ŠTÍTEK: Pěnkava

Z utkání Velim - Komárov (2:1).
Velimský útočník Jan Jícha nepřestává udivovat fotbalový svět. Dokázal se prosadit i doma proti Komárovu. Ve dvanácti zápasech krajského přeboru skóroval již sedmnáctkrát. Na čele tabulky střelců vyšších fotbalových soutěží (I. B třída – divize) navýšil svůj náskok již na osm gólů.

Brunclík vstřelil hattrick. Jícha přidal další gól

Okresy
Ilustrační foto.
Velimský útočník Jan Jícha nadále udivuje fotbalový svět. Dokázal se prosadit i v Poříčí nad Sázavou. V jedenácti zápasech krajského přeboru skóroval již šestnáctkrát. Na čele tabulky střelců vyšších fotbalových soutěží (I. B třída - divize) má náskok sedm gólů.

Jíchova série se natahuje. V sezoně vstřelil šestnáctý gól

Okresy
Z utkání FK Kolín - Horky nad Jizerou (2:1).
Na čele tabulky střelců vyšších fotbalových soutěží (I. B třída – divize) k zásadní změně nedošlo. Nejlepší mušku měli o víkendu Vondráček, Růžička, Lev, J. Vyhnánek a Jakub Popelka. Všichni se trefili dvakrát.

Pět hráčů nastřílelo dva góly

Kraje
Z utkání I. B třídy Býchory - Pečky (2:1).
Na čele tabulky střelců vyšších fotbalových soutěží (I. B třída – divize) došlo ke změně. Díky jednomu gólu do sítě Lhoty se na prvním místě osamostatnil Jícha z Velimi. Nejlepší mušku měli o víkendu Lev (Býchory) a Vondráček (Kolín). Oba se do sítě soupeřů trefili dvakrát.

Jícha se osamostatnil. Nejlepší mušku měli Lev a Vondráček

Kraje
Z utkání I. B třídy Pečky - Tři Dvory (4:2).
Na čele tabulky střelců vyšších fotbalových soutěží (I. B třída – divize) se nic nezměnilo. Oba lídři se jednou trefili do černého. Díky dvěma brankám se k nim přiblížil Hrstka.

Vedoucí duo mířilo do černého

Okresy
Ilustrační foto
Čáslav - Fotbalisté Čáslavi odehráli v neděli utkání proti Českému Brodu, do té doby se jim nepodařilo během jarní části soutěže vyhrát v základní hrací době za tři body. O výhře rozhodl necelých pět minut před koncem utkání Jan Jícha, který hlavou proměnil přímý kop Vančury.

Čáslav na jaře získala poprvé tři body

Fortuna divize
Ilustrační foto.
Český Brod – Po třech sezonách odehraných v divizní fotbalové skupině B si Český Brod opět zahraje v céčku. V prvním kole na Kutilce přivítal trutnovský MFK, který v posledním ročníku skončil na osmém. místě a protože domácí v konečné tabulce skupiny B obsadili čtvrtou příčku, šli do zápasu jako favorit.

Český Brod deklasoval Trutnov

Fortuna divize
VE FINÁLE 1:0. Vpravo je liberecký Jiří Špak.
Liberec - Hokejisté VTJ Liberec dokázali v prvním finálovém duelu o krajského přeborníka porazit Lomnici 4:1. Druhý zápas liberecké vojáky čeká v pátek 20. března od 16 hodin na lomnickém ledě.

Vojáci vedou ve finálové sérii

Hokej
Josef Dvořák při online rozhovoru v redakci Deníku
Svatopluk Kuřátko, montér Pěnkava v Nemocnici na kraji města, Vosátka z Cirkusu Humberto. Taky Maxipes Fík, králíci Bob a Bobek a průvod vodníků v čele s Čochtanem, to jsou nejpopulárnější velvyslanci z hereckého rejstříku Josefa Dvořáka. Teď je na plný úvazek principálem vlastní divadelní společnosti a dnes večer se objeví na obrazovce v premiérovém – narozeninovém vysílání Šance.

Návštěva u Josefa Dvořáka: Pašerák do scénáře

Bydlení
Hráči Frýdlantu v akci
Frýdlant - Domácí hokejisté vstoupili do nadstavby krajské ligy porážkou, která je poslední dobou jako přes kopírák. Rychlé vedení Frýdlant nedokáže navýšit, ani udržet.

Hokejový Frýdlant nějak tápe

Hokej
Ilustrační foto
Zlín – Na výborný výsledek dosáhl stolní tenista KST Zlín Arnošt Topič, který vybojoval postup do semifinále dvouhry ve třetím celostátním bodovacím turnaji mládeže.

Topič postoupil do semifinále

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Žďársko – Ještě dlouho budou nejspíše vzpomínat na 2. kolo III. třídy mužů fotbalisté Jabloňova. Na domácím trávníku hostili Hamry a po prvním poločase, který skončil 2:1, nic nenasvěčovalo blížícímu se fiasku. Ovšem konečný výsledek 2:7, spojený s totalním selháním obrany, jim určitě nedá dlouho spát.

Jabloňov doma nestačil na Hamry

Fotbal
Ilustrační foto
Žlutice, Žihle - Zimní přípravy pomalu, ale jistě finišují. Něco málo by o tom mohli povídat i ve Žluticích. Tam už také pomalu vychytávají poslední fotbalové chyby před startem krajské I. B třídy.

Žlutice nasázely bůra Kralovicím

Fotbal
Inzert Expres Znojmo
Oblekovice - Prolomení doposud nevýrazných výkonů. To je motto oblekovických fotbalistů před utkáním s brněnským Slovanem. Případná výhra by mohla svěřence Tomáše Pěnkavy katapultovat na sedmé místo, právě před jejich sobotního soupeře.

Inzert Expres přivítá Slovan

Fotbal
V posledním utkání vyválčili fotbalisté Inzert Expresu Znojmo tři body. Nebylo to ale nic lehkého. To na vlastní kůži pocítil i znojemský záložník Šťava (v souboji vlevo).
Znojmo - Fotbalový tým Inzert Expres Znojmo má nové hrdiny. Není jimi nikdo jiný než trenérské duo Pěnkava – Samek. Ne, že by v utkání s Moravskou Slavii Brno udělali nějaké skvělé střídání, ale proto, že sami rozhodli zápas, do kterého museli nastoupit.

IE Znojmo: Trenéři otočili poslední utkání sezony

Fotbal