ŠTÍTEK: Ronda

Ilustrační foto.
Kvůli rekonstrukci tramvajové trati v sousední ulici jezdil po Kounicově ulici. V některých chvílích byla podle řidiče Petra Kudrny přetížená. „Po konci prací snad řidiči začnou Kounicovu a sousední Veveří využívat rovnoměrně, protože Veveří se mnozí dřív kvůli rozbité vozovce vyhýbali,“ řekl starší muž. S pracemi ve Veveří skončí dělníci podle plánu za konci měsíce. Včas dodělají i další letní opravy v Brně.

Letní uzavírky z Brna zmizí včas. Potíže při opravách stavbaři neřešili

Brněnsko
Odjezd fanoušků a hokejistů Komety Brno Kometa expresem od DRFG Areny do Prahy k zápasu se Spartou.
Brno – Projet se vlakem s lokomotivou laděnou do modrobílých barev Komety, dát dítě do komeťácké školky i přečíst si speciální hokejové noviny už příznivci brněnského týmu mohou. Jak ještě fanoušky obhájce titulu oslovit? Třeba pořídit si televizní studio do Ronda, říká expert.

Modrobílá lokomotiva, noviny i školka. Kometa není jen o hokeji

Hokej
Brněnská hala Rondo. Ilustrační foto.
Brno – Nového dějiště hokejových utkání mezi brněnskou Kometou a jejími protivníky se fanoušci mohou dočkat za pár let. Tvrdí to studie, kterou si nechal klub zpracovat. Podle ní přinese multifunkční hala nová pracovní místa i výnosy z daní. Současná DRFG aréna má klubu zůstat, přesunou se do ní ale míčové sporty. Z plánu není nadšený projektant Ronda ani některé sportovní kluby. Kompletní přesun se většině příliš nezamlouvá. „Pokud se jedná o významné utkání, diváci přijdou v Brně kamkoliv, ale mám obavu, že v sezoně jsou v našem případě takové zápasy třeba jeden až dva,“ říká prezident královopolských extraligových volejbalistek Richard Wiesner.

Studie nové haly za Lužánkami: Z Ronda hokej zmizí, nahradí ho míče

Z okolí
Brněnská hala Rondo. Ilustrační foto.
Brno – Nového dějiště hokejových utkání mezi brněnskou Kometou a jejími protivníky se fanoušci mohou dočkat za pár let. Tvrdí to studie, kterou si nechal klub zpracovat. Podle ní přinese multifunkční hala nová pracovní místa i výnosy z daní. Současná DRFG aréna má klubu zůstat, přesunou se do ní ale míčové sporty. Z plánu není nadšený projektant Ronda ani některé sportovní kluby.

Studie nové haly za Lužánkami: Z Ronda hokej zmizí

Z okolí
ASH - Proboštov 0:5
Teplice – Už pět let v řadě se ve finále o mistra okresní hokejbalové soutěže utkávají týmy SK Dubí a řetenické Perly. Podaří se někomu narušit jejich nadvládu?„Já myslím, že to možné je. Některé zápasy základní části ukázaly, že s nimi několik mužstev může hrát vyrovnané souboje. Podle mě může hrát o titul klidně i šest týmů, velmi dobře se mi jeví například rezerva Ronda, Krupka se posílila, velmi dobře hraje poslední zápasy také Žízeň," říká proboštovský Petr Jarolím, dlouholetá jistota útoku tradičního hokejbalového týmu.

Začíná play off. Favorit? Dubí a Perla. Nebo někdo překvapí?

Ostatní sporty
Fanoušci Komety na brněnském Zelném trhu.
Brno – Ačkoli se celým Brnem nesly výkřiky typu Mistři! a Hoši, děkujem, na rušení nočního klidu si ve středu večer nikdo nestěžoval víc než obvykle. „Množství stížností nebylo nijak vyšší. Oslavy mistrovského titulu se neprojevily ani ve statistice převozů na záchytnou stanici," zhodnotil následky středečního zápasu mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.
86 fotografií

Hokejoví fanoušci Brno nezbořili. Slavili slušně

Brněnsko
Rondo (bílé dresy) překvapivě padlo s Plzní
Teplice – Teď už jde do tuhého! Teplické Rondo čekají v základní části druhé nejvyšší hokejbalové soutěže už jen čtyři zápasy. V nich bude ze všech sil bojovat o play off, do něhož půjde osm nejlepších týmů soutěže. Rondo je zatím desáté, a to je po loňské účasti v baráži o extraligu velké překvapení.

Hokejbalisté Ronda hrají s Brnem. V Krupce vyzkouší světla

Ostatní sporty
Jan Čaloun na tiskové konferenci.
Teplice – V minulé sezoně chybělo jen málo, aby teplické Rondo hrálo hokejbalovou extraligu. Městu, kde lední hokej lehl popelem, by nejvyšší soutěž sportu, který je hokeji nejvíce příbuzný, určitě slušela. „Myslím si, že pro bývalé hokejisty, a není jich tu na okrese málo, je hokejbal ideálním sportem. Potýkáme se ale s problémem nedostatku mládeže, proto jsme se rozhodli udělat nábor, aby náš sport měl postaráno o budoucnost," říká Josef Brda, předseda Ronda.

Hokejbalový nábor osvítí hvězdy. Na náměstí Svobody uvidíte Čalouna i Verbíře

Ostatní sporty
Rondo - Hradec Králové 2:4
Teplice – Hokejbal byl na Teplicku vždy hodně populární, mezi hokejisty byl vítaným zpestřením „jídelníčku". V novodobé hokejbalové éře je jedničkou Rondo, které už tento rok sahalo po extralize. Teplický celek coby nováček druhé nejvyšší soutěže sehrál neúspěšnou baráž s Hradcem Králové, jeho předseda a trenér Josef Brda však neskládá zbraně. V příští sezoně chce se svým týmem na extraligovou bránu mocně zabušit. V následujícím rozhovoru se hokejbalový nadšenec, který se řemeslu s hokejkou učil v teplickém hokejovém Stadionu, ohlíží za uplynulým ročníkem. Brda zároveň čtenářům přiblíží cíle pro nadcházející sezonu.

Brda o Rondu: Rádi bychom opět zabojovali o extraligu

Ostatní sporty
Volejbalista Michal Hrazdira.
Brno /ROZHOVOR/ - Před devíti lety zažil Michal Hrazdira s brněnskými volejbalisty neúspěšné semifinále i následný souboj o bronz. V letošní sezoně po návratu ze zahraničního angažmá bitvu o finále s Brnem zvládl. Posledním bodem v sérii s Českými Budějovicemi poslal svůj tým do boje o zlato s Libercem. „Proč by to nemohlo vyjít i tam?" odmítá se třicetiletý smečař spokojit se stříbrnou extraligovou medailí.

Hrazdira před extraligovým finále: Vydržím. Ale nemůžu se dočkat, až se oholím

Ostatní sporty
Volejbalista Michal Hrazdira.
Brno – Před devíti lety zažil Michal Hrazdira s brněnskými volejbalisty neúspěšné semifinále i následný souboj o bronz. V letošní sezoně po návratu ze zahraničního angažmá bitvu o finále s Brnem zvládl. Posledním bodem v sérii s Českými Budějovicemi poslal svůj tým do boje o zlato s Libercem. „Proč by to nemohlo vyjít i tam?" odmítá se třicetiletý smečař spokojit se stříbrnou extraligovou medailí.

Volejbalista Hrazdira: Nemůžu se dočkat, až se oholím. Na finále ještě vydržím

Ostatní sporty
Žďárský odchovanec Tomáš Havránek poprvé oblékl dres seniorského týmu Komety Brno. V sedmnácti letech debutoval v posledním kole extraligy proti Zlínu.
Brno, Žďár nad Sázavou - Odbyl si premiéru mezi muži. Talentovaný sedmnáctiletý odchovanec žďárského hokeje Tomáš Havránek naskočil v závěrečném duelu základní části poprvé za áčko Komety. Prohře 2:4 se Zlínem ale nezabránil.

Zaskočený Havránek chodil před premiérou kolem Ronda

Hokej
Jiří Sedláček.
Brno – Přepadá mě sentiment, když vidím, že se něco za Lužánkami děje, povídá bývalý hokejista brněnské Komety Jiří Sedláček. Ve čtvrtek se na místo, kde hokejově vyrůstal, vrátí na střídačce výběru Masarykovy univerzity, která hostí v programu Hokejových her pod širým nebem od šesti hodin večer hráče Karlovy univerzity. „Trénovat tým před sedmi tisíci lidí na Rondu, nebo trénovat mužstvo na otevřeném hřišti, je pro mě zajímavé oživení," říká Sedláček.

Trénování mi vyhovuje jen jednou za čas, usmívá se kouč vysokoškoláků Sedláček

Hokej
Soňa Červená v královéhradecké filharmonii.
Hradec Králové - Nabitý koncertní sál hradecké filharmonie hlučí napětím a očekáváním. Komorní obsazení filharmoniků už sedí  u svých pultů a vše nasvědčuje tomu, že publikum vyslechne neobyčejný koncert.

Zaplněný sál tleskal. Vivat Soňa Červená

Volný čas
Ilustrační foto.
Brno – Do play off vstoupí hokejisté extraligové Komety s novým partnerem. Od pondělí má sídlo brněnského klubu nové jméno. To dostala podle nového partnera Komety, investiční skupiny DRFG.

Brněnské Rondo se mění na DRFG Arénu

Z okolí
Ilustrační foto.
Brno – Už ve středu se začnou plnit tribuny haly Rondo na první dva duely čtvrtfinále hokejové extraligy mezi brněnskou Kometou a PSG Zlín. Zatím jen virtuálně. Majitelé permanentních vstupenek na zápasy Komety totiž můžou od tohoto dne dobíjet své karty, které jim zajišťují vstup na úvodní duely prvního kola play off. Ty Brňané odehrají příští středu a čtvrtek.

Čtvrtfinálové lístky jdou do prodeje. Za cenu jako v loňském semifinále

Hokej
Ilustrační foto
Málaga - Vrtulník s téměř tunou hašiše na palubě se dnes zřítil na jihu Španělska. Oba členové posádky při pádu stroje nedaleko města Cortes de la Frontera zahynuli. Informoval o tom místní deník Málaga Hoy. Pravděpodobnou příčinou nehody je podle policie náraz do sloupu vysokého napětí.

Na jihu Španělska se zřítil vrtulník vezoucí téměř tunu hašiše

Svět
Hokejový útočník Tomáš Svoboda.
Ostrava, Brno Říká, že není přeborník v prvních zápasech na ledě svého bývalého klubu. „Nejsem zrovna jejich vyznavač, úvodní utkání na Slavii se mi moc nepovedlo," vzpomíná hokejový útočník Tomáš Svoboda na premiérový duel v O2 areně, který odehrál před třemi lety po přesunu ze Slavie do Komety.

Svoboda těžko ukočíruje emoce

Hokej
Pavel Zavadil.
Brno – Zbrojovka podpoří Kometu a naopak. Pod heslem Táhneme za jeden provaz zamíří v pátek prvoligoví brněnští fotbalisté na extraligový duel hokejistů, kteří od šesti hodin večer přivítají Karlovy Vary. „Po tréninku nasednou hráči i realizační tým na Srbské do autobusu a přijedou do Ronda," uvedl majitel Zbrojovky Václav Bartoněk.

Fotbalisté Zbrojovky míří na Kometu. Zavadil do kotle

Hokej
Rondo v Mladé Boleslavi
Teplice -  Středočeská Mladá Boleslav pořádala jednu ze dvou základních skupin Českého poháru, kde se kromě domácího týmu představila hokejbalová mužstva Kovodemont Most a Alpiq Kladno a Rondo Teplice. To překvapivě celý turnaj vyhrálo a postoupilo tak do finále. Tepličané tak zopakovali loňský úspěch, opět budou bojovat s těmi nejlepšími.

Teplické Rondo si opět zahraje 
ve finále Českého poháru

Ostatní sporty
Děti strávily den s Kometou.
Brno - Předposlední školní den nezamířilo 350 jihomoravských školáků do svých lavic. Namísto toho se vydali do brněnské haly Rondo, kde jim připravila program hokejová Kometa. Děti si prohlédly zázemí stadionu extraligového vicemistra. U haly byli také policisté a hasiči, kteří školákům předvedli svou techniku.
11 fotografií

OBRAZEM: Před vysvědčením zamířily děti do Ronda

Hokej
Rondo Teplice - Lev Litvínov (v černém)
Teplice – Tohle už není náhoda! Teplické Rondo vyhrálo tři sezony po sobě titul soutěže, ve které startovalo. V roce 2012 to byla oblastní liga, v letech 2013 a 2014 dobylo 2. Národní hokejbalovou ligu – Sever. Když k těmto třem triumfům připočítáme zisk mistrovského titulu béčka z Teplického hokejbalové ligy, který se datuje do roku 2011, slaví hráči Ronda rok co rok titul šampiónů!
31 fotografií

FOTO: Rondo má vítězný duch!

Hokej
Ilustrační foto.
Brno – Tradiční barevná kombinace spojená s Brnem a jeho znakem je červenobílá. Turisté, kteří navštěvují město v posledních týdnech, ovšem mohou mít dojem jiný. Město se odělo do modrobílé. Lidé tak vyjadřují podporu hokejové Kometě, která po dvou letech opět postoupila do finále extraligy.

Modrobílá je v módě. Hlavně na tričkách s vousáčem

Jihomoravský kraj