ŠTÍTEK: Pavol Barabáš

Snímek jednoho ze soutěžních filmů letošního MFOF.
Do dvaceti měst v České republice a také v Polsku zavítá letos program jednadvacátého ročníku Mezinárodního festivalu outdoorových filmů (MFOF). Ten začíná 18. října v Domě kultury Poklad v Ostravě-Porubě a zakončí ho vyhlášení nejlepších filmů s předáním cen přítomným filmařům v přímém televizním vysílání TV NOE v sobotu 9. prosince.

Podzim plný adrenalinu aneb Outdoorové filmy nejen v Ostravě

Volný čas
Foto z filmů Back to Heights a Teória šťastia
Ústí nad Orlicí - V ústecké Malé scéně ve čtvrtek začíná soutěžní putovní přehlídka outdoorových filmů. Mezinárodní festival potrvá do neděle a je zaměřený na sporty i život s outdoorovou tematikou, na filmy dobrodružné, extrémní, adrenalinové, ale také cestopisné.

Začíná festival ze světa outdooru

Orlicko
Festival přilákal davy lidí
Teplice nad Metují - Po čtyři dny se malé městečko stalo centrem horolezeckého dění a rozrostlo se o tisícovky návštěvníků. 32. Mezinárodní horolezecký festival nabídl nejen třiapadesát soutěžních filmů, ale také bohatý doprovodný program a možnost výhodného nákupu sportovního oblečení a potřeb.

Festival přilákal davy lidí

Náchodsko
Za takovými obřími sumci někteří rybáři cestují až dva tisíce kilometrů daleko. Jakub Vágner (vlevo) tohoto sumce chytil na Záplavách.
Uherské Hradiště – Exkluzivní akce, filmovou a fotografickou soutěž, výstavy či promítání pro školy nabídne ekologický festival Týká se to také tebe (TSTTT). Ten je pravidelnou podzimní stálicí v nabídce hradišťských kulturních programů. Letos se koná od pondělí 22. do 28. listopadu.

Na TSTTT přijede světoznámý rybář

Volný čas
Nový filmový festival s názvem Expediční kamera během víkendu neminul ani Frýdek-Místek.
Frýdek-Místek/FOTOGALERIE/ - Nový filmový festival s názvem Expediční kamera neminul v pátek ani město Frýdek-Místek. Přibližně stovka návštěvníků si v budově Nové scény Vlast nenechala ujít celovečerní promítání filmů o dobrodružství, divoké přírodě, extrémních zážitcích i sportech.
11 fotografií

Diváci ocenili kvalitu filmového festivalu ve Vlasti

Volný čas
Kino Panorama. Ilustrační
Boskovice – Pokoření šestitisícového vrcholu v Himalájích mohou sledovat diváci Expediční kamery. První ročník festivalu cestovatelských filmů si užijí Boskovičtí v kině Panorama. Kromě filmu Arwa Tower uvidí další čtyři snímky.

Cesty dobrodruhů odhalí objektiv Expediční kamery

Volný čas
Ilustrační foto
Nové Strašecí - Počátkem března se uskuteční přímo v Novém Strašecí cestovatelský festival. O jeho spolupořádání se postará Dětský domov Nové Strašecí. Ten je znám právě svoji sportovní a kulturní houževnatostí. Na první ročník celonárodního cestovatelského festivalu, který nese název Expediční kamera, se tak budete moci vypravit i vy.

Ve Strašecí vypukne cestovatelský festival

Volný čas
Expediční kamera
Nové Strašecí - Filmový festival Expediční kamera je celovečerní promítání filmů o dobrodružství, divoké přírodě, o extrémních zážitcích i sportech. Jde o čtyřhodinové pásmo, které se uskuteční 6. března od 16 hodin v sále Městského kulturního zařízení v Novém Strašecí.
5 fotografií

FOTO: Zajděte na Expediční kameru

Volný čas
VEDOUCÍ kina Máj Renata Vášová ukazuje program festivalu.
Litoměřice - Cestou necestou je název nového cestovatelského festivalu, který se jako jedna z doprovodných akcí Konference cestovního ruchu Stop and Stay uskuteční ve dnech 25. až 29. března v Litoměřicích.

Cestovatelský festival: třicítka filmů

Litoměřicko
Logo
OSTRAVA - Ozvěny ekofilmu Ostrava 2007, tak se jmenuje třídenní přehlídka vítězných snímků 32. ročníku Mezinárodního filmového festivalu o životním prostředí, přírodním a kulturním dědictví, která začne dnes v Domě kultury Poklad v Ostravě.

Ostraváci uvidí nejlepší filmy Ekofilmu 2006

Volný čas