ŠTÍTEK: skandál

Volejbalistky ruského týmu Lokomotiv Kaliningrad.
Ruský sport má řadu svérázných specifik. Nechme teď stranou okázalé hurávlastenectví a podporu války na Ukrajině, pomiňme mezinárodní izolaci Putinovy říše právě kvůli krvavé invazi do sousední země, na chvíli nemysleme na doping, z nějž se stal v Rusku bezmála národní zvyk. Ve velké zemi na východě stačí ke skandálu mnohem méně – třeba když se volejbalistky z radosti nad vyhraným bodem obejmou a políbí.

Jste lesby a satanistky. Ruské šampionky neustály prohru, vypukl skandál

Ostatní sporty
Slavnostní večer odstartovali písní moderátoři Ondřej Sokol a Aleš Háma
Předávání hudebních cen Český slavík se ani letos neobešlo bez skandálu. Ještě než začal přímý přenos, který opět moderovali Aleš Háma a Ondřej Sokol, neznámý člověk vysypal pytlík mouky na zpěváka Jana Bendiga ve stříbrném obleku a zkazil mu tak jeho efektní příchod po červeném koberci. A ačkoli ani letos nebyla nouze o kvalitní hudební vystoupení a emotivní projevy díků, více než muziku lidé na sociálních sítích řeší například „lodičky a kabelka“ Richarda Krajča nebo přítomnost bývalých členů Golden Kids Heleny Vondráčkové, Václava Neckáře a Marty Kubišové na jednom pódiu.
198 fotografií

Poprask kolem Českého slavíka: Lidé řeší Krajča, Vondráčkovou i útok na Bendiga

Hudba
Vladimír Coufal
Co vedlo Vladimíra Coufala, Jana Kuchtu a Jakuba Brabce k návštěvě diskotéky krátce před klíčovým zápasem o postup na Euro? Proč tam s nimi byl i člen fotbalové vlády? A kdy se vůbec dostali do postelí? Nad olomouckým skandálem tria členů národního týmu zůstává rozum stát. Deník přehledně shromáždil zásadní otazníky a možné odpovědi. 
7 fotografií

Otázky kolem skandálu fotbalistů: Co se tají? Ranní návrat i důvod večírku

Zajímavosti z fotbalu
Ilustrační snímek
Nejen Polsko se v těchto dnech baví církevním večírkem ve farnosti v Dąbrowa Górnicza, nedaleko Katovic. Kněží na něj totiž pozvali i prostituta, ten ale zkolaboval. Zasahovat zde nakonec museli nejen zdravotničtí záchranáři, ale i policisté. Na případ, který se nyní řeší jako neposkytnutí pomoci osobě v přímém ohrožení života, upozornila Gazeta Wyborcza.

Polskem hýbe církevní skandál. Kněží na párty pozvali prostituta, ten zkolaboval

Státy EU
Šéf španělského fotbalu Luis Rubiales oslavil zlatý úspěch ženské reprezentace na letošním MS malinko netradičně.
Bujaré oslavy historického zlata z mistrovství světa? Kdepak. Celé Španělsko nyní hltá úplně jiný příběh, který však s fotbalem bohužel nemá vůbec nic společného. V hlavní roli prezident tamější fotbalové federace Luis Rubiales, jehož polibek při závěrečném ceremoniálu v Sydney způsobil na veřejnosti skutečně prvotřídní skandál. A zatímco španělským týmům hrozí dokonce vyloučení ze všech evropských soutěží, kritizovaný funkcionář jakékoliv provinění razantně odmítá.

Aféra španělského polibku: Klubům hrozí vyloučení, šéfova matka drží hladovku

Fotbal
Vídeňský Ples v Opeře patří mezi nejprestižnější akce svého druhu
Jeden z nejprestižnějších světových plesů se koná vždy na konci masopustu ve Vídeňské státní opeře. Možná se na něm letos opět někdo postará o pořádný skandál. Ani tak prestižní akci, jako je vídeňský Ples v Opeře, se totiž pikantní maléry, které pak plní titulní stránky světových médií, nevyhýbají. Pojďme si připomenout ty nejžhavější.
11 fotografií

Na vídeňský ples v opeře se dostala prostitutka i Hitler

Společnost
Ilustrační foto.
Šokující zpráva zasáhla obyvatele Vítonic na Znojemsku a farníky v celém okolí. Závažnému podezření ze sexuálního zneužívání nezletilé dívky čelí tamní farář římskokatolické církve. Obviněný duchovní se nyní ve farnosti nenachází, rozhodlo o tom brněnské biskupství pod něhož správa farnosti patří. Sexuální skandál otřásl koncem roku také církví na Vysočině

Farář měl sexuálně zneužívat nezletilou dívku, připomíná to skandál z Vysočiny

Zločiny a soudy
Juniorský tým Kanady bude patřit mezi favority i na letošním šampionátu.
Tehdejší světový šampionát před čtyřmi lety bez problému ovládli, jen pár měsíců nazpět se ovšem zavlékli do pořádného maléru. Kanadští mladíci čelí obvinění ze sexuálního napadení mladé ženy, ke kterému mělo dojít na jednom ze srazů reprezentační dvacítky. Zneužitá oběť před nedávnem opět promluvila, kanadským hokejem tak zmítá další nevídaný skandál.

Sexuální skandál v hotelovém pokoji. Kanadští junioři měli zneužít mladou ženu

Hokej
Vodní elektrárna v Rudolfově je kulturní památkou, která prošla velkou obnovou. Nyní se otevře veřejnosti.
Při pohledu na klidné údolí na Černé Nise na okraji Liberce, kde od roku 1928 stojí vodní elektrárna Rudolfov, by jen málokoho napadlo, že výstavbu před téměř sto lety provázel politický skandál nebývalých rozměrů. V titulcích tehdejšího tisku se objevovala slova korupce, obrovský skandál, kolosální překročení ceny, odehrávaly se dramatické soudní spory. Výstavba rudolfovské elektrárny se řešila v libereckých ulicích, zasedacích síních městských i obecních rad, představenstev, a dokonce i Národního shromáždění
25 fotografií

Její stavbu provázel obří skandál. Nyní se elektrárna Rudolfov otvírá veřejnosti

Regiony
Vídeňský Ples v Opeře patří mezi nejprestižnější akce svého druhu
Lidé po vleklé covidové pandemii doslova lační po nějaké zábavě. Právě covid-19 zasáhl i do organizace snad nejprestižnějšího světového plesu, který se koná vždy na konci masopustu ve Vídeňské státní opeře. Ani letos se zde nekonal, ale smetánka, která se ho každoročně účastní, se už těší na příští rok. Možná se na něm opět někdo postará o pořádný skandál. Ani tak prestižní akci, jako je vídeňský Ples v Opeře, se totiž pikantní maléry, které pak plní titulní stránky světových médií, nevyhýbají. Pojďme si připomenout ty nejžhavější.
11 fotografií

I nejluxusnější ples provázejí skandály, na které se nezapomíná

Společnost
Facebook - Ilustrační foto
Únik interních dokumentů odhalil světu skrytou politiku sociální sítě Facebook a zapříčinil tak skandál nebývalých rozměrů. Dokumenty poukazují na laxní přístup v moderování obskurního obsahu, dezinformací a úmyslnému necenzurování příspěvků podněcujících k násilí. Zároveň prý společnost upřednostňovala zisk před zajištěním bezpečného prostředí sociální sítě, a to i vhledem k nezletilým uživatelům, kterým tím mohla způsobovat psychické potíže.
6 fotografií

Facebook Papers: Uniklé dokumenty odhalily skandální politiku sociální sítě

Technologie