ŠTÍTEK: Sigourney Weaver

Vlastníci
Zdánlivě dokonalé životy tří matek se obrací vzhůru nohama v seriálu Sedmilhářky (HBO Max), v němž si zahrály Reese Witherspoonová či Nicole Kidmanová. Komedie Vlastníci (iVysílání) nabízí pohled na společnou schůzi majitelů bytů, která se mění v bojiště osobních zájmů, a cestu snowboardcrossařky Evy Adamczykové za úspěchem můžete sledovat v dokumentu EFKA: Nejrychlejší holka ve vesmíru (Voyo). Deník vám přináší další tipy na žhavé novinky či osvědčené starší kousky, které se nově objevily na streamovacích službách.

Tipy ze streamů: Příběh Evy Adamczykové i poslední šance na šílené Vlastníky

Film a televize
V srpnu zesnulá Charlbi Deanová s Harrisem Dickinsonem v Trojúhelníku smutku
Léto definitivně skončilo, je čas svařáku a filmových zážitků. Třeba vám přijdou vhod tipy na některé novinky, jež se objeví během následujících týdnů v kinech i na internetových platformách. Výběr je široký – od komedie přes satiru, drama a animovaný rodinný film až po ekologickou fantasy. Dojde i na další českou jízdu a démona Larse von Triera.
8 fotografií

Život v luxusu, válka i Avatar. Co neminout na podzim v kinech a na streamu

Film a televize
Zoe Sandana a Sam Worthington v Avataru 2
/VIDEO/ Nad modrými vodami se velebně nesou létající torukové, pod hladinou vlají řasy a korály a po mohutných zelených kořenech pod skalami skáčou děti. Čarovný svět Avatarů je zpět. Dlouho očekávané pokračování životního projektu Jamese Camerona o harmonické symbióze lidí a přírody se vrátí do kin o Vánocích. Jako malou ochutnávku nabízejí tvůrci první trailer.
6 fotografií

Avatar se vrací. Dechberoucí svět modrých bytostí dorazí do kin v prosinci

Film a televize
Začátkem června otevře v Kutné Hoře Johnny Wolf své čtvrté muzeum pro filmové fanoušky. Tentokráte to bude speciál, zaměřený na Vetřelce a Predátory.
/FOTOGALERIE/ Napjatě sledujeme, jak monstrum postupně likviduje posádku a zdá se, že je nezničitelné. Přežije jen jedna. Astronautka Ripleyová, kterou si zahrála Sigourney Weaverová. Legendární film Vetřelec se na počátku osmdesátých let mnohým dostal pod kůži a my ocenili jeho originalitu a speciální efekty, které byly na tu dobu skutečně pokrokové.
18 fotografií

Nové muzeum v Kutné Hoře: na návštěvníky se připravují vetřelci a predátoři

Čtenář reportér
Z klaďase Hugha Jackmana udělal režisér netradičně záporného zabijáka.
Praha /RECENZE/ - Zábavná a svižně vyprávěná. Taková je multižánrová pohádka Chappie o moderním robotovi, jehož schopnost empatie baví i dojímá. Pod scénářem je podepsána táž dvojice, jež má na kontě i předchozí sci-fi District 9 – Neill Blomkamp a Terri Tatchell.

Chappie aneb intimní příběh robota

Film a televize
50 odstínů šedi.
Teplicko - „Pan Grey vás přijme za okamžik." Tahle prostá věta uvedla setkání, které zcela změnilo život nesmělé studentky Anastasie. Zároveň je součástí příběhu, jenž se stal celosvětovou literární senzací, která v rychlosti prodejů překonala i Harryho Pottera. I proto bylo dalším logickým krokem filmové zpracování.

KULTURNÍ SERVIS: KINA, DIVADLA, VÝSTAVY

Volný čas
Ilustrační foto.
Praha - V Česku se bude jako v jedné z prvních zemí v kinech promítat původní americký film Vetřelec, a to v takzvaném režisérském sestřihu. Přesně čtyři týdny počínaje 19. únorem budou mít fanoušci této kultovní podívané příležitost vidět, jak přesně to režisér Ridley Scott se svým bezesporu nejúspěšnějším sci-fi filmem myslel, sdělil Adam Švancar ze společnosti APK Cinema Service, která exkluzívní práva získala.

Legendární Vetřelec se po 35 letech vrací. V režisérské verzi

Film a televize
Americká herečka Sigourney Weaverová.
New York/Praha - Americká herečka Sigourney Weaverová, která 8. října oslaví pětašedesátiny, se proslavila zejména rolí astronautky Ellen Ripleyové ve filmu Vetřelec a jeho pokračováních. Do povědomí filmových diváků ze zapsala i díky přesvědčivému ztělesněním bioložky Diany Fosseyové ve snímku Gorily v mlze. Celkem třikrát byla Weaverová nominována na Oscara, zlatou sošku ale nikdy nezískala. Má nicméně kromě jiného i dva Zlaté glóby.

Před 65 lety se narodila americká herečka Sigourney Weaverová

Film a televize
Počítačová hra Aliens: Colonial Marines.
Při každé zmínce o střílečce Aliens: Colonial Marines si vzpomenu na rozhovor s Randy Pitchfordem, šéfem Gearboxu, jak mi na výstavě E3 zapáleně vykládal, že je pro ně obrovskou ctí pracovat na hře podle slavné filmové série Vetřelec, jak k ní přistupují s maximálním respektem nebo jak úzce spolupracují s jejími tvůrci.

Petice za chybějící ženy v Aliens: Colonial Marines je na světě

Hry
PROMETHEUS. Hledání starých civilizací – Charlie, jeho přítelknyě Elisabeth a robot David (Logan Marshall-Green, Noomi Rapace, Michael Fassbender).
Praha /RECENZE, VIDEO/ - Do kin vstoupil nový film Ridleyho Scotta předcházející Vetřelci. Rafinovaný příběh se ale nekoná… Třiatřicet let. Nezdá se to, ale přesně před tolika roky přivedl Ridley Scott na plátna kin svého Vetřelce. Rafinovaně vystavěný snímek na pomezí sci-fi a thrilleru, se zajímavou, výtvarně působivou náladou a hudbou.

Scottův Prometheus neohromil. Spíš naopak, zklamal

Film a televize
PAUL. Mimozemšťan podle Nicka Frosta a Simona Pegga (na snímku). Jen málokdo tuší, co všechno se s ním dá na cestě americkou pouští užít.
Praha – Dvě rozdílné sci-fi, komedie z Bangkoku a dva české dokumenty s tísnivými tématy. To je nabídka kin tento týden, z níž si můžete vybrat od čtvrtka. Dominuje jí půvabný mimozemšťan Paul, který dal jméno i celému filmu. Vznikl v tvůrčí dílně herců Nicka Frosta a Simona Pegga, kteří si s oblibou píší vlastní scénáře…

Filmové premiéry: Paul, pařba a konec světa

Film a televize
Cameronův blockbuster Avatar
Praha /EXKLUZIVNÍ RECENZE, FOTOGALERIE/ - „Teď už nejste v Kansasu, tohle je Pandora,“ zaburácí otrlý voják na začátku filmu Avatar, aby všem přítomným připomněl, že vstupují do světa plného fantazie, velkolepějšího a působivějšího i než země Oz. James Cameron se po dvanácti letech, co uplynula od vítězné plavby jeho Titaniku, vrátil do kin a je to návrat, o kterém všichni mluví.
15 fotografií

Cameron otevřel svou pandořinu skříňku!

Film a televize
Praha – Vysněný a velkorysý. Takový je nový filmový projekt režiséra Jamese Camerona Avatar – příběh, na který si tvůrce kasovního hitu Titanic musel počkat skoro deset let. Filmová plátna tedy už ve čtvrtek obsadí Cameronovi humanoidi, ale nesmíme zapomenout ani na režijní debut herečky Drew Barrymore.

Avatar a Ellen Page na bruslích

Film a televize
Režisér James Cameron a herečka Sigourney Weaver na premiéře SF snímku Avatar
Londýn – Světovou premiéru měl ve čtvrtek večer v Londýně první hraný film, který režisér James Cameron natočil od slavného Titaniku. V Londýně představil ambiciózní sci-fi Avatar, která zřejmě patří k nejnákladnějším snímkům v historii filmu. Cameron napsal příběh Avataru již v roce 1995, ale deset let čekal, až bude k dispozici technologie, která mu umožní film natočit. I tak příprava a natáčení trvaly čtyři a půl roku. Avatar vtrhne do kin v česku už ve čtvrtek 17. prosince.

V Londýně měl premiéru Avatar, první Cameronův film od Titaniku

Film a televize
V Příběhu o Zoufálkovi nezachraňuje princeznu sličný princ, ale myš s velkýma ušima.
Olomouc - Především děti, které si právě užívají jarních prázdnin, ocení nabídku premiér olomouckého multikina CineStar na tento týden. Ode dneška si mohou vybrat mezi britským animovaným filmem Příběh o Zoufálkovi a americkou dobrodružnou komedií Pohádky na dobrou noc.

Novinky v CineStaru potěší hlavně děti

Volný čas