ŠTÍTEK: Praha

Protest zemědělců v Praze 7. března 2024.
Zemědělci se opět sjeli do Prahy, tentokrát s jasným cílem - upozornit na své požadavky přímo u vládních budov. Na rozdíl od prvního protestu nebylo dnes v plánu blokovat magistrálu, ale zamířit přímo k Úřadu vlády ČR. I přes to ale v částech Prahy ke kolapsům dopravy dochází. Demonstraci, která začala kolem poledne, organizátoři oficiálně ukončili čtvrt hodiny po jedné. 
201 fotografií

Blokáda zemědělců: vysypaný hnůj, kolabující doprava i zabarikádovaná Letná

Praha
Protest zemědělců v Praze 7. března 2024
Zemědělci se opět sjeli do Prahy, tentokrát s jasným cílem - upozornit na své požadavky přímo u vládních budov. Na rozdíl od prvního protestu nebylo tentokrát v plánu blokovat magistrálu, ale zamířit přímo k Úřadu vlády ČR. Přesto ale v částech Prahy ke kolapsům dopravy docházelo. Demonstraci, která začala kolem poledne, organizátoři oficiálně ukončili čtvrt hodiny po jedné.
201 fotografií

Blokáda zemědělců: Vysypaný hnůj, kolabující doprava i zabarikádovaná Letná

Regiony
Město Frýdlant nad Ostravicí z důvodu zvýšení bezpečnosti dětí docházejících do základní školy T. G. Masaryka provedl změnu místní úpravy na ulici Janáčkova spočívající v umístění zóny s dopravním omezením, a to nejvyšší dovolená rychlost 30 km/hod, děti a symbol „zpomalovací práh“ s uvedením počtu 3x.

Město Frýdlant nad Ostravicí se zaměřilo na bezpečnost dětí

Čtenář reportér
Vyšší finanční prostředky by samosprávám umožnily investovat do zajištění dostupné občanské vybavenosti. Jen tak na venkově lidi v produktivním věku udržíme," uvedl na konferenci Stanislav Polčák europoslanec a předseda Sdružení místních samospráv ČR.
Ve zlínském Technologickém a inovačním centru se poslední lednové pondělí uskutečnila konference s názvem Zlínsko 2020+ Kraj, kde se dobře žije. O aktuálních problémech Zlínska, nejen, diskutovali hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek, senátor Mikuláš Bek, poslanec Petr Gazdík a Stanislav Polčák, předseda Sdružení místních samospráv ČR a poslanec Evropského parlamentu.
11 fotografií

Zlínsko 2020+ Kraj, kde se dobře žije

Podnikání
GÜNTER MOTÝL, novinář, básník a prozaik.
Krátká, ale zákeřná a těžká nemoc, kterou lékaři objevili letos na počátku roku, vzala tento týden ve středu našemu bývalému redakčnímu kolegovi Günterovi Motýlovi na prahu osmdesátky život.

Zemřel novinář a básník Günter Motýl

Ostravsko
Hurá na pohádky + výtvarná dílna
Jít do na jedno z bohatého výběru divatelních představeních, vzít děti na pohádku nebo si jít zabruslit. To vše a více můžete podniknout o víkendu 18. a 19. ledna.

Víkendové tipy pro 18. a 19. ledna

Cestujeme
Jeanine Áňezová - Místopředsedkyně bolivijského Senátu Jeanine Áňezová hovoří z balkonu prezidentského paláce s biblí v rukou k davu poté, co se prohlásila dočasnou prezidentkou země (snímek z 12. listopadu 2019).
Nepokoje v Bolívii, které vypukly v říjnu kvůli výsledkům prezidentských voleb, si vyžádaly již deset mrtvých. S odvoláním na místní prokuraturu o tom dnes informovala agentura AP. Bývalý prezident Evo Morales, jenž podal o víkendu demisi a odletěl do Mexika, dnes kritizoval Spojené státy, které uznaly prozatímní hlavou státu senátorku Jeanine Áňezovou. Stav v Bolívii označil Morales za "vojenskou diktaturu".

Stojí Bolívie na prahu občanské války? Nepokoje si vyžádaly již deset životů

Svět
Film Beats
Beats je snímek o přátelství, vzdoru a neodolatelné síle mládí a čerčanské kino ho promítá 9. listopadu v 19:30. Nejlepší kamarádi Johnn a Spanner ocitají na prahu dospělosti a jejich životní cesty se rozdělí. Johnn se stěhuje za lepším životem do jiného města a Spanner bude muset čelit nejisté budoucnosti na vlastní pěst.

Promítají příběh o dospívání na pozadí hudby

Volný čas