ŠTÍTEK: pivo

Bylo by potřeba chodit zhruba 4,7 hodiny, abyste spálili energii ze smaženého sýra.
Pro ty, kdo se snaží v létě zbytečně nepřibrat, je stravování během letní dovolené velké téma. U stánků s rychlým občerstvením, kterých je ve všech turistických centrech i na koupalištích spousta, se totiž na dietáře příliš nemyslí. Nutriční terapeutka Karolína Beranová poradila pár tipů, jak v létě neztloustnout a jak lákadlům z rychlých občerstvení odolat.

Letní pasti: Co s tělem udělá zmrzlina, co pivo a za jak dlouho vychodíte smažák

Zdraví
Fotbalový turnaj v malé kopané se konal v rámci Footfestu 2024 v sobotu 13. července dopoledne. Zvítězili v něm soběslavští Young Boys.
Footfest, tedy spojení zábavy, sportu a dobré muziky, má za sebou návrat do jihočeského festivalového kalendáře. Konal se po roční přestávce tradičně na fotbalovém hřišti v Želči u Tábora. V termínu od pátku 12. do soboty 13. července si ho užily tisíce lidí nejen z Táborska. Deník připravil pro své čtenáře rozhovor s jedním z nových pořadatelů ze společnosti Danekr, Vojtěchem Daňhelem.
48 fotografií

Footfest se vrátil ve velkém stylu. Vítězové fotbalového turnaje získali sele

Táborsko
Pivo od 65 korun a velká nabídka jídel všeho druhu. Návštěvníci festivalu Hrady CZ nouzí trpět nebudou
Na hudební festival Hrady CZ míří pod Kunětickou horu na Pardubicku tisíce lidí. Hudební fanoušci si s sebou do areálu nesmí brát vlastní jídlo ani nápoje, ale desítky stánků nabízejí dostatečný výběr pro masožravce, ale i ty, kteří masu příliš neholdují. V nabídce jsou tradičně hamburgery, hotdogy, sladké, asijská či italská kuchyně a mnohé další. Jen nabídka piva je omezená na jeden pivovar.
43 fotografií

Hamburgery, pivo i sladké. Podívejte se, za kolik se najíte pod Kunětickou horou

Regiony
Ilustrační foto
Několik nabitých festivalů, gulášové i pivní slavnosti, víno v parku a tsunami skvělé muziky všech žánrů. Nadcházející víkend v Olomouckém kraji zve na záplavu parádních akcí, vyberte si z našich tipů. Výjimkou není ani Prostějovsko. Ve Žraloku je Keltská noc, v Čechách pod Kosířem populární Josefkol nebo se v Němčicích nad Hanou slaví hody. 

Kam o víkendu? Na skvělé festivaly, pivo, Josefkol nebo Hložka

Volný čas
Výstava K smíchu v hodonínském Kině Svět, která přibližuje kreslený humoru Jiřího Hiršla. Výtvarník oslaví začátkem srpna 70 let.
/VIDEO/ Kreslený humor Jiřího Hiršla baví v těchto dnech návštěvníky Kina Svět v Hodoníně. Jeho humorná a satirická tvorba láká k nahlédnutí v tamní kavárně i o patro výš u menšího promítacího sálu. Výstava kresleného humoru K smíchu je také připomenutím jeho dvou kulatých výročí. Výtvarník totiž v létě oslaví sedmdesátku. Letos je tomu navíc už čtyřicet let, co žije, kleslí a maluje v Hodoníně. Na jih Moravy se přestěhoval z rodné Ostravy.
30 fotografií

Pivo, ženy i fotbal. Zasmějte se s kreslířem z Hodonína, bavil čtenáře Slovácka

Hodonínsko
Z olešnického minipivovaru Agent.
/FOTO, VIDEO/ Už v roce 1869 začal Oskar Migula vařit ve svém pivovaru v Olešnici v Orlických horách zlatavý mok. A vařil ho až do své smrti v roce 1929, výrobu po něm převzali synové. Tato tradice se pak na dlouhá desetiletí uzavřela s koncem druhé světové války a odsunem německého obyvatelstva. Dnes tu opět žije. Díky Martinu Naušovi, který založil kousek od hranic s Polskem u Olešnice v Orlických horách vlastní minipivovar a začal v něm jako sládek vařit pivo.
9 fotografií

Neměl jsem co pít, říká Martin Nauš. A tak si v Olešnici založil minipivovar

Rychnovsko
Policejní projekt Řídím, piju nealko pivo proběhl i na Mělnicku.
V horkém červencovém počasí je potřeba dodržovat pitný režim, ale v případě řidičů vozidel, motocyklů či cyklistů jen nealko, a proto se mělničtí policisté a preventistky Územního odboru Mělník zapojili do projektu s názvem Řídím, piju nealko pivo. V rámci této akce se policisté zaměřili na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů před i během jízdy jak za volantem, tak i za řídítky motocyklů, kol a koloběžek.
3 fotografie

Za volantem i za řídítky bez alkoholu. Odměnou bylo nealko pivo od policistů

Čtenář reportér
Policisté dělají preventivní akce u vody.
Jako každý rok se policisté z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje od června až do září zaměřují na výkon své práce v okolí vodních prostranství, jako jsou koupaliště, vodácké kempy, rekreační areály u vody a další. S výkonem jejich práce je spojena celorepubliková preventivní akce pod názvem „Bezpečně u vody“. Ta je zaměřena nejen na osoby, které se pohybují po vodních plochách na různých lodích, ale také na osoby, jenž chodí k vodním tokům relaxovat, tedy rekreanty či návštěvníky různých kempů a rekreačních zařízení.

Bezpečně u vody

Čtenář reportér
S příchodem léta se krumlovské centrum Port 1560 stává ideálním místem pro všechny, kteří touží po spojení kultury, gastronomie, dobrého piva a relaxace. Tento jedinečný areál nabízí návštěvníkům širokou škálu aktivit a zážitků, které si mohou užít také v nádherném prostředí prostorné zahrady z 16. století.
4 fotografie

PORT 1560: Letní oáza plná zážitků a odpočinku

Čtenář reportér
Svrchně kvašené pivo typu APA nazvané Chmendel je hotové. Ochutnají jej pouze návštěvníci Mendel festivalu, který se uskuteční v sobotu 20. července.
/FOTO, VIDEO/ Jen jedinou příležitost ochutnat pivní speciál nazvaný Chmendel získají Brňané v sobotu 20. července. Letní pivo vyzkoušejí zájemci na Mendel festivalu, který se uskuteční přímo v areálu pivovaru. Těšit se mohou rovněž na tradiční prohlídky zázemí pivovaru Starobrno na Mendlově náměstí. Přípravu unikátního piva Chmendel dokončili pivovarníci v těchto dnech.
18 fotografií

Unikátní pivo Chmendel je hotové. Jediná příležitost na ochutnávku se blíží

Brněnsko
Ilustrační snímek
Na blížící se olympiádě v Paříži bude Česko reprezentovat nejen 113 sportovců, ale také šestnáctka řemeslných pivovarů. Nahradí chmelový mok od dlouholetého partnera Českého olympijského výboru Plzeňského Prazdroje, který už na sklonku loňského roku deklaroval, že své jméno nechce s hrami v Paříži spojovat. Reagoval tak na rozhodnutí Mezinárodního olympijského výboru, který zde povolil start sportovců z Ruska a Běloruska. Každý pivovar poveze do Paříže dvě svá piva.

Olympijské hry s vůní chmele. České minipivovary míří do Paříže ukázat svůj um

Ekonomika
Pivovar Krušnohor. Foto: Roman Cichocki
Dva minipivovary ze Sokolovska mají tu čest reprezentovat náš region na olympiádě v Paříži. Český dům totiž nabídne světu pivní speciality z celého Česka a mezi nimi nebudou chybět ani kraslický Krušnohor a sokolovský Permon. Celkem půjde o dvaatřicet řemeslných piv z dvanácti krajů Česka a k tomu šestnáct příběhů českých minipivovarů. To vše poznají návštěvníci Českého domu v Paříži. Na čepu budou kromě ležáků také pivní speciály. Střídat se budou po čtyřech dnech a na čepu bude současně vždy osm druhů piv. Nebude chybět ani čerstvý chleba a vybrané české pochutiny. Dveře do Českého domu v Paříži se slavnostně otevřou 26. července. Vstupenky jsou k dispozici už nyní na webu.
14 fotografií

Minipivovary Krušnohor a Permon míří do Paříže. Olympiáda ochutná česká piva

Sokolovsko