ŠTÍTEK: Primární producent

Z natáčení českého filmu Havel v Tupadlech.
Na jeden natáčecí den vyrazili filmaři kvůli chystanému snímku s pracovním názvem Havel. Film je volně inspirován životem Václava Havla v předrevoluční době. Filmaři si vyhlédli lokaci kvůli natáčení scén v pivovaru. "V Tupadlech jsem našli dobový pivovar před rekonstrukcí, který představuje jeden z motivů našeho příběhu a výborně do filmu zapadá," řekl Tomáš Rotnágl, výkonný producent filmu.
21 fotografií

OBRAZEM: Filmaři v Tupadlech natáčeli Havla

Volný čas
David Rosier má zlatou hvězdu v krumlovském chodníku slávy u galerie Miroslava Párala.
Český Krumlov /VIDEO/ - Už popáté tráví čas v Českém Krumlově David Rosier, francouzský filmový producent, spisovatel a scénárista. V roce 2015 byl nominovaný na Oscara za dokument Salt of the Earth a získal za něj ve stejném roce sošku Césara, cenu francouzské filmové akademie. Letos svou návštěvu města spojil se slavnostní premiérou dokumentu Papež František: Muž, který drží slovo, který napsal a produkoval společně s německým režisérem Wimem Wendersem.
44 fotografií

ROZHOVOR: Producent nominovaný na Oscara se zamiloval do Krumlova

Českokrumlovsko
Tereza Balonová.
/VIDEO/ Po loňském úspěšném turné se skupinou Jelen, při kterém sklidila nadšené ovace publika (mimo jiné ve vyprodaném Foru Karlín), přichází Tereza Balonová s debutovým autorským EP Zhasni den. Teprve osmnáctiletá zpěvačka s uhrančivým hlasem a výjimečným citem pro interpretaci na něm ve spolupráci s producentem Martinem Ledvinou potvrzuje svůj mimořádný talent. Její debutový singl Sama v peřinách doprovází videoklip.
4 fotografie

Osmnáctiletá Tereza Balonová debutuje autorským EP Zhasni den

Hudba
Krajina ve stínu,nový film Bohdana Slámy
Ve vsi Bořice u Mirotic, kde bydlí režisér Bohdan Sláma, je nějak živo. Muži v tvídových oblecích a kloboucích, ženy v šátcích jsou důkazem, že režisér pozval filmaře domů. „Teď se natáčí v hospodě,“ moc lidí se tam nevejde,“ upozorňuje producent Martin Růžička.
27 fotografií

Natáčí známí herci i volek Bolek

Volný čas
Internet vtipkuje na téma kelímku Starbucks ve Hře o trůny
/FOTOGALERIE/ Přestože poslední série nejúspěšnějšího světového seriálu Hra o trůny slibovala velkolepou a nevídanou bitvu i dramatické zvraty osudů, sociální sítě žijí spíš jiným tématem: do jednoho záběru se - údajně omylem - dostal kelímek Starbucks. Část fanoušků se tomu směje, část se ale znepokojeně ptá, zda nejde o skrytou reklamu. Podle producenta HBO to ale byla pouze obyčejná chyba.
12 fotografií

Kelímek Starbucks ve Hře o trůny? Šlo prý o chybu. Internet už zahltily vtípky

Film a televize
Záběry z přípravy na natáčení filmu Poslední závod o Hanči a Vrbatovi. Kryštof Hádek jeho Bohumil Hanč.
Liberecký kraj – Co se stalo na Zlatém návrší? Dramatické události z března 1913, kdy na lyžařských závodech tragicky zahynuli Bohumil Hanč a Václav Vrbata, se po více než 60 letech vrací na filmová plátna. Na samotný snímek Poslední závod si však diváci budou muset ještě počkat, protože natáčení je naplánováno až na začátek příštího roku.
3 fotografie

Natočí drama z hor s názvem Poslední závod. Na snímek přispěje i Liberecký kraj

Liberecko
Krnovský rodák Adam Martinec (na snímku) natočil Cukr a sůl jako svou bakalářskou práci. Do hlavních rolí obsadil krnovské herce a také kamery se ujal Krnovan David Hofmann.
Nejlepší filmy, herci a filmoví tvůrci budou 23. března vyhlášeni na předávání Českých lvů. Cenu pro mladé filmaře může získat krnovský režisér Adam Martinec a krnovský kameraman David Hofmann. Společně natočili Cukr a sůl a Hofmann se podílel i na dalším nominovaném filmu Sto dvacet osm tisíc.

Český lev přinesl i dvě nominace pro mladé filmaře z Krnova

Volný čas
Filmový producent Jiří Konečný navštívil žáky druhých až čtvrtých tříd ze školní družiny v Plané nad Lužnicí.
Planá nad Lužnicí - Filmový producent Jiří Konečný, rodák z Českých Budějovic, navštívil žáky druhých až čtvrtých tříd ze školní družiny v Plané nad Lužnicí. Nechybělo povídání o filmech, cenách a ani závěrečná autogramiáda.
18 fotografií

Děti navštívil filmový producent

Táborsko
Na Farmě Pálava u Mikulova otevřeli členové Kvevri klubu nádobu o objemu 1150 litrů. Zrálo v ní Chardonnay. Obří kvevri patří vinařství Tomáše Vicana, producenta seriálových Vinařů.
Břeclavsko – Producent seriálových Vinařů, filmu Lidice a majitel vinařství v Bulharech Tomáš Vican už přemýšlí nad přípravami třetích filmových Bobulí. Stál rovněž za dvěma předchozími snímky, které se natáčely na Břeclavsku.

Producent Vican: Nazrál čas na třetí Bobule

Volný čas
Harvey Weinstein přichází k soudu
Na bývalého filmového producenta Harveyho Weinsteina, kterému hrozí za znásilnění a sexuální útoky dlouholeté vězení, čelí před soudem dalšímu obvinění. U civilního soudu v New Yorku byl ve středu obžalován z toho, že donutil šestnáctiletou modelku polského původu, aby se dotkla jeho penisu. Navíc ji měl roky obtěžovat a jako pomstu za odmítnutí zmařit hereckou kariéru.  
7 fotografií

Harvey Weinstein má další problém. Zneužil šestnáctiletou polskou modelku

Svět
Šanci vidět film Všechno bude v předpremiéře a ještě pobesedovat s herci využilo jen sedm diváků
Kolín – Na letošním Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech získal film v Čechách žijícího slovinského režiséra Olma Omerzy Všechno bude Cenu za režii, pak sklidil úspěch na Letní filmové škole v Uherském Hradišti, poté se promítal na festivalu v Polsku. Den před celostátní pražskou premiérou jej mohli ve speciální předpremiéře vidět kolínští filmoví fanoušci v místním Kině 99, navíc jeho projekci doprovodili představitele hlavních dětských rolí Tomáš Mrvík a Jan František Uher v doprovodu kreativního producenta filmu Jaroslava Sedláčka. Dorazilo pouhých sedm platících diváků, kteří po posledním titulku zatleskali a herce a producenta zasypali spoustou otázek.
20 fotografií

Šanci vidět film Všechno bude v předpremiéře využilo jen sedm diváků

Volný čas
Ilustrační foto.
Havlíčkův Brod - Havlíčkobrodský klub Black Storm již tento pátek přivítá zástupy příznivců elektronické taneční hudby. Představí se zde totiž Richard Reynolds, což je jeden z největších tuzemských Djs a producentů v žánru elektronické hudby.

Richard Reynolds vystoupí v klubu Black Storm

Volný čas
Na filmu Fuga se podílela česká produkce Karly Stojákové.
Na filmovém festivalu v Cannes se tleská poslední léta filmům polským, ruským, maďarským, občas rumunským. Bylo tomu tak i letos. Postkomunistický filmový blok na tom není vůbec špatně. V hlavní soutěži na sebe zatím právem strhly pozornost ruské Léto a polská Studená válka, Poláci, Rumuni i Rusové jsou také v sekci Cinéfondation.

Jak si stojí Češi v Cannes? Nevalně. Producenti věří, že bude lépe

Film a televize
Ilustrační foto.
/ANKETA/ Češi se „propíjejí“ k vínu a výrobci na to musejí reagovat. Zatímco těsně po sametové revoluci se u nás zkonzumovalo asi 11 litrů tekuté révy na osobu a rok, aktuálně je to dvakrát tolik a zájem našinců o víno s drobnými výkyvy neustále roste. Přestože je Česko soběstačné jen z jedné třetiny a zbytek vína se musí dovézt, tuzemští producenti spustili rozsáhlou vlnu investic do provozu.
4 fotografie

Spotřeba vína roste. Staví se největší lisovna v Česku

Ekonomika
Kamil Bartošek alias Kazma Kazmitch se snaží, aby jeho projekty gradovaly postupně.
/ROZHOVOR/ Moderátora, producenta, a recesistu Kamila Bartoška zná asi celá republika jako Kazmu Kazmitche. Pod tímto pseudonymem se skrývá muž, který svými husarskými kousky umí šokovat společnost. Důkazem je jeho pořad One Man Show, jenž vysílá internetová televize Stream.cz.

Moderátor Kazma Kazmitch: Laťku se snažíme stále posouvat

Ostatní
Kamil Bartošek alias Kazma Kazmitch se snaží, aby jeho projekty gradovaly postupně.
Moderátora, producenta, a recesistu Kamila Bartoška zná asi celá republika jako Kazmu Kazmitche. Pod tímto pseudonymem se skrývá muž, který svými husarskými kousky umí šokovat společnost. Důkazem je jeho pořad One Man Show, jenž vysílá internetová televize Stream.cz.

Kazma Kazmitch: Laťku se snažíme stále posouvat

Volný čas
V březnu zažijí Orlické hory již posedmé lyžarské freestylové závody Soldiers. Na dvoudenní akci vystoupí i řada žánrových hudebních hvězd.
Královéhradecko - Deštné v Orlických horách přivítá druhý březnový víkend již po sedmé největší freestyle lyžařský závod ve střední Evropě – Soldiers 2K18, který je pro letošní sezónu zařazen do kategorie „gold“ světové série AFP.

Festivalová sezóna zahajuje na závodech Soldiers

Z okolí
Harvey Weinstein
Producent Harvey Weinstein, jehož aféry týkající se sexuálního obtěžování spustily celosvětovou kampaň MeToo, požaduje po newyorském federálním soudu, aby zastavil jeho proces. Podle něj se totiž údajné útoky odehrály před mnoha lety a žaloba zatím nepředložila žádné důkazy. Na svou obhajobu také zmínil některé pozitivní výroky, které na jeho obhajobu uvedly některé hollywoodské hvězdy, například Meryl Streepová. 
7 fotografií

Zastavte soud, žádá Weinstein. Důkazy o obtěžování jsou nedostatečné, tvrdí

Svět
Zavzpomínali na kapelníka Miroslava Jiřištu.
Kutná Hora - Tylovo divadlo v Kutné Hoře se zaplnilo v úterý 6. února posluchači, pro které připravil producent hudebních pořadů na kutnohorsku Antonín Novotný Vzpomínkový zábavný večer na zdejšího muzikanta, zpěváka a kapelníka Miroslava Jiřištu. Ti spolu připravovali jubilejní 20. Hudební pořad k Mirkovým devadesátinám, které by oslavil 08. února 2018. Bohužel osud rozhodl jinak a Mirek Jiřišta odešel do muzikantského nebe dne 2. listopadu loňského roku. 
50 fotografií

OBRAZEM: Zavzpomínali na kapelníka Miroslava Jiřištu

Volný čas
O návrh nové směrnice o obnovitelných zdrojích dnes jednají energetičtí ministři zemí Evropské unie. Ústředním bodem jednání bude rozhodnutí o podílu obnovitelných zdrojů v roce 2030, který chce EU jako celek dosáhnout. Poslední návrh předpokládá cíl 35 procent. Čeští producenti energie z obnovitelných zdrojů ho však považují za málo ambiciózní. 
24 fotografií

Potřebujeme více obnovitelných zdrojů? Evropští ministři dnes stanoví cíl

Ekonomika
Ilustrační foto
Havlíčkobrodsko – Exkluzivní značkou Regionální produkt Vysočina se mohou pochlubit další dva výrobci z Havlíčkobrodska. Značku, která potvrzuje regionální stopu výrobku, místní původ a jedinečný vztah k regionu, nyní může používat majitel včelí farmy Václav Fikar z Olešné a producent limitované šarže panenského medu Jan Krajíček z Rozňáku.

Výrobci medu z Havlíčkobrodska získali označení regionálního produktu

Havlíčkobrodsko