ŠTÍTEK: přístrojová deska

Studie Škoda Vision iV inovuje interiér.
Mladá Boleslav – Skica interiéru studie Škoda Vision iV ukazuje řešení interiéru prvního vozu Škoda s čistě elektrickým pohonem. Společnost označuje uspořádání přístrojové desky a středového panelu za inovativní a uživatelsky přívětivé. To doplňuje centrálně umístěný displej a dvouramenný volant.

Studie Škoda Vision iV inovuje interiér

Podnikání
Magna Nymburk
Nymburk /ROZHOVOR/ - Nymburská Magna je součástí globální sítě Magna International, který ve více než 25 zemích zaměstnává přes 150 tisíc lidí. Závod v Nymburce se specializuje především na výrobu nárazníků a přístrojových desek pro nejznámější evropské výrobce automobilů. Nymburská pobočka zaměstnává tisícovku zaměstnanců. O dění ve firmě jsme si povídali se zástupcem ředitele nymburského závodu Borisem Rudzanem.

Automobilové nárazníky míří z Nymburka do Evropy

Podnikání
Magna Nymburk
Mladá Boleslav, Nymburk /ROZHOVOR/ - Nymburská firma Magna je součástí globální sítě Magna International, který ve více než 25 zemích zaměstnává přes 150 tisíc lidí. Závod v Nymburce se specializuje především na výrobu nárazníků a přístrojových desek pro nejznámější evropské výrobce automobilů. Nymburská pobočka zaměstnává tisícovku zaměstnanců. A v Plazích na Mladoboleslavsku montují obložení prahů pro vozy Audi A6 a A7. O dění ve firmě jsme si povídali se zástupcem ředitele nymburského závodu Borisem Rudzanem.

Plazy: Obkládají zde prahy pro vozy audi

Podnikání
Ukradená navigace
Praha - Jednatřicetiletého muže, kterého podezřívají, že se na Zahradním Městě vloupal do dvou zaparkovaných aut a ukradl z nich navigace napevno vestavěné do přístrojové desky, zadrželi příslušníci oddělení hlídkové služby IV. obvodu pražské policie. Ve středu o tom informoval Jan Daněk z ředitelství pražské policie. Způsobená škoda podle jeho slov převýšila 120 tisíc korun. 

KRIMI MIX: Díky všímavému svědkovi spadla klec krátce po krádeži navigací

Zločiny a soudy
Majitel zažil pořádný šok.
Klatovsko – Policie nevypátrala pachatele, který v noci ze 6. na 7. prosince loňského roku zasekl krumpáč do čelního skla a přístrojové desky osobního automobilu Škoda Fabia, jenž byl zaparkován u domu v klatovské Třešňovce, a způsobil tak na vozidle škodu ve výši 50 000 korun.

Kdo zasekl krumpáč do auta, policie nezjistila

Klatovsko
Ilustrační foto
Bratislava - Dvě firmy z automobilového a strojírenského průmyslu plánují na Slovensku investovat více než sedm milionů eur (189 milionů Kč) do rozšíření výroby a do výzkumu. Informovalo o tom slovenské ministerstvo hospodářství, které navrhlo investorům udělit státní pobídky.

Dvě firmy chtějí na Slovensku investovat přes sedm milionů eur

Ekonomika
Taxikář se zákazem.
Praha /VIDEO/ - Dva taxikáře, kteří taxislužbě v hlavním městě nedělají zrovna čest, předávali během víkendových kontrol policistům pražští strážníci jako osoby podezřelé ze spáchání trestného činu; z maření výkonu úředního rozhodnutí. Už v pátek ráno přinesla překvapivý výsledek kontrola řidiče taxíku, který v Rybné ulici stál na zákazu zastavení. 

Taxikáři vozili lidi se zákazem

Zločiny a soudy
Hasiči stihli požár přístrojové desky uhasit dřív, než se stihl rozšířit
Praha - Požár osobního automobilu likvidovali v noci na sobotu pražští hasiči. Jednotka z Krče vyjížděla v pátek večer do ulice Antala Staška, kde plameny zachvátily přístrojovou desku osobního vozu značky Audi. Podařilo se je zlikvidovat dřív, než se stačily více rozšířit.

Hasiči likvidovali požár palubní desky auta

Požáry
Ilustrační foto.
Praha - Příležitostně taxikařím; nějak se živit musím a jinou možnost nemám. Tak zněla v kostce výmluva, kterou jako vysvětlení svého počínání nabídl v pátek dvě a půl hodiny po půlnoci černý taxikář dopadený pražskými strážníky. Klec spadla v Koněvově ulici na Žižkově, kde si příslušníci hlídkového útvaru všimli auta s rozsvíceným nápisem Taxi, jemuž však chybělo povinné označení v podobě obchodního jména.

KRIMI MIX: Taxikář vozící lidi načerno neměl ani taxametr

Zločiny a soudy
Ilustrační fotografie.
Dluhy, dokonce i partnerské neshody, často ale také jen přihlouplá „zábava" méně inteligentních lidí, obvykle podpořených alkoholem. Toto je pozadí jednoho z nejprimitivnějších trestných činů, které čas od času řeší policisté na Karvinsku, tedy za úmyslným poškrábáním laku či jiným druhem ničení zaparkovaných aut.

Lidé si navzájem ničí auta

Zločiny a soudy