. Lidé mají o volbu zájem a někdy se stane, že jich přijde více najednou a během předávání volebních lístků tak může nastat chyba. Stařenka ve Vysokém Mýtě například dostala dvakrát stejného kandidáta. Ve Svitavách pak muž vybíral ze třech lístků, na kterých byl dvakrát Andrej Babiš a jednou Petr Pavel. Někteří vynalézaví jedinci si dokonce vytvořili lístky vlastní.

Dvakrát Babiš, jednou Pavel. Lidé na některých místech dostali více lístků

Orlicko
SK Hřebeč - Baník Libušín 2:3pk, KP, 23. 9. 2018, Adam Kindl
Kulturistická soutěž EVLS Prague Pro se odehraje v pražském Hotelu Hilton už v sobotu 29. října. Ředitelem organizace je Adam Kindl z Unhoště známý spíše z prostředí krajských fotbalů. Ty ale jak sám říká bere jako koníčka, zatímco pořádání vrcholné kulturistické akce je pro něj vrchol tohoto roku. I o tom mluvil v obsáhlém rozhovoru pro Deník.

Svaly, show, zábava. Nejlepší profikulturisté se v sobotu sjedou do Prahy

Ostatní sporty
Nový dorostenecký mistr České republiky ve skoku o tyči Mario Hajzler.
Krásný halový atletický komplex v Ostravě-Vítkovicích je mu asi zaslíbený. O víkendu tu získal svoji třetí velkou medaili. Tedy z mistrovství České republiky. Po bronzové a stříbrné ze žákovských kategorií je to zlato z mistrovského klání dorostenců. Jde tak ve šlépějích svého staršího bratra Sebastiana, loňského českého halového šampiona v kategorii juniorů. „Závod mně asi líp vyjít nemohl,“ raduje se nový český dorostenecký tyčkařský šampion, šestnáctiletý Mario Hajzler z AK AHA Vyškov.
9 fotografií

Tyčkař Mario Hajzler zkompletoval sbírku cenných kovů z českých šampionátů

Ostatní sporty
Tyčkař Jakub Vítek.
Kolín - Skvělým způsobem vstoupil do nového roku tyčkař Jakub Vítek. Ani se nestačil ohřát v juniorské kategorii a už v prvním závodě nové sezony předvedl vynikající výkon. Na republikovém finále Středoškolského poháru sportovních gymnázií ve Vítkovicích vylepšil absolutní kolínský historický rekord nejen v kategorii juniorů, ale také mezi muži.

Vynikající vstup tyčkaře Jakuba Vítka do sezony

Ostatní sporty
Kolona veteránů v sobotu potěšila také pacienty v krnovské nemocnici. Obdivovali ji také na mnoha dalších místech bruntálského okresu.
FOTOGALERIE/ Čtyřicet automobilových veteránů projíždělo o víkendu bruntálským okresem v rámci akce Trofeo Niké. Na mnoha místech kolona měla zastávku, aby si zájemci mohli pojízdné muzejní exponáty zblízka prohlédnout, vyfotit se s nimi a dozvědět se něco o historii automobilismu.
29 fotografií

Kolona veteránů projela Jeseníky i nemocnicí

Bruntálsko
STŘÍBRO. Kolínská štafeta byla na šampionátu do dvaadvaceti let úspěšná, doběhla na druhém místě.
Ostrava - První zářijový víkend letos patřil atletickým bojům o mistrovské tituly v kategorii mužů a žen do 22 let. Česká špička se sešla na stadiónu v ostravských Vítkovicích, kde za týden proběhne Kontinentální pohár, a na startu nechyběla ani patnáctka Koliňáků.

Atleti přivezli ze šampionátu do 22 let čtyři medaile

Ostatní sporty
Na start závodu horských kol Po stopách Jacka Ferneta se v Příbrazi postavilo celkem 261 závodníků.
Příbraz - Jednadvacátý ročník zimního orientačního závodu horských kol, který pod názvem „Po stopách Jacka Ferneta“ uspořádal v Příbrazi místní Sportovní klub Vojtěši, přilákal letos na start 113 dvou až tříčlenných hlídek.

Bikeři vyrazili po stopách Jacka Ferneta

Ostatní sporty
Noc válečníků 13 / Kladno 14. 12. 2017
Kladno /FOTO/ - V kladenské sportovní hale se ve čtvrtek 14. prosince 2017 uskutečnil galavečer bojových umění pořádaný Pavlem Hakimem Majerem, Noc válečníků. Po 18 měsíční pauze si natěšené hlediště užilo atraktivní večer, devět utkání v různých kategoriích, skvělý doprovodný program. Zaujala vtipná videa se známými osobnostmi provázejícími celý seriál „nocí“. Samozřejmě krásné dívky. Slavil se titul boxera Hořejška. Ostřílený moderátor Ondřej Novotný kočíroval s přehledem svou další „fight night“. V nové roli rozhodčího a skvělé náladě se představil populární bojovník Luboš „Hyena“ Vrňata. Jednu z cen předával i známý MMA fighter Karel "Karlos" Vémola , a naznačoval něco jako „do roka a do dne…“, uvidíme. Primátor Kladna Milan Volf vyseknul organizátorovi akce Pavlu „Hakimovi Majerovi“ uznalou poklonu, přislíbil podporu akcí podobného typu. Hlavní ale byl opravdu poctivý výkon bojovníků v ringu, většina z nich po zápase své soupeře uznala a ocenila.
206 fotografií

Noc válečníků 13, magické číslo přineslo Hořejškovi titul

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Sněmovní branný výbor doporučil poslancům schválit rozpočet na obranu. Počítá na příští rok s výdaji 58,9 miliardy korun. Je to o 6,4 miliardy více, než kolik ministerstvo obrany dostalo na letošní rok. Více peněz půjde třeba na platy nových vojáků, nákup munice nebo na příspěvkové organizace. Vyplývá to z návrhu rozpočtu, který dnes ministerstvo obrany představilo výboru pro obranu.

Výbor posvětil rozpočet ministerstva obrany, dostat má 59 miliard

Ekonomika
Ilustrační foto.
Jihlava – V polovině příštího roku získá jihlavská radnice pozemky, které brzdily modernizaci jihlavského letiště v Henčově. Dva roky se je vedení jihlavské radnice snažilo získat od státu. Nakonec v situaci blokaci pozemku pomohlo Ministerstvo obrany. Nová zpevněná vzletová a přistávací dráha na okraji krajského města se ale stane i záložním letištěm pro českou armádu.

Radnice se dohodla s ministerstvem o letišti

Jihlavsko
NA STRÁŽI. Vojenskou základnu Shank v provincii Lógar pomáhá střežit i jeden ze čtyř pandurů, které mají tamní české jednotky k dispozici.
Ministerstvo obrany podepsalo smlouvy na nákup a opravy techniky celkem za 1,5 miliardy korun. Se společností Tatra Defence Vehicle uzavřelo tříletou rámcovou smlouvu na opravy obrněných transportérů Pandur za 1,1 miliardy korun. Částka je výrazně vyšší než v minulosti, podle obrany předchozí rámec skutečným potřebám nedostačoval. Smlouvy byly podepsány během minulého týdne.
0 fotografií

Stropnický podepsal smlouvu s Tatrou. Stát vydá 1,5 miliardy za armádní techniku

Ekonomika
Armáda ČR na cvičení v Litvě
Ministerstvo obrany podepsalo smlouvy na nákup a opravy techniky celkem za 1,5 miliardy korun. Se společností Tatra Defence Vehicle uzavřelo tříletou rámcovou smlouvu na opravy obrněných transportérů Pandur za 1,1 miliardy korun. Částka je výrazně vyšší než v minulosti, podle obrany předchozí rámec skutečným potřebám nedostačoval. Smlouvy byly podepsány během minulého týdne.
19 fotografií

Obrana podepsala miliardové zakázky na nákup a opravy techniky

Ekonomika
Zleva juniorská mistryně světa WBC a evropská šampionka WBO v pérové váze Lucie Sedláčková, mistr Evropy WBO v lehké střední váze Štěpán Horváth a juniorská mistryně světa WBC v mini-muší váze Fabiana Bytyqi vystoupili 16. února v Praze na tiskové konfere
Praha - Elitní profesionální box se opět po letech vrátí do Prahy. Ve Sportovní hale Královka se v sobotu 11. března uskuteční galavečer Box Live Praha 2017, jehož součástí bude i několik titulových zápasů. O pásy evropských šampionů by se měli utkat Štěpán Horváth, Fabiana Bytyqi a Lucie Sedláčková.

Elitní profesionální box se v březnu vrátí do Prahy

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Slovácko – Tatra 30, Aero 500, Maxwell 25 nebo Royal Enfield 201 A. Pro většinu lidí je předchozí výčet značek a druhů aut či motorek pouze nesmyslnou posloupností písmen a čísel. Milovník veteránů a znalec motorismu však ví, že se jedná o historické skvosty a možnost prohlédnout si některé z nich, nebo dokonce všechny pohromadě, je něčím výjimečným.

Století veteráni projedou po sedmnácté Moravským Slováckem

Slovácko
Veteránem Českým rájem - odjezd veteránů.
Jičín – Lesk a sláva starých vozů o víkendu ožila v samotném centru Jičína při třídenním setkání automobilů a motocyklů, vyrobených do roku 1945. Téměř šedesátka naleštěných automobilových dědečků a babiček a deset motocyklů se blýskala ve slunečních paprscích v sobotu dopoledne na Valdštejnově náměstí, odkud unikáty vyrážely na svoji soutěžní jízdu krajinou Českého ráje, aby zdolaly 94 kilometrů.
134 fotografií

Veteránem Českým rájem: Lesk a krása starých strojů

Jičínsko