ŠTÍTEK: Richard II.

Největší podzemní továrna v České republice.
Litoměřice /FOTOGALERIE/ – Vydejte se s litoměřickým muzeem na unikátní prohlídky města a okolí. Při dvaceti zastaveních poznáte osobnosti, místa a události, které nenajdete v turistických brožurách o pamětihodnostech města, ale kterým přesto patří přívlastek NEJ. Zde na našich stránkách vám je společně s historikem Martinem Krskem postupně představíme.
33 fotografií

Litoměřická NEJ, díl 10: Největší podzemní továrna v ČR

Litoměřicko
Největší podzemní továrna v České republice
Litoměřice – Vydejte se s litoměřickým muzeem na unikátní prohlídky města a okolí. Při dvaceti zastaveních poznáte osobnosti, místa a události, které nenajdete v turistických brožurách o pamětihodnostech města, ale kterým přesto patří přívlastek NEJ. V tištěném Litoměřickém deníku i zde (v plné verzi) na našich stránkách vám je společně s historikem Martinem Krskem postupně představíme. Dnes díl čtvrtý.

Litoměřická NEJ: Nejuctívanější obránce Filipín v Evropě

Litoměřicko
Dlouholetý člen Městského divadla Brno Miloš Kročil zemřel 28. října ve věku72 let. Se scénou v Lidické ulici spojil celou kariéru.
Brno - Herec Miloš Kročil, dlouholetý člen Městského divadla Brno, v úterý zemřel. Bylo mu 72 let. Se scénou v Lidické ulici spojil celou kariéru. Nastoupil v roce 1965, do penze odešel před čtyřmi roky. I poté se vracel jako host, například v inscenacích Betlém a Cikáni jdou do nebe. O jeho úmrtí informovala mluvčí divadla Lenka Pazourková.

Zemřel herec Miloš Kročil, dlouholetý člen Městského divadla Brno

Divadlo
Českokrumlovský hrad, kde se odehrává větší část děje románu Rožmberské dědictví, na rytině z počátku 19. století.
Severní Čechy /ROZHOVOR, UKÁZKA/ - Na knižních pultech se v těchto dnech objevila nová historická detektivka z pera zkušeného autora Jana Bauera. Jmenuje se Rožmberské dědictví a je už v pořadí jedenáctým příběhem, v němž vystupují v úloze vyšetřovatelů Jakub Protiva z Protivce a mnich Blasius.

Janu Bauerovi vyšla již jedenáctá historická detektivka

Ostatní
Českokrumlovský hrad, kde se odehrává větší část děje románu Rožmberské dědictví, na rytině z počátku 19. století.
Severní Čechy - Na knižních pultech se v těchto dnech objevila nová historická detektivka z pera zkušeného autora Jana Bauera. Jmenuje se Rožmberské dědictví a je už v pořadí jedenáctým příběhem, v němž vystupují v úloze vyšetřovatelů Jakub Protiva z Protivce a mnich Blasius.

Janu Bauerovi vyšla již jedenáctá historická detektivka

Z okolí
Ilustrační foto.
Svatý Valentýn je patronem všech zamilovaných, proto je hezké jeho svátek oslavit. Čeká nás již v úterý. Můžete jít na večeři do restaurace, ale ještě lepší je svému miláčkovi uvařit něco dobrého u sebe doma. Nabízíme inspiraci i náhled do historie svátku.

Valentýnské dobroty: afrodiziakální čokoláda i chřes

Podnikání