ŠTÍTEK: Polárka

Kometa. Ilustrační foto.
Lidé mohou během roku sledovat doslova nespočet komet, většina z nich však jen tiše přijde a odejde. Ne každá si zaslouží opěvování jako nedávno objevená kometa, která se na české obloze ukáže v plné kráse 13. ledna. Je to chvíle, kdy se nejvíce přiblíží Slunci a bude to poprvé po 50 tisících let, kdy svůj jas znovu ukáže lidem na Zemi.

Na obloze se objeví zelená kometa, naposledy ji mohli pozorovat neandrtálci

Vesmír
Autogramiáda protagonistů seriálu Most!
/FOTOGALERIE/ Přímo na "místě činu", v restauraci Severka, proběhla autogramiáda protagonistů veleúspěšného seriálu Most!. Právě v Mostě se děj seriálu, který od ledna uvádí Česká televize, odehrává. V obležení byli už před autogramiádou herci. Samotná hospoda se zaplnila krátce před 18:00. Podle ČT jde o nejsledovanější komediální seriál posledních let.
31 fotografií

Fanoušci vzali hrdiny seriálu Most! útokem. Na autogramiádu přišly stovky lidí

Film a televize
Dnes už notoricky známá hospoda ze seriálu Most!
Pojďte na pivo a utopence do Severky – nejslavnější hospody v zemi. Takto láká na netradiční návštěvu slevový portál Slevomat. Právě tady se totiž točil veleúspěšný český seriál MOST!, který už několik týdnů trhá divácké rekordy. Zájemci si tak mohou za 39 korun užít posezení v notoricky známé hospodě a dát si zde pivo a utopence. Když budou mít štěstí, mohou zde natrefit i na známé postavy ze seriálu.   
8 fotografií

Slevomat prodává vouchery do mostecké Severky. Hosté se mohou vyfotit za výčepem

Ekonomika
Restaurace v Mostě, kde se natáčel seriál Most a u stolu sedí pán Karel, který byl v komparzu.
Senior Karel Novák je stálý host „malebné restaurace Severka“ v Mostě. Právě v této skutečně existující hospodě, která se od dob socialismu skoro vůbec nezměnila, natáčela Česká televize hubatý komediální seriál Most!, který teď poráží ve sledovanosti jiné pořady. Pan Karel hraje v seriálu sám sebe, štamgasta. A jaký má na peprnou komedii názor?
11 fotografií

Dycky Most! Poznejte místa, kde se natáčí seriálový hit

Film a televize
Vítězný tým turnaje - Lokomotiva Hradec Králové.
Předměřice nad Labem - V sobotu se od 9 hodin uskuteční v předměřické hale již 37. ročník Šampáňo Cupu, což je turnaj bývalých i současných hráčů kopané.

V sobotu na Šampáňo Cup

Okresy
Divadlo Drak
Hradec Králové - Neformální zakončení oslav šedesátého výročí Divadla Drak v pátek obstará akce Drakovská zabijačka a tancovačka aneb Žádný hněv a žádná rvačka.

Drakovská zabijačka

Volný čas
Ilustrační foto.
Znojmo – Dvě důležité silnice ve Znojmě čekají již brzy uzavírky kvůli stavbě obchvatu. Nejprve úřady uzavřou pro veškerý provoz silnici kolem židovského hřbitova k nemocnici, od léta pak Hlavní ulici v Příměticích. Deníku Rovnost to včera potvrdila mluvčí města Zuzana Pastrňáková. „Od prvního března do dvacátého května bude kvůli stavbě mostu v Přímětické ulici zcela uzavřena ulice Únanovská. Sanitky budou do nemocnice jezdit přes ulici Trentskou a Městský lesík,“ uvedla Pastrňáková. Objížďka povede přes Přímětice ke křižovatce Severka.

Od března bude uzavřena silnice od Přímětické k nemocnici

Znojemsko