ŠTÍTEK: prostěradlo

Organizovaná domácnost nabízí mnohem více úložného prostoru. Vyhoďte vše, co nepotřebujete.
Začátek roku je ideálním obdobím, kdy se rozloučit s věcmi, které už v životě nepotřebujeme, neslouží nám a jen zaplavují naše domovy. Už tak trávíme úklidem velké množství času, tak proč to doma trochu neprobrat a neulehčit si práci. Téměř v každé domácnosti se najde několik věcí, které nejsou nic jiného než dobře uklizený odpad. Kterých věcí se můžete s klidem zbavit?
4 fotografie

Těchto 5 věcí se prý doma hromadí všem. Zbavte se jich za pár minut

Domácnost
Podle průzkumů lidé mění povlečení v průměru jednou za tři až čtyři týdny. Lékaři a výrobci ložního prádla však upozorňují, že to nestačí.
Jak často bychom měli měnit povlečení? Podle lékařů a výrobců ložního prádla většina lidí používá povlečení déle, než je hygienické. Na pováženou je to zejména v případech, kdy postel využívají nejen ke spánku, ale také si v ní občas dají něco dobrého na zub, nebo ji dokonce sdílejí s domácími mazlíčky. Jak často je potřeba měnit povlečení? A jak správně prát ložní prádlo?

Jak jste na tom vy? Podle odborníků většina Čechů málo mění ložní povlečení

Domácnost
Proti horku pomáhá třeba osvěžení u vody. Co ale dělat v rozpáleném bytě?
První vlna letních veder přišla už v červnu a naši touhu po krásném letním počasí vrátila zpět do reality. Rozpálené ulice, domy a byty jsou nejen nepříjemné, ale pro starší a nemocné lidi i nebezpečné. Hlavním cílem se stalo co nejúčinnější ochlazení vlastního organismu i okolního prostředí. Jak s vedrem bojovat? Sázka na ledové nápoje a co největší chlad z klimatizace může skončit urputnou angínou. Proti vedru uspějí jen rozumná opatření.

Jak zvládnout úmorná vedra? Na led a klimu pozor, boj s horkem musí být lišácký

Zdraví
Přílepský turnaj ve volejbalu.
V přílepském Koutku se konal další volejbalový turnaj. Osud nadělil organizátorům i účastníkům turnaje mimořádně báječné počasí. Sobota se vyloupla ze řetězce deštivých dní a chladných nocí zcela mimořádně příznivě. Sportovci se sjížděli až v sobotu, a tak se turnaj povedlo zahájit až kolem 11 hodin, to ale přesně korespondovalo s příchodem slunečních paprsků, které pak prohřívaly kurt celé dlouhé odpoledne.
7 fotografií

Volejbalovému turnaji v Koutku kralovali Honzík a jeho dvanáctiletý syn Ondra

Čtenář reportér
Lenka Janatová, Kiwanis klub Ústí nad Labem.
/ROZHOVOR/ Lenka Janatová je úspěšná průkopnice a žena s velkým srdcem. Před 19 lety se chopila projektu Kiwanis panenek. První panenky se ještě šili u ní doma, dnes již patří mezi nepostradatelné pomůcky v mnoha českých nemocnicích a jejich dětských odděleních. O co vlastně jde, vysvětlovala v Týdeníku Ústecko, který vyšel v úterý 5. listopadu.

Lenka Janatová: První kiwanis panenka se v Ústí narodila ze starého prostěradla

Ústecko