ŠTÍTEK: Petr Sobotka

Fotbalisté Nové Vsi se na postup nadřeli.
O největší překvapení úvodního kola Construct krajského poháru se postarali fotbalisté ze Stařče. Účastník 1. B třídy vyřadil o soutěž výše působící Rapotice. Stařeč na vítězství zadělala v prvním poločase, v němž získala tříbrankové vedení. Po přestávce hosté dlouho marně domácí branku dobývali. Ke korekci výsledku se dostali až v poslední desetiminutovce, kdy se dvakrát prosadil Svoboda.

V krajském poháru se vytáhla Stařeč, poslala z kola ven Rapotice

Fotbal
Takhle už to v hlavním sále trutnovského kina vypadat nebude. Hlediště bude odstraněno a nahradí ho nové s kapacitou 256 diváků.
/FOTOGALERIE/ Investice do zábavy v Trutnově jsou rozšafné. Je to pozdě, mělo to přijít dávno. Investici by bylo lepší odložit o rok nebo o dva. Takové názory zazněly od opozičního hnutí Žít v Trutnově během pondělního jednání trutnovského zastupitelstva při schvalování rekonstrukce kina Vesmír, která má stát podle hrubých odhadů celkově 96 milionů korun. Hnutí navrhlo vyřadit vysokou investici z programu hlasování o rozpočtu města. Většina zastupitelů jeho návrh odmítla a peníze pro opravu kina (pro letošní rok 45 milionů korun) a další investiční akce schválila.
30 fotografií

Opozice chtěla opravu kina odložit. Investice do zábavy jsou rozšafné, zaznělo

Krkonoše
Z trutnovské demonstrace proti Babišovi.
Někoho by možná letní počasí svádělo k odpočinku a rekreaci, mnoho lidí ale stráví neděli jinak. Při demonstraci na pražské Letné budou žádat odstoupení premiéra Andreje Babiše.

Opět pojedou na Prahu. Auty i autobusy

Krkonoše
Loni se akce ZUŠ Open v Novém Jičíně uskutečnila v horkém slunečném dni.
Jihlavsko – V ulicích Jihlavy, Telče, Třeště a Polné v pátek 31. května potkáte žáky místních základních uměleckých škol (ZUŠ) a další šikovné umělce. V těchto městech se totiž připojili k celorepublikové akci ZUŠ Open, která je jednou z forem oslav Mezinárodního dne dětí.

Žáci z Jihlavska budou koncertovat v ulicích měst

Volný čas
Ilustrační fotografie.
Trutnov - V Městské knihovně se v úterý 19. března od 17 hodin v přednášce Petra Sobotky dozvíte zajímavosti o Kapverdách.

V knihovně o Kapverdách

Krkonoše
Někdejší budova Všeobecné pojišťovny bude po rekonstrukci sloužit umělecké škole.
Nové Město na Moravě – Základní umělecká škola Jana Štursy v Novém Městě na Moravě dostane od 1. září od tamní radnice jako dárek do užívání zrekonstruovanou budovu, která je potřebám výuky jednotlivých uměleckých oborů doslova „šitá na míru“. Město totiž již dříve zakoupilo nemovitost původně patřící Všeobecné zdravotní pojišťovně, která v těchto dnech prochází rozsáhlou sérií oprav a úprav.
25 fotografií

Umělecká škola se přestěhuje do nového. Bude mít komorní multifunkční sál

Žďársko
Ilustrační foto.
Třebíčsko – Přípravy vrcholí. Nová sezona fotbalovým klubům z I. B třídy klepe na dveře a do začátku zbývá ještě odehrát generálky. Týmy z Třebíčska zvolili obvyklý model letní přípravy. Zatímco v Hartvíkovicích nebo ve Starči ke změnám v hráčském kádru nedošlo, obměny jsou v Rapoticích, odkud tři hráči odešli a tři přišli.

Nejvíce změn zaznamenali v Rapoticích

Fotbal
Zápas mezi Košeticemi a Pohledem.
Vysočina – Podzimním mistrem I. A třídy se stali fotbalisté Košetic. Ti předčili i Světlou nad Sázavou. Za očekáváním zůstaly celky z Jihlavska. Hlavním aspirantem na sestup je Pohled a Havlíčkova Borová.

Světlá na podzim nenaplnila své ambice

Fotbal
Česko zpívá koledy.
Jihlava – Pěvecký sbor Gaudium ze Základní umělecké školy v Jihlavě v posledních dnech trénuje koledy a adventní písně na akci Česko zpívá koledy. Ta se uskuteční už zítra od 18 hodin na jihlavském Masarykově náměstí a na více než dvaceti dalších místech po celé Vysočině.

V Jihlavě zazní koledy z úst pěveckého sboru Gaudium

Jihlavsko
Z Trutnova až k rovníku na Kapverdy
Trutnov - Kapverdské ostrovy zná hodně Čechů, kteří o dovolené navštívili ostrovy Sal nebo Boavistu. Málokdo však ví, že Kapverdská republika má demokratické státní zřízení srovnatelné s Českou republikou a v boji proti korupci je na tom dokonce lépe.

Z Trutnova až k rovníku na Kapverdy

Krkonoše
Koledy se nesly jihlavským Masarykovým náměstím.
Jihlavsko – Hned na pěti místech Jihlavska se ve středu úderem šesté hodiny rozezněly známé vánoční koledy. S Jihlavským deníkem se v rámci celorepublikové akce Česko zpívá koledy zpívalo už potřetí na Masarykově náměstí v krajském městě, podruhé v Batelově a v Bezděčíně a premiérově v Polné a v Telči.
28 fotografií

Zpěváci zaplnili centrum Jihlavy i další místa okresu

Jihlavsko
Pěvecký sbor Gaudium v těchto dnech nacvičuje koledy na akci Česko zpívá koledy.
Jihlavsko – Členové pěveckého sboru Gaudium už nyní pilně nacvičují koledy na akci Česko zpívá koledy, která se na Masarykově náměstí v Jihlavě uskuteční příští středu od 18 hodin.

Členové sboru pilně nacvičují koledy

Jihlavsko
Spokojené tváře zpěváků Pěveckého sdružení Campanula Jihlava v závěru koncertu sakrální hudby v jihlavském chrámu Nanebevzetí Panny Marie. Sbormistr Pavel Jirák uprostřed.
Jihlava - Na druhý svátek vánoční rozezní kostel sv. Ignáce v Jihlavě Rybova skladba Hej, mistře v provedení Pěveckého sdružení Campanula. Jihlavská Campanula nastudovala Českou mši vánoční poprvé v roce 1991, kdy oblíbená skladba zazněla na prvním vánočním koncertu sboru v chrámu sv. Ignáce. Letošní vánoční koncert je v pořadí již dvacátým třetím koncertem.

Jihlavský sbor Campanula zve na „Hej mistře“ do kostela sv. Ignáce

Hudba