ŠTÍTEK: Red Bull

Cyklistický etapový závod Czech Tour.
Za Tour de France se v neděli zatáhla opona, a tak se pozornost českých fanoušků silniční cyklistiky přesouvá do severomoravského regionu. A mají se na co těšit. Peloton Czech Tour bude během čtyř etap od 25. do 28. července plný cyklistů, kteří mají na kontě vítězství v nejslavnějších závodech a nesčetněkrát absolvovali největší etapové bitvy planety.

Přehlídka cyklistických hvězd. Czech Tour má skvělé obsazení, jede i Alaphilippe

Ostatní sporty
Velká cena Maďarska 2024
Když se před letošní sezónou F1 řeklo, že poprvé v historii nedojde k vůbec žádnému přestupu, a že všichni jezdci zůstávají ve svých týmech tak, jak skončili v sezóně 2023, panovaly obavy, zda nebude nový ročník jen prodloužením toho starého. Tyto obavy se logicky prohloubily, když Max Verstappen vyhrál první dva závody. Jenže pak se vše změnilo a aktuálně je rozjetá jedna z nejlepších sezón F1 posledních let.
5 fotografií

Historická sezóna F1: 7 vítězů, nekonečné napětí a překvapivé momenty

Automagazín
Red Bull RB17.
O uplynulém víkendu proběhla jedna z největších akcí motoristického kalendáře. V britském Goodwoodu se konal Festival rychlosti. Obří akce, která funguje primárně jako setkání lidí a aut ze světa motorsportu, se zúčastnili slavní závodníci z celého světa – ať už aktivní, nebo „v penzi“ – a také úchvatná auta, která nejsou k vidění nikde jinde. Jedno z nejzásadnějších aut bylo ovšem úplně nové a představilo se právě tady. Šlo o hypersport RB17, který znamená faktický přerod Red Bullu v automobilku.
21 fotografií

Z výrobce nápojů automobilkou. RB17 je úžasný stroj a velký krok vpřed

Automagazín
Ve Vídni bude vyrábět elektřinu i střecha muzea.
Rakousko má poprvé přes 50 miliardářů. Nejbohatší jsou opět autodynastie Porsche a Piëch se 36,5 miliardy eur. Druhý je Mark Mateschitz, dědic Red Bull, se 35,8 miliardy, třetí investor do nemovitostí a průmyslu Georg Stumpf (8,6 mld.). Čtvrtý je loďař Helmut Sohnen s rodinou (6,5 mld.), pátý Johann Graf (6 mld.) se zisky z Novomatic a jeho výherních automatů a sázkových kanceláří. Mezi desítkou je šest dědiček a dědiců.
4 fotografie

Od sousedů: 50 miliardářů v Rakousku

Prachaticko
Loni Max Verstappen dokázal vyhrát jak Velkou cenu Rakouska, tak i Maďarska.
Cesta za vysněným sledováním Velké ceny Formule 1 v reálu je dnes celkem jednoduchá. Před desetiletími si o tom fanoušek největšího motoristického cirkusu světa mohl nechat jenom zdát. V současnosti je to ale jinak. Na Grand Prix můžete vyrazit zájezdem s cestovkou, ale i po vlastní ose. Záleží na tom, co vám více vyhovuje. Pojďte se s námi podívat na to, jak jet na víkendovou Velkou cenu Rakouska nebo červencovou Grand Prix Maďarska a na kolik vás takový výlet přijde.
9 fotografií

F1 na vlastní oči: na kolik vás přijde „vysněný výlet“ do Rakouska či Maďarska

Automagazín
Euro 2024: Čeští fanoušci během utkání s Portugalskem.
/FOTOGALERIE/ Na úvodní vystoupení fotbalové reprezentace na mistrovství Evropy v Německu dorazilo do Red Bull Areny v Lipsku podle odhadů asi patnáct tisíc českých fanoušků. Ti viděli nešťastnou prohru s Portugalskem 1:2, když favorit rozhodl až gólem ve druhé minutě nastaveného času. Diváci vytvořili na krásném čtyřicetitisícovém stadionu parádní atmosféru. Byli jste mezi nimi? Najděte se na fotkách!
64 fotografií

Obrazem: Byli jste na fotbale Česko – Portugalsko? Najděte se na fotkách!

Fotbal
Pilot Ferrari Charles Leclerc se vrhá do moře
Dočkal se. Panování stáje Red Bull a šampiona Maxe Verstappena už muselo lidem z Ferrari a také mnoha fanouškům formule 1 lézt krkem. V této sezoně vyhrál famózní Nizozemec pětkrát ze sedmi závodů. To se ve stáji se vzpínajícím se koníkem ve znaku se to vůbec nelíbilo, až přišla Grand Prix Monaka. V ní v neděli triumfoval domácí jezdec v červeném monopostu Charles Leclerc.

Vítězná oslava Ferrari. Leclerc a stájový boss se vykoupali v přístavních vodách

Motorismus
Malí hokejisté z HK Lev Slaný U10 navštívili světoznámou akademii v Salzburgu a vyhráli tady suverénně turnaj své kategorie.
Do nejproslulejší evropské hokejové a fotbalové akademie Red Bull v rakouském Salzburgu vyrazili v březnu talentovaní malí hokejisté HK Lev Slaný, aby tady nejen okoukli, v jakých podmínkách se dá hokej dělat, jak kvalitně lze skloubit profesionální sportovní přípravu se vzděláváním, ale také, aby reprezentovali klub i město Slaný na velkém mezinárodním turnaji Rob´s Cup kategorie U10 (r.2014 a mladší), který se jim povedlo po výborných výkonech jasně ovládnout.
12 fotografií

Obrazem: Proslulá akademie v Salzburgu se sklonila před mladými Slaňáky

Hokej
Předsezónní testování Formule 1.
V angličtině bychom řekli, že je „race week“ – tedy týden, na jehož konci se jede Velká cena Formule 1. První závod se jede už v sobotu 2. března, tak si pojďme zkrátit čekání pohledem na to, jaké je před začátkem nové sezóny rozložení sil. Něco naznačilo předsezónní testování, něco ale odhalí až první a další závody.

Formule 1: Jaké jsou šance jednotlivých týmů v roce 2024?

Automagazín
Chinese DownHill
Tři sta šílenců na horských kolech se 10. února 2024 utká v hromadném sjezdu ve Špindlerově Mlýně na neupravené sjezdovce. Devátý ročník divoké akce Chinese Downhill v areálu Sv. Petra nabídne podívanou na zběsilé jízdy v rychlosti přes 100 km/h! Účast potvrdila hvězda světových sjezdů ve městě Tomáš Slavík. O zpestření sobotního aprés ski se postará závěrečná hudební párty na sněhu.

Sjezd horských kol Chinese Downhill ve Špindlu pojede 300 lidí

Čtenář reportér
Max Verstappen z Red Bullu je potřetí šampionem formule 1
Šéf mistrovské stáje formule 1 Red Bull Christian Horner čelí podle informací některých zahraničních médií obvinění z údajně nevhodného chování vůči kolegyni. Padesátiletý Horner jakékoliv pochybení odmítl, uvedl list De Telegraaf, který o kauze informoval jako první. Stáj v prohlášení potvrdila, že zahájila nezávislé vyšetřování.

Šéf týmu F1 Red Bull Horner čelí obvinění z údajně nevhodného chování

Motorismus
ČFL: Ústí nad Labem - Most
Buranský marketing jak z devadesátek, sebevědomé prohlášení o útoku na postup do druhé nejvyšší soutěže a řada exligových hráčů. Fotbalové Ústí se na podzim stalo terčem, do kterého se trefují i vlastní fanoušci. A co teprve příznivci soupeře a samotní protivníci. V pátek juchal po remíze 0:0 v útrobách hlavní tribuny Most. Na sobě měl trička s nápisem Stalingrad, která odkazovala na přirovnání šéfa ústeckého klubu o důležitosti derby.
28 fotografií

Stalingrad, výpověď missce. Ústí je terčem fanoušků i soupeřů, hráči radši mlčí

Fotbalové perličky
ČFL: Ústí nad Labem - Most
Buranský marketing jak z devadesátek, sebevědomé prohlášení o útoku na postup do druhé nejvyšší soutěže a řada exligových hráčů. Fotbalové Ústí se na podzim stalo terčem, do kterého se trefují i vlastní fanoušci. A co teprve příznivci soupeře a samotní protivníci. V pátek juchal po remíze 0:0 v útrobách hlavní tribuny Most. Na sobě měl trička s nápisem Stalingrad, která odkazovala na přirovnání šéfa ústeckého klubu o důležitosti derby.
28 fotografií

Ústí je terčem jako RB Lipsko. Šílený marketing nevoní ani vlastním hráčům

Fortuna ČFL + MSFL
Fotbalista Chotíkova Petr Kolesa.
Byly to nervy, nekonečný maraton u počítačů, tabletů a mobilních telefonů. Vítězem ankety o nejlepšího hráče 10. kola krajského přeboru se nakonec stal 19letý fotbalista Chotíkova Petr Kolesa, který v dramatickém souboji čtenářů Deníku vyhrál přetahovanou s mladíkem Danielem Kaslem z Baníku Stříbro. Mladý svéráz získal během dvou dnů neuvěřitelných 2009 hlasů, jeho největší konkurent o 68 méně. Celkem bylo v anketě rozdáno 4039 hlasů, což je dosavadní rekord.
3 fotografie

Čtyři cigarety, Red Bull a šel jsem rozdávat radost, culí se chotíkovský Kolesa

Kraje
Na amatéra bojovníka nezapomněli.
Od roku 1997 vyhlašuje jednota rakouských fotbalistů (VdF) na památku reprezentanta Bruno Pezzeye, zesnulého roku 1994, Ceny Bruna. Na 27. Gala ve Vídni vyhlásili vedle mistra ligy (Red Bull Salcburk) a vítěze poháru Sturm Graz také nejoblíbenějšího amatérského hráče sezony. Stal se jím kapitán Pregartenu z hornorakouské ligy Markus Blutsch (27), středopolař, který letos překonal rakovinu varlat.

Od sousedů: Vyhlásili nejoblíbenějšího fotbalového amatéra

Z okolí
Max Verstappen (vlevo) na stupních vítězů
V neděli se jela 18. Velká cena letošního kalendáře formule 1 – realisticky 17., neboť květnový závod v Itálii byl zrušen kvůli záplavám. Max Verstappen, korunovaný potřetí v řadě coby mistr světa, však nemusel čekat ani do neděle. K potvrzení titulu mu stačil už kratší sprintový závod v sobotu. Verstappen letos setnul několik historických prvenství a faktu, že se stal opět mistrem světa, se vlastně nikdo nediví.

Max Verstappen získal třetí titul v řadě. A nikoho to nepřekvapuje

Automagazín
Zápas 2. kola Ligy mistrů Oceláři Třinec - Red Bull Mnichov 0:2.
/AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE/ Ani druhý domácí zápas evropské Champions Hockey League třineckým Ocelářům nevyšel. Po páteční prohře se švýcarským celkem Rapperswil Jona Lakers 6:7 v prodloužení úřadující čeští mistři nenašli zbraň na šampiona Německa. Ve Werk Areně podlehli v neděli Red Bull Mnichov 0:2. Obě branky utkání, které sledovaly přes tři tisíce fanoušků, padly až ve druhé polovině třetí třetiny.
20 fotografií

OBRAZEM: Třinec v česko - německém souboji šampionů podlehl Mnichovu

Hokej