Drobenka je oblíbená součást různých koláčů a buchet. Drobenkový koláč má však z drobenky celé těsto. Jak si výborný drobenkový koláč upéct rychle a jednoduše, poradila česká foodblogerka známá jako Markéta v troubě. 6 fotografií Drobenkový koláč jako od babičky: s receptem známé foodblogerky ho zvládne každý Za jídlem
Každý cestuje za něčím jiným. Někdo rád poznává lidi, jiný miluje relax na dece u moře či vír velkoměsta. Třiašedesátiletá cukrářka Mirka van Gils Slavíková jezdí po světě primárně ochutnávat místní delikatesy. Jako správná kulinářka si každou skvělou chuť ukládá do paměti a pak ji dokáže zkombinovat a využít ve vlastních receptech. 4 fotografie O návratu do soutěže Peče celá země má cukrářka Mirka van Gils Slavíková jasno Společnost
V prvním desetiletí nového milénia připoutaly k televizním obrazovkám miliony diváků reality show typu Vyvolení, Big Brother či Výměna manželek. Dnes je už i řada tehdejších diváků vnímá jako pokleslou zábavu, reality show v Česku ale na oblibě rozhodně neztratily. Naopak. Ty, které se zaměřují na kuchařské dovednosti, boří žebříčky sledovanosti a Češi pod jejich vlivem propadli gastronomii natolik, že se začali sami učit péct a vařit. Díky tomu praskají kurzy vaření ve švech. Vyhledávají je jednotlivci i páry. Zájem mají čím dál častěji také děti. Peče, vaří a smaží celé Česko. Češi propadli kurzům vaření, i díky televizi Česko
Nakládané okurky například v sladkokyselém nálevu si sice můžete koupit v každém obchodě s potravinami, ale určitě budete mít větší radost z těch, které si sami zavaříte. Není to nijak složité a jednoduchých receptů a postupů, jak si tuhle tradiční pochoutku připravit, existuje mnoho. Ověřené recepty na co nejlepší výsledek se v některých rodinách jako ty vítězné předávají jako poklad dalším generacím. Jednou z nejdůležitějších ingrediencí je správný nálev neboli lák. Vyzkoušejte některý z nejoblíbenějších prověřených tipů. Tři super tipy na nejlepší lák na okurky. Jsou pak chutné, křupavé a nekazí se Za jídlem
Rajčata - šťavnatá dobrota různých tvarů i chutí. Těžko si dnes představíme, že ještě před několika staletími nebyla běžnou součástí evropského jídelníčku. Rajčata jsou navíc zdravá. Nutriční terapeutka Dana Hrnčířová prozrazuje, kdy a proč rajčata mohou zdraví zásadně podpořit. Ale také upozorňuje na to, kdy je rozhodně nejíst. Poradila také dva chutné recepty s rajčaty. Dva zajímavé recepty: Oblíbená zelenina snižuje riziko rakoviny i nemocí srdce Za jídlem
Červenou řepu ze školní jídelny znal v dětství každý. Její naložená podoba ve sladkokyselém nálevu ale málokoho nadchla. Vraťme tuto lidovou, nesmírně zdravou potravinu do našeho jídelníčku. Stojí to za to. Červená řepa se totiž pyšní velkými přínosy pro zdraví. Je však dobré vědět, jak často se může šťáva z červené řepy pít a kdo by se této zelenině měl raději vyhnout. Odborníci nám dali ověřené informace. Červená zelenina snižuje riziko rakoviny střeva, někdo by ji ale jíst neměl Zdraví
Cizinci se při jejich ochutnávání často tváří rozpačitě. Za hranicemi je na jídelním lístku, nota bene mezi hlavními jídly, najdete jen stěží. My si na ně ovšem sáhnout nenecháme, ovocné knedlíky jsou náš národní poklad a jejich sezóna je v plném proudu! Tady jsou vychytávky, recepty blogerů a jedna medaile za čirý minimalismus. 9 fotografií Ovocné knedlíky: Z 5 surovin za 20 minut i složitější verze. Radí foodblogerky Za jídlem
Vůně rebarborového koláče by nejspíš vyhrála některé z prvních míst v soutěži o nejmalebnější vůně dětství. Naše babičky tuhle původně himalájskou rostlinu často pěstovaly na zahradě a s její nakyslou chutí (i temnými stránkami) uměly mistrně zacházet. Nejedna z nich se určitě inspirovala u tehdejší ikony hospodyněk, Marie Janků-Sandtnerové, která v jednom ze svých dobových bestsellerů věnovala rebarborovému koláči hned několik stránek. Rebarbora je na trzích stále k mání, upečte si rebarborový koláč. 8 fotografií Poslední sklizeň rebarbory před sv. Janem: Nejlepší koláč z ní pekla Sandtnerka Za jídlem
/VIDEO/ Svíčková je považována za tradiční jídlo české kuchyně. Patří k těm nejoblíbenějším u nás. Dělá se na různé způsoby, recepty si rodiny předávají z generace na generaci. Dokonce se pořádají různá mistrovství v přípravě svíčkové. Tu, kterou uvařil pár z Moravskoslezského kraje, byste ale ochutnat nechtěli… 4 fotografie Takovou svíčkovou jste ještě nejedli! O recept se zajímají i ostravští soudci Ostravsko
Figuruje v různých seznamech nejoblíbenějších jídel, bez protestů ho jedí i děti, objevuje se v nabídce školních jídelen i mezi majstrštyky šéfkuchařů. Holandský řízek, navzdory svému jménu ryze český vynález, vítězně kráčí zdejším gastronomickým polem více než padesát let. Co patří do originálního receptu a kvůli čemu se jeho milovníci v diskuzích do krve hádají? 6 fotografií Šťavnatý a voňavý holandský řízek. Jen jeden je ten pravý, koření budí emoce Za jídlem
Čočková polévka, špagety s rajskou, bezpracný knedlík či strouhankové noky ze zapomenutého chleba. To jsou některé z receptů, které jako tip na levné jídlo na svém webu nabízí Ministerstvo práce a sociálních věcí. V ministerském dokumentu s názvem Úsporná kuchařka najdete přes 50 receptů na levná jídla. Co jíst, když nemáte peníze? Ministerstvo práce lidem radí, jak levně vařit Za jídlem
Bylo jí necelých třicet let a už nedokázala vyjít ani do třetího patra. Veronika, maminka čtyř dětí, se po posledním porodu dopracovala až k váze 138 kilo. Dodnes si přesně pamatuje datum, kdy si řekla: „Dost!“ Ve chvíli, kdy se rozhodla, se začaly dít věci. Neudělala už stejné chyby, jako při mnoha předešlých neúspěšných hubnutích. Vydala se na cestu, díky níž dnes váží téměř o polovinu méně, než byla její nejvyšší váha. O svůj recept, jak to dokázala, se s námi podělila. 19 fotografií Žena zhubla ze 138 na 72 kilo. Radí recept, jak to zvládnout sama doma Zdraví
/FOTO, VIDEO/ Letos to je 200 let, kdy se do Rychnova nad Kněžnou přistěhovala z Ústí nad Orlicí se svým manželem dnes nejslavnější česká kuchařka, ale kromě toho také spisovatelka a básnířka Magdalena Dobromila Rettigová. Právě tady dopsala v roce 1825 svou proslulou kuchařku. Už za pár dní ji obyvatelé Rychnova znovu přivítají. Chystají se totiž na její počest oslavy, během nichž se můžete těšit také na bašty její kuchyně. Vařit podle jejích receptů se bude ve zdejších restauracích, hotelech i ve školní jídelně - po celý týden. 7 fotografií M. D. Rettigová se po 200 letech vrací. Celý týden bude Rychnov baštit podle ní Rychnovsko
Kuchařka a influencerka Hanka Zemanová je známá propagátorka našich tradičních potravin. K jejím oblíbeným zdravým jídlům patří pohanka. Pohanka totiž obsahuje rutin, díky kterému je podpůrným lékem pro cévy, křečové žíly a hemoroidy. Zdraví prospěšný je v pohance také vysoký obsah vlákniny a bílkovin. Jak pohanku připravit, aby byla chutná? Kuchařka Hanka Zemanová poradila hned několik receptů. 8 fotografií Zpevněte si cévy a navíc hubněte: Obojí vám zajistí jídlo našich prababiček Zdraví
Samosběr česneku se letos uskuteční nedaleko Velké Bíteše. Lidé se při něm dozvědí, jak se česnek pěstuje, sklízí a čím je prospěšný. Získají také recepty na zajímavá jídla, které lze s česnekem připravit. Česneková sezóna vyvrcholí samosběrem u Bíteše, recepty s česnekem jako bonus Žďársko
Zatímco ve Vídni se začínali před padesáti lety scházet v noblesním ohozu dámy a pánové na Ples v opeře, do Vejrovny krumlovské hospody U Dušků se v ten čas dostavili ponejvíce v pumpkách Vejři na svůj slet, Svátek nadhledu. Kuba přezdívaný Kubikula z Dobrkovic poslal omluvenku, že nepřijde, jenžto má od svý starý zaracha. Přinesl ji jeho pes a uvelebil se tam. Občas si pak zaštěkal, když měl hlad nebo žízeň. Byl hostinským ochotně obsloužen. Vejří slet aneb Poučná zkazka Jana Vaněčka Českokrumlovsko
Znáte buchtu s úsměvným názvem Prošívaná deka? Patří mezi dobroty, které upečete snadno a rychle na plechu. Jak si buchtu z nekynoucího těsta upéct, radí foodlogerka Markéta Chovancová, která je známá jako Markéta v troubě. Buchta „Prošívaná deka“: Chutná, vtipná, krásná. A přitom jednoduchá i rychlá Za jídlem
Lidé, kteří slaví velikonoční svátky doma a potrpí si na výzdobu, určitě vědí, že vedle malovaných vajíček je nejefektnější ozdobou slavnostního stolu velikonoční beránek upečený ze sladkého těsta. Dá se připravit a ozdobit na mnoho způsobů a zpravidla mu nechybí mašlička kolem krku a někdy třímá i vítězný praporec. Proč o Velikonocích pečeme právě beránka? A jak upéct nejlepšího beránka? Podívejte se na recept na vláčné chutné těsto. 12 fotografií Krasavec s mašlí: Jak jednoduše upéct dobrého a vláčného velikonočního beránka Za jídlem
Jménem lékaře, který o tom neměl tušení, vydávala pacientům recepty, zneužívala svého postavení, prodávala hypnotika a další léky. Zdravotní sestru z Chomutovska nyní obvinili kriminalisté, hrozí jí až pět let vězení. Sestra z Chomutovska vystavovala recepty jménem lékaře. Prodávala hypnotika Krimi
Kdo měl někdy urputnou rýmu, moc dobře ví, co to je touha po volném nádechu. Jak rychle uvolnit ucpaný nos a jak se zbavit ucpaných nosních dutin? První pomocí bývají různé nosní spreje a kapky. Jenže pozor, při jejich delším používání se nosní sliznice poškozuje a rýma se může změnit v chronickou. Naše babičky se musely leckdy obejít bez léků a na rýmu jim skvěle fungovala níže posaná přírodní metoda. Přírodní metoda vyčistí váš ucpaný nos. A ochrání ho navíc před příští rýmou Zdraví
Jsou to čtyři týdny, co herečka Jana Paulová oslavila v Divadle Kalich na Valentýna stou reprízu diváky oblíbené komedie Lady Oskar a brzy ji čekají další výročí. S manželem Milanem Svobodou budou mít zlatou svatbu a příští rok oslaví také kulatiny. Jana Paulová bude brzy s manželem už padesát let. Má recept na šťastný vztah Společnost
Ptačí mléko není nápoj, ale sladkost, o které jste možná nikdy neslyšeli. Může mít formu bonbónů, dezertu ve skleničce i parádního nazdobeného dvoupatrového dortu. V nejjednodušší verzi noků z našlehaných bílků ve vanilkové omáčce ho dělávaly už naše babičky. Jak si Ptačí mléko připravit? Můžete se inspirovat několika recepty. Znáte Ptačí mléko? Recept našich babiček má mnoho podob a je opět populární Za jídlem
Pohanku naši předci měli v jídelníčku běžně, zatímco někteří z nás ji možná ještě ani neochutnali. V našem jídelníčku se tato pseudoobilovina totiž přestala téměř vyskytovat, a teprve v poslední době ji začínáme znovu objevovat. Pohanka je přitom bezlepková potravina s mnoha zdravotními přínosy. Co všechno pohanka léčí a v jakých podobách ji můžeme zařadit do jídelníčku? 8 fotografií Staroslovanská plodina chránila zdraví našich předků: Je čas ji znovu objevit Zdraví
/ROZHOVOR/ Rychle, jednoduše a kvalitně. Tímto heslem se řídí při tvorbě svých jídel a psaní receptů lektorka zdravého životního stylu a specialistka na stravování Kamila Metzová z Nového Strašecí. Ta ráda ukazuje, že i zdravé jídlo může být zároveň chutné a ještě dobře vypadat. 9 fotografií Kamila Metzová: I zdravé jídlo může být chutné a zároveň dobře vypadat Z okolí
/ROZHOVOR/ Rychle, jednoduše a kvalitně. Tímto heslem se řídí při tvorbě svých jídel a psaní receptů lektorka zdravého životního stylu a specialistka na stravování Kamila Metzová z Nového Strašecí. Ta ráda ukazuje, že i zdravé jídlo může být zároveň chutné a ještě dobře vypadat. 9 fotografií Kamila Metzová: I zdravé jídlo může být chutné a zároveň dobře vypadat Z okolí
/ROZHOVOR/ Rychle, jednoduše a kvalitně. Tímto heslem se řídí při tvorbě svých jídel a psaní receptů lektorka zdravého životního stylu a specialistka na stravování Kamila Metzová z Nového Strašecí. Ta ráda ukazuje, že i zdravé jídlo může být zároveň chutné a ještě dobře vypadat. 9 fotografií Kamila Metzová: I zdravé jídlo může být chutné a zároveň dobře vypadat Rakovnicko
Játra patří k našim nejdůležitějším orgánům. Hrají důležitou roli v metabolismu a ukládání živin, čistí krev, zbavují tělo toxinů i cizorodých látek a produkují žluč. Aby ale játra správně fungovala, musíme jim věnovat pozornost. Přejídání, alkohol, stres a málo pohybu játrům neprospívá. K jejich očistě a zbavení nadměrného tuku může pomoci obyčejná červená řepa. Tahle nenápadná a cenově dostupná zelenina je totiž na detoxikaci ideální. Červená řepa je ale nejen vynikající čistič jater. Dodá tělu vitamíny a minerály, které ho chrání před nemocemi. A je i pomocníkem při hubnutí. Přírodní čistička jater: léčí a pomáhá zhubnout. Navíc je levná a chutná Zdraví
Na bolavá kolena existuje spousta babských receptů, a pokud nezaberou, končíme v ordinacích ortopedů s jedinou otázkou: jak bolest kolene vyřešit? Možná by někteří z nás nemuseli vyhledávat úlevu od bolesti u lékařů, kdyby se soustředili na jednu úplně jednoduchou věc. Děláme ji všichni, ale naši prapředci ji nedělali a své nohy i celé pohybové ústrojí si takto neničili. Napadlo vás, že by bolesti kolen mohly mít něco do činění s botami? Pomoci mohou takzvané barefoot neboli bosé boty. 7 fotografií Běžná věc lidem působí bolesti kolen. Fyzioterapeut radí, jak to snadno změnit Zdraví
Mladý, smělý a inspirativní amatérský cukrář z Mladé Vožice předvádí své pekařské umění ve třetí řadě soutěže České televize (ČT) Peče celá země. Jednadvacetiletého Vojtěcha Vrtišku viděli diváci v sobotní show už počtvrté. Pro Deník se rozhovořil o podrobnostech účasti, popsal, co pro něj bylo nejtěžší a co naopak zvládl hravě. 62 fotografií Peče celá země a Vojta z Mladé Vožice s ní. Fandí mu rodina, přátelé i cizí lidé Táborsko
Mladý, smělý a inspirativní amatérský cukrář z Mladé Vožice předvádí své pekařské umění ve třetí řadě soutěže České televize (ČT) Peče celá země. Jednadvacetiletého Vojtěcha Vrtišku viděli diváci v sobotní show už počtvrté. Pro Deník se rozhovořil o podrobnostech účasti, popsal, co pro něj bylo nejtěžší a co naopak zvládl hravě. 62 fotografií Miluje zlato, nesnáší záviny. Vojtovi v Peče celá země fandí rodina i cizí lidé Regiony
Přihlásit se do Peče celá země chce odvahu, šikovné ruce a hlavu plnou nápadů. Poslední dva zmíněné předpoklady rodačka z Prachatic Iveta Ferusová má. Jen trochu té odvahy jí scházelo, a tak přihlášku poslala osmadvacetiletá dcera Žaneta. Ta ji také doprovodila na první castingové kolo. 20 fotografií Nechtěla jsem být srab. Učitelka Iveta předvedla své umění v Peče celá země Regiony
Přihlásit se do Peče celá země chce odvahu, šikovné ruce a hlavu plnou nápadů. Poslední dva zmíněné předpoklady rodačka z Prachatic Iveta Ferusová má. Jen trochu té odvahy jí scházelo, a tak přihlášku poslala osmadvacetiletá dcera Žaneta. Ta ji také doprovodila na první castingové kolo. 20 fotografií Učitelka Iveta z Prachatic předvedla své umění v Peče celá země Prachaticko
Liberečtí hokejisté nenašli v této sezoně ani na třetí pokus recept na brněnskou Kometu, v nedělním 38. kole extraligy ji podlehli 1:4. 39 fotografií FOTO, VIDEO: Liberečtí hokejisté recept na Kometu opět nenašli. Brnu vyšel finiš Hokej
/VIDEO, FOTO/ Hradečák Tonda Vízner je nejmladším účastníkem pekařské show Peče celá země. Šestnáctiletý student působí při osobním kontaktu stejně jako v pořadu České televize, který sleduje víc než milion lidí. Usmívá se, vystupuje skromně a je v klidu, tedy je „vychillenej“, jak by řekl on sám. A dnes už dobře ví, že bez práce nejsou koláče. 10 fotografií Hradečák Tonda válí v Peče celá země. Recepty by dnes řešil s umělou inteligencí Hradecko
K dobrému i zdravému jídlu ho už v dětství přivedla jeho babička. Martin Kudera začal později sám objevovat kouzlo vaření a také nakládání zeleniny. A protože jeho kimchi mělo úspěch u jeho rodiny i u přátel, začal ho vyrábět a prodávat pod značkou Živina. S podnikáním začal v nelehké době covidových omezení, ale dnes jeho rodinná firma roste a rozšiřuje nabídku. Jaký je jeho recept na kimchi a jaké další věci Živina nabízí nebo chystá? To prozradil Martin Kudera v novém díle podcastu Byznys kafe. Není kimchi jako kimchi. V receptu od Živiny najdete i netradiční druhy zeleniny Byznys kafe
Několikaletý soudní maraton má za sebou ostravský lékárník Jan H. (43 let) obžalovaný ze závažných zločinů. Před časem provozoval lékárnu v Zelené ulici v Moravské Ostravě, přes kterou nelegálně „protekly“ stovky balení léků na deprese a hubnutí… 6 fotografií Nelegální kšefty s léky. Majitel lékárny z Ostravy si vyslechl finální verdikt Ostravsko
Žádný recept na šťastné a věrné manželství není, přes to taková jsou a zaslouží ocenění. Jak se oceňují dobrá manželství Hlasy Deníku
VDV je recept, jak cestovat po Vysočině za polovinu VDV je recept, jak cestovat po Vysočině za polovinu Názory z regionu
Tomáš Hradecký ze Strakonic na sociálních sítích vystupuje pod jménem Lepší Já. Po zhubnutí téměř 70 kilogramů se stal vzorem pro mnoho lidí. Inspiruje je při vaření, kdy tradiční recepty přetváří do zdravější verze. Na jeho profilu tak najdete například recepty na dietní smažený sýr, fitness langoše, lehkou pizzu z tortilly či proteinové tiramisu. Výhodou jeho receptů je rychlost, s jakou je lze připravit. Tomáš zhubnul skoro 70 kilo za 7 měsíců. Jeho rychlé recepty mohou pomoci i vám Zdravý život
Jennifer Aniston už patří mezi herecké legendy. Slavná hvězda seriálu Přátelé v únoru oslaví 55 let. Její vizáž takovému věku však vůbec neodpovídá. Je ve výrazně lepší formě. Jak to dělá? O svůj recept na zdraví a kondici se ráda dělí nejen se svými příznivci. 15 fotografií Sen mnohých: Vypadat jako Jennifer Aniston. Slavná herečka teď prozradila recept Ženy
Vlašský salát býval ještě před několika desítkami let jednou z nejvyhledávanějších pochoutek studené kuchyně. Deset deka vlašáku a dva rohlíky – to byla sice nepříliš zdravá, zato oblíbená svačina. Pokud si pamětníci dají stejné menu i dnes, zpravidla zjistí, že už to není ono. Daleko jistější je proto vyrobit si vlašský salát doma a kvalitu všech ingrediencí si ohlídat. Na silvestrovských chlebíčcích bude určitě skvělý. Co se dává do vlašského salátu? Jak se dělá vlašský salát? A proč má vlastně název vlašský? Nejlepší vlašský salát je ten domácí: Jak ho udělat na silvestrovské chlebíčky Za jídlem
Plněné ořechy jsou křehké a voňavé cukroví s lahodným krémem. Patří k těm pracnějším vánočním dobrotám, ale výsledek je fantastický. Cukroví můžete upéct také podle videoreceptu pekaře Josefa Maršálka. Lahodné plněné ořechy. Dají se jíst hned, ale po rozležení budou ještě lepší Za jídlem
Když se řekne kulinářství a Británie, napadne mnohé kuchař bez čepice Jamie Olivier nebo držitel šestnácti Michelinských hvězd Gordon Ramsay. Kde by ale byli bez lékárníků. Dva angličtí lékárníci dali, či lépe řečeno vrátili světu upravenou chuť starověku v podobě dochucovací omáčky, která nesmí chybět v žádné západoevropské kuchyni. Kdo dnes nezná worcesterskou omáčku jako by nebyl. A vězte, že příběh vzniku worcesterské omáčky opravdu stojí za přečtení. 5 fotografií Omáčku pro britské krále vyrobili lékárníci náhodou. Zapomněli něco v sudu Zdraví
Skromné a snadné vánoční cukroví voní hřejivým zimním kořením. Madlenky upečete za chvilku. Skvěle se hodí k čaji i ke kávě. Tento recept je vhodný i pro ty, co kvůli alergii nemohou jíst cukroví s ořechy. Jak udělat madlenky bez ořechů? A jak bez ořechů připravit vanilkové rohlíčky? Skromné madlenky i rohlíčky: Jak je udělat, pokud nemáte mandle ani ořechy Za jídlem
Celosvětově nejprodávanější limonádou je v současnosti Coca-Cola. Na tom, že se dnes a denně po světě vypijí obrovské objemy kolových limonád, mají potom zásluhu lékárníci. Jak vznikla Coca-Cola, kdo ji vymyslel a proč? Jakou roli při její přípravě sehrál kokain? K tomu všemu se váže opravdu zajímavý příběh. 5 fotografií Nejslavnější limonádu světa vymyslel lékárník. Hledal lék na tlumení bolesti Zdraví
Uznávaná cukrářka, Mirka van Gils Slavíková, vydává knihu plnou léty prověřených vánočních receptů. Sama, pokud čas dovolí, připravuje až patnáct druhů cukroví. I přes to si dokáže udržet svou váhu. „Nepřiberu,“ řekla a v rozhovoru pro časopis Story vysvětlila, proč. 4 fotografie Recept cukrářky Slavíkové: O svátcích nepřiberu, dodržuji zásadu tři krát čtyři Společnost
V Karlových Varech se začíná opět vařit minerální pivo. Lví podíl na tom má sládek, podnikatel a sběratel kuriozit Karel Chotek. Karlovarské minerální pivo je zpět Karlovarsko
Vyrůstal na sladkém a nikdy nemiloval omáčky. Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich v rozhovoru pro časopis Story přiznal, že extrémy v jídle nejsou jeho parketou a brouka by do pusy nevzal. Ač ve svých restauracích už nevaří, nadšení pro kulinářské umění neztratil. Nová kniha receptů a také čerstvě otevřená cukrárna jsou toho jasným důkazem. 4 fotografie Zdeněk Pohlreich: Brouky bych do pusy nevzal. Tyhle úchylárny nejsou pro mě Společnost
Představujete si něco sladkého, ale netradičního na naše poměry na svůj štědrovečerní stůl? Zkuste si objednat francouzské cukroví u Jany Cardové v provozovně restaurace Vlčák v Černošíně. Ona a její syn, který je provozovatelem restaurace, sází nejen na českou klasiku, mezi niž patří vosí hnízda, slepované linecké či plněné košíčky, ale nabízí také francouzské dobroty canolli s pistáciovým krémem anebo marlenky, madlenky či makronky. 18 fotografií Francouzské cukroví na štědrovečerní tabuli? Proč ne! Objednejte v Černošíně Tachovsko
Išelské dortíčky patří ke stálicím vánočního pečení. Skrývají v sobě ty nejlepší chutě a vypadají velmi lákavě. Kdysi je prý měl velmi rád císař František Josef. Jak udělat išelské dortíčky? A jaká náplň je vhodná do išelských dortíčků? Podívejte se na přehledný recept. Najdete také videorecet na išelské dortíčky podle Josefa Maršálka. Išelské dortíčky: Cukroví, které miloval Franz Josef, zvládnete v pohodě doma Za jídlem