ŠTÍTEK: Réunion

Vít Přindiš se zaměří na kayakcross
I když Vít Přindiš býval po většinu kariéry ortodxní kajakář, nyní se loňský mistr světa ve vodním slalomu bude víc věnovat kayakcrossu. Důvod je prostý. Olympijskou místenku v kajaku získal Jiří Prskavec, a pokud chce jeho tréninkový parťák a kamarád startovat pod pěti kruhy, nezbývá mu nic jiného než se prosadit v kontaktní disciplíně.
5 fotografií

Přindiš zkusí místo na olympiádě urvat v kayakcrossu. To je primární cíl, říká

Ostatní sporty
Letní hornové kurzy.
Celkem 85 účastníků z České republiky, Slovenska, Polska, Maďarska, Ukrajiny, Itálie, Japonska, Jižní Koreje, Réunionu a Německa přivítají letošní Letní hornové kurzy, které se uskuteční od neděle 30. července do soboty 5. srpna v broumovském klášteře. Kurzy se řadí mezi největší evropské akce podobného charakteru a během týdne nabídnou veřejnosti koncerty účastníků i lektorů. V premiéře a v obsazení 85 lesních rohů zazní i „Halali“ rezidenčního skladatele festivalu Za poklady Broumovska Jana Kučery.

Na Letní hornové kurzy míří účastníci z Japonska, Jižní Koreje i Réunionu

Náchodsko
Velký akordeonový orchestr Základní umělecké školy Frederika Chopina v Mariánských Lázních slavil 60 let v sále hotelu Lesní mlýn.
/FOTO, VIDEO/ Mariánské Lázně mají o jednoho rekordmana více. Stal se jím dirigent a zakladatel Velkého akordeonového orchestru Základní umělecké školy Frederika Chopina Alexandr Smutný. V sobotu měl velikou radost spolu s celým orchestrem, který v sále hotelu Lesní mlýn oslavil v lázeňském městě šedesátileté výročí. A protože nikdo jiný tak dlouho v republice nevedl akordeonový orchestr, získal Alexandr Smutný od Agentury Dobrý den Pelhřimov certifikát o vytvoření českého rekordu, který byl zaregistrován 24. května 2023.
50 fotografií

Alexandr Smutný vede akordeonový orchestr šedesát let, jde o republikový rekord

Chebsko
Veronika Jonešová vydala první knihu ve 25 letech. Román Hodinky si koupilo více než 10 tisíc čtenářů
Chtěla žít na tropickém ostrově uprostřed Indického oceánu, místo toho se usadila ve vesničce Nové Lesy u Bílé Třemešné na Trutnovsku se sotva dvěma stovkami obyvatel. Píše a vydává knihy. Osmadvacetileté autorce Veronice Jonešové sice velmi rychle ztroskotal sen o životě v tropickém ráji na Réunionu, kde strávila pouze tři týdny, zklamání si ale vynahradila úspěchem v roli spisovatelky. Její knižní debut Hodinky si koupilo více než 10 tisíc čtenářů. Knihy vydává vlastním nákladem společně s manželem, na kontě už má trilogii Hodinky, Minutky, Okamžiky.
7 fotografií

Přes život na ostrově k románům. Neznámá holka z vesnice píše a vydává knihy

Regiony
Veronika Jonešová vydala první knihu ve 25 letech. Román Hodinky si koupilo více než 10 tisíc čtenářů.
Chtěla žít na tropickém ostrově plném vodopádů, hor, pláží a ananasů uprostřed Indického oceánu, místo toho se usadila ve vesničce Nové Lesy u Bílé Třemešné se sotva dvěma stovkami obyvatel. Píše a vydává knihy. Osmadvacetileté autorce Veronice Jonešové sice velmi rychle ztroskotal sen o životě v tropickém ráji na Réunionu, kde strávila pouze tři týdny, zklamání si ale vynahradila úspěchem v roli spisovatelky.
7 fotografií

Přes držkopád na ostrově k románům. Neznámá holka z vesnice píše a vydává knihy

Krkonoše
Brněnská kapela Čankišou.
Sérii letních koncertů pořádaných kutnohorským spolkem Kultura do města na zahradě restaurantu Dačický v Rakově ulici zakončí v pátek 21. srpna ve 20.30 hodin kultovní parta Čankišou – brněnská formace, která pronikla do povědomí posluchačů doma i v zahraničí díky svým koncertům nabitým energií a divokými rytmy. 

Do Kutné Hory zavítá Čankišou

Volný čas
 Svačina v trávě... Tedy v lese.
Pod hesly "Dost bylo virtuální výuky! Už jsme u počítačů strávili příliš času! Pojďme ven! Pojďme udělat něco užitečného!" se zapojili studentky a studenti Gymnázia Zlín - Lesní čtvrť do dobrovolnické činnosti. Ve spolupráci s LESY ČR uklízeli v lese u Kocandy větve po těžbě stromů napadených kůrovci. Akce pojmenované VIVE LA FORET! AŤ ŽIJE LES! se zúčastnila dvacítka aktivních dobrovolníků, jimž není stav lesů v okolí jejich bydliště lhostejný. Odvedli skvělou práci a patří jim naše upřímné poděkování! Děkujeme rovněž společnosti LESY ČR za spolupráci a za jejich čas při organizaci této činnosti.

Gymnazisté z "LESŇÁKU" lesníky v lese

Čtenář reportér
Ilustrační foto
U pobřeží francouzského zámořského regionu Réunion zabil dnes žralok mladého surfaře. Oblast neštěstí je známá svou nebezpečností a zákaz koupání zde nařizovaly tabule, které ale někdo v posledních dnech nedovoleně odstranil, uvedla francouzská média s odvoláním na úřady tohoto ostrova v Indickém oceánu.

U francouzského pobřeží vraždil žralok

Svět
Pátý ročník ústeckého půlmaratonu.
Ústí nad Labem – Lucembursko, Alžírsko nebo až daleký Réunion v Indickém oceánu. Do ulic Ústí nad Labem vyběhnou už v polovině září tisíce zahraničních, ale i domácích závodníků, aby tady změřili své síly v šestém ročníku Mattoni 1/2Maratonu.

Do Ústí nad Labem míří běžci z celého světa

Teplicko
Žralok - ilustrační foto.
Washington - Žraloci v loňském roce zaútočili na lidi po celém světě celkem 98krát, což je rekordní číslo, oznámili vědci ve své nové studii. Předchozím rekordním rokem byl rok 2000, kdy došlo k 88 napadením. Celkem šest osob loni při útoku žraloka zemřelo. Jednou z obětí byl plavec, který šnorchloval na Havaji, dva lidé zahynuli u ostrova Réunion v Indickém oceánu, další pak v Austrálii, Egyptě a Nové Kaledonii v Tichém oceánu, napsaly světové agentury.

Žraloci loni zabili šest lidí, útoků bude v budoucnu přibývat

Svět
Zbytky vraku neidentifikovaného stroje, které v sobotu vyplavilo moře na jižním pobřeží Thajska, s vysokou pravděpodobností nepatří pohřešovanému Boeingu 777 společnosti Malaysia Airlines.
Bangkok – Zbytky vraku neidentifikovaného stroje, které v sobotu vyplavilo moře na jižním pobřeží Thajska, s vysokou pravděpodobností nepatří pohřešovanému Boeingu 777 společnosti Malaysia Airlines, který zmizel před dvěma lety i s 239 lidmi na palubě. Uvedla to dnes s odvoláním na letecké odborníky a thajské úřady agentura Reuters. Havarovaný letoun se dosud nepodařilo najít a jedinou stopou je vztlaková klapka, kterou loni objevili obyvatelé na břehu ostrova Réunion v Indickém oceánu.

V Thajsku objevili zbytky vraku letadla, k MH370 prý nepatří

Svět
Ilustrační foto.
Peking – Čínský premiér Li Kche-čchiang dnes uvedl, že jeho země dá ještě 14,5 milionu dolarů (téměř 370 milionů Kč) na další pátrání po pohřešovaném dopravním letadle Boeing 777 společnosti Malaysia Airlines, let MH370. Letoun s 239 lidmi na palubě záhadně zmizel před více než půldruhým rokem a najít se ho zatím nepodařilo.

Čína dá další miliony dolarů na pátrání po malajsijském letounu

Svět
Djibril Cissé v dresu Queens Park Rangers.
Paříž - Francouzský fotbalový útočník Djibril Cissé ukončil kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům hráčskou kariéru. Čtyřiatřicetiletého vítěze Ligy mistrů z roku 2005 v barvách Liverpoolu a účastníka dvou světových šampionátů limitovala v posledních letech především záda a kyčel.

Tělo řeklo přestaň, je konec. Francouz Cissé ukončil kariéru

Fotbal
Ilustrační fotografie.
Kuala Lumpur – Pátrání po pohřešovaném letadle malajsijských aerolinií, které loni i s 239 lidmi na palubě beze stopy zmizelo během letu z Kuala Lumpuru do Pekingu, se rozšířilo i na souostroví Maledivy. Malajsijský ministr dopravy dnes oznámil, že na ostrovy v Indickém oceánu vyšle tým expertů, kteří by měli prozkoumat nalezené předměty a posoudit, zda jde o trosky zříceného letounu Boeing 777. Už koncem července se našly na francouzském ostrově Réunion zbytky letadla, které podle malajsijských úřadů pocházejí právě z pohřešovaného boeingu.

K pátrání po pohřešovaném letadle MH370 se připojily i Maledivy

Svět
Vyšetřování na ostrově Réunion.
Peking - Příbuzní čínských cestujících, kteří byli na palubě pohřešovaného malajsijského letounu Boeing 777, dnes v Pekingu uspořádali manifestaci. Asi tři desítky lidí požadovaly, aby mohly odletět na ostrov Réunion, kde se našla část křídla, která pravděpodobně pochází právě ze zmizelého stroje, informovala agentura AFP.

Příbuzní čínských cestujících z MH370 chtějí letět na Réunion

Svět
Vyšetřování na ostrově Réunion.
Kuala Lumpur - Malajsijští představitelé tvrdí, že se našly další trosky letadla Boeing 777 z letu MH370, včetně sedadlových polštářků nebo částí oken. Francouzští vyšetřovatelé o tom ale podle agentury AP nemají informace. 

Na ostrově Réunion byly objeveny další trosky letadla

Svět
Ilustrační foto.
Kuala Lumpur/Paříž - Mezinárodní experti dnes podle malajsijského premiéra potvrdili, že nedávno nalezený kus křídla pochází z pohřešovaného malajsijského Boeingu 777. Premiér Najib Abdul Razak to oznámil v malajsijské televizi několik hodin poté, co letečtí experti začali ve Francii zkoumat úlomek letounu, který se našel před týdnem na ostrově Réunion v Indickém oceánu. Odborníci by se k tomu měli podle Paříže vyjádřit ve čtvrtek.

Nalezený kus letounu je podle Malajsie z pohřešovaného boeingu

Svět
Policisté odnášejí úlomek letadla nalezený na ostrově Reunion.
Francie – Letečtí experti začínají dnes odpoledne ve speciální laboratoři u francouzského města Toulouse zkoumat kus křídla, který pravděpodobně pochází z více než rok pohřešovaného malajsijského letadla. Úlomek, který se našel před týdnem na ostrově Réunion v Indickém oceánu, byl v sobotu nejprve ráno letecky dopraven do Paříže a poté převezen po zemi do Toulouse.

Experti začali zkoumat nalezené kusy letadla. Patří boeingu letu MH370?

Svět
Pátrání po zmizelém Boeingu 777. Ilustrační foto
Sain-Denis (Réunion), Paříž - Malajsie požádala úřady ostrovů v Indickém oceánu, které sousedí s francouzským Réunionem, aby pomohly při pátrání po případných dalších troskách letadla. Uvedl to dnes deník The Daily Telegraph. Na Réunionu se našla minulý týden část křídla Boeingu 777 a experti ve Francii začnou ve středu zkoumat, zda by mohla pocházet z malajsijského letadla, jež se loni ztratilo s 239 lidmi na palubě.

Malajsie žádá o pomoc při hledání trosek letadla kolem Réunionu

Svět
Ilustrační foto
Saint-Denis (Réunion), Toulouse - Z předmětu, který se dnes ráno našel na ostrově Réunion jako údajně druhý úlomek z pohřešovaného malajsijského letounu, se vyklubal kus žebříku. Agentuře AP to řekl malajsijský představitel zodpovědný za civilní letectví.

Na Réunionu se dveře z pohřešovaného letounu nenašly

Svět
Ilustrační foto
Paříž, Saint-Denis - Kus trosek, o němž se experti domnívají, že by mohl pocházet z více než rok pohřešovaného malajsijského letadla, dorazil dnes vpodvečer do speciální laboratoře u francouzského města Toulouse, kde bude podroben odborné analýze. Úlomek byl během dne převezen za přísných bezpečnostních opatření z Paříže, kam ráno přiletěl z ostrova Réunion, kde byl nalezen. Informovala o tom agentura AFP.

Kus křídla možná z letu MH370 dorazil z Réunionu do Toulouse

Svět
Ilustrační foto
New York, Sydney, Kuala Lumpur - Malajsijský premiér Najib Razak dnes uvedl, že úlomek křídla nalezený na ostrově Réunion „velice pravděpodobně" pochází z boeingu, který beze stopy zmizel v březnu 2014. Na palubě letadla bylo 239 lidí, kteří podle všeho zahynuli, když stroj z dosud nejasných příčin nejspíš havaroval a spadl na neznámém místě do moře.

Úlomek letadla na Réunionu zřejmě pochází z MH370

Svět
Ilustrační foto
New York - Malajsie vyslala na ostrov Réunion tým expertů, aby tam prozkoumali nalezený úlomek letadla. Informoval o tom ve středu malajsijský ministr obrany Liow Tiong Lai. Část křídla by totiž mohla pocházet z Boeingu 777 malajsijských aerolinií, jenž loni v březnu beze stopy zmizel, když se stroj pravděpodobně zřítil do Indického oceánu.

Malajsie vyslala na Réunion experty prozkoumat úlomek letadla

Svět
Ilustrační foto.
Saint-André (Réunion) - Na východním pobřeží ostrova Réunion v Indickém oceánu dnes našli záhadný úlomek letadla. Nález vyvolal spekulace, že by mohl patřit malajsijskému letadlu letu MH370, které minulý rok zmizelo beze stopy a zřejmě havarovalo. Informovala o tom agentura AFP.

První stopa? Nalezené křídlo může být ze zmizelého MH370

Svět
Ilustrační foto.
Saint-Paul (Francie) – Francouzská vláda v pátek povolila rozšíření lovu žraloků v oblasti ostrova Réunion, který je zámořským departementem Francie v Indickém oceánu. Důvodem je podle agentury AFP snížení zájmu turistů o tuto oblast v důsledku zvýšeného počtu útoků žraloků na lidi.

U francouzského ostrova Réunion se rozšíří lov žraloků

Svět