ŠTÍTEK: radar

Fotbalisté Petřvaldu jsou v tvrdé přípravě
/FOTOGALERIE/ První přípravný duel na novou sezonu má za sebou i divizní účastník z Petřvaldu na Moravě. S Všechovicemi prohrál 1:2. Trenér Jiří Halamíček staví tým, který se jeví hodně zajímavě. Pávi mají na radaru také posilu s bohatou ligovou minulostí. Jediný gól proti Všechovicích zaznamenala letní posila z Frenštátu, a to zkušený útočník Ondřej Pyclík.
7 fotografií

Divizní nováček z Petřvaldu ladí formu, na radaru zkušený ligista

Fortuna divize
Měřící zařízení na Českoskalické ulici mělo nevíce práce - jen za srpen 2023 zde zachytilo 4148 přestupků, za které úředníci vyměřili téměř dva miliony na pokutách.
/VIDEO/ Ke dni svých prvních narozenin toho stihly už opravdu hodně. Naměřit nejvyšší rychlost 145 kilometrů v hodině, zdokumentovat na příjezdu do Náchoda od České Skalice, od Červeného Kostelece a od Hronova za 11 měsíců přes 24 tisíc přestupků překročení povolené rychlosti a připravit na všech třech měřících místech příliš rychlé řidiče o mnoho milionů korun vybraných na pokutách. Řeč je o činnosti radarů měřících rychlost na třech místech v Náchodě, od jejichž ostrého spuštění uplynul 10. července přesně rok.
5 fotografií

Rok s radary v Náchodě: Odhalily přes 24 tisíc rychlých řidičů, ti platí miliony

Náchodsko
Radar nyní hlídá provoz v jablonecké ulici Krkonošská. Ilustrační snímek.
Kvůli rozsáhlé rekonstrukci vodovodu a kanalizace v Jablonci nad Nisou je několik ulic uzavřených a doprava je odkloněna na objízdné trasy. Obyvatelé ulice Krkonošská si stěžují na nedodržování rychlosti projíždějícími řidiči. Městský magistrát proto nasadil radar k měření rychlosti, aby zajistil bezpečnost a dodržování dopravních předpisů.

Rekonstrukce vodovodu přináší problémy. Jablonec nasazuje radar v objížďce

Jablonecko
Radary, ilustrační foto.
Hlídat si rychlost o něco více než doposud budou muset řidiči v Děčíně. Magistrát totiž chystá spuštění úsekového měření rychlosti. Již má vybranou i lokalitu s poměrně častými nehodami, kde chce donutit lidi k dodržování rychlostních limitů. O stejný způsob měření mají zájem obce i v okolí Děčína, který by pro ně zajišťoval správu celého systému.

Děčín poprvé spustí úsekové měření, zájem o radary mají i okolní města

Děčínsko
Radar v Lidické ulici v Berouně.
Beroun se rozhodl bojovat proti překračování rychlosti na frekventovaných komunikacích instalací úsekových radarů. Nový automatizovaný systém má za cíl zvýšit bezpečnost provozu a snížit počet dopravních přestupků. Radary budou umístěny na několika klíčových místech, kde řidiči často nedodržují povolenou rychlost 50 km/h, první je již nyní v Lidické ulici.
3 fotografie

Beroun má první úsekový radar v Lidické ulici. Víme, kde budou další

Berounsko
Jedním z míst, kde se na Vrchlabsku objeví úsekové radary, bude Lánov.
Trutnovsko čekají zásadní novinky v dopravě. Zavedení většího počtu úsekových radarů v okolí Trutnova a na Vrchlabsku, nová křižovatka u autobusového nádraží ve Dvoře Králové nad Labem, nově otevřený kruhový objezd v Trutnově. To jsou výrazné změny pro řidiče. Deník je rozebral s dopravním inženýrem Václavem Javůrkem z trutnovského dopravního inspektorátu Policie ČR.

Radary budou měřit rychlost v maximální možné délce, tvrdí dopravní policie

Krkonoše
Nákladní auta Bezručovou ulicí i přes zákaz často projíždějí.
/FOTO, VIDEO/ Řidiči nákladních vozidel dlouhodobě nerespektují zákaz průjezdu Bezručovou ulicí v Mělníku. Navzdory tomu, že v blízkosti jedné z hlavních tepen města se nacházejí školy, sídliště a nákupní centra. Silnici, kterou projede denně šest tisíc vozidel, chce město ochránit před největší zátěží - auty nad šest tun. Mělník zatím jako jediné město v republice pořídil radary na monitorovaní a penalizovaní neoprávněného vjezdu nákladních vozidel.
9 fotografií

Mělník chce vyhnat těžké náklaďáky z Bezručovky. Pořídí si speciální radary

Mělnicko
Silnice I/27 Žatec - Most v Sýrovicích.
Město Podbořany vybralo firmu, která za jeden a půl milionu korun instaluje ve spádových Sýrovicích radar. Ten bude měřit rychlost projíždějících aut na frekventované silnici I/27 Žatec – Plzeň, pokuty hříšníkům pošle podbořanská radnice. Brněnská společnost CAMEA Technology zajistí nejen instalaci radaru, dodá i potřebný software a zajistí servis na pět let.
5 fotografií

Řidiče na silnici 27 ze Žatce na Plzeň změří radar. Víme odkdy a co umí

Žatecko a Lounsko
Ilustrační foto.
Umístění úsekového radaru v liberecké Dubici dopomohlo podle získaných statistik k zásadnímu snížení počtu řidičů, kteří překračovali povolenou rychlost 50 km/h. Zatímco v dubnu zaznamenal 14 240 přestupků, v květnu už jen 5 500. Údaje z měření a počtu přestupků za první dva měsíce nepotvrdily obavy některých motoristů, že město vybralo místo pro umístění prvního radaru s detekcí nesprávně.
7 fotografií

Ostrý radar v Liberci splnil očekávání, mohl by ho nahradit informativní

Liberecko
Jedním z míst, kde se radary objeví nejdříve, bude Lánov. Zatím tam jsou informativní měřiče rychlosti.
Nejen v Trutnově a okolí, ale rovněž na Vrchlabsku se budou muset řidiči připravit na měření rychlosti stálými úsekovými radary. Městský úřad Vrchlabí chystá vypsání výběrového řízení na dodavatele radarů poté, co se finalizovaly detaily definitivního řešení pro jejich umístění v obcích. Pracovníky, kteří budou vyřizovat zpracování přestupků, už má radnice zajištěné.
3 fotografie

Dolní Branná, Lánov, Rudník, Hořejší Vrchlabí. Tady se chystají úsekové radary

Krkonoše
Zahájení provozu úsekového radaru ve Velkých Petrovicích.
Ve Velkých Petrovicích, na hlavním silničním tahu mezi Náchodem a Broumovem, přibyl radar pro měření rychlosti. Zdejší obyvatelé si už delší dobu stěžovali na řidiče, kteří obcí nebezpečně projíždějí jako po závodní dráze. Dubnové měření ukázalo, že tady překročilo rychlost více než 18 tisíc vozidel, z toho téměř 50 řidičů jelo rychlostí vyšší než 116 km za hodinu.
5 fotografií

Ve Velkých Petrovicích jezdí řidiči jako šílenci. Nohu z plynu jim sundá radar

Náchodsko
Petr Czudek staví tým na novou sezonu
Stavbu kádru na nový soutěžní ročník započala basketbalová Opava. Slezané chtějí v nové sezoně útočit na medaile. V týmu, který překvapivě vypadl už ve čtvrtfinále, skončil zkušený pivot Martin Gniadek. A jak to tak vypadá, nebude sám. Naopak na radaru má ambiciózní klub zajímavá jména. V hledáčku Opavských je i jedna z velkých hvězd ligy. A to rozhodně není vše.
61 fotografií

Basketbalovou Opavu opouští zkušený pivot. Na radaru hvězda ligy!

Basketbal
Nově před radarem v Dolním Hanychově varují cedule s nápisy „Město je váš nepřítel“ a „Pozor radar“.
Na hříšníky, kteří překračují povolenou rychlost, si od 1. dubna „posvítil“ radar v Liberci v ulici Dubice v Dolním Hanychově. Měří úsekovou i okamžitou rychlost projíždějícího auta a hned od ostrého provozu začaly chodit řidičům pokuty. Ti kritizují jeho umístění, přísnost i výše pokut. Nově před radarem varují po domácku vyrobené cedule s nápisy „Město je váš nepřítel“ a „Pozor radar“. Za jejich umístěním nestojí město, ale někdo z liberecké veřejnosti.
7 fotografií

Po domácku vyrobené cedule varují před radarem v Liberci, zachytil tisíce řidičů

Liberecko
Před ústecký krajský soud dorazil obžalovaný majitel společnosti WST Milos Schubert i v pondělí 4. března. Ilustrační foto
Dalšími výslechy pokračoval v pondělí 29. dubna proces řešící možnou korupci při pronájmu radarů na měření rychlosti ve Varnsdorfu. Kromě čtených výpovědí se soud v pondělí zabýval také výpovědí projektového manažera společnosti dodávající software pro rady. V kauze jsou mezi obžalovanými bývalý starosta Stanislav Horáček a exmístostarosta Josef Hambálek.

Radarová kauza: Hezky voněla, řekl do protokolu o obžalované jeden ze svědků

Krimi
Páteční izraelský útok byl nepřímou hrozbou i íránskému jadernému programu u města Natanz. Ilustrační snímek
Po pátečním útoku na íránské vojenské cíle vycházejí najevo podrobnosti o použitých zbraních i důvodu, proč Izrael sáhl po přesném a omezeném zasáhu. Západní činitelé obeznámení s přípravou a provedením zásahu popsali, že střely pronikly k cíli uprostřed Íránu, aniž by je systémy protivníka zachytily.

Máme navrch. Izrael doručil mírnějším úderem Iránu tvrdé sdělení

Svět