ŠTÍTEK: starosta

Podsemínský most spojí kraje. Na opravu dají dohromady 10 milionů korun
Historický, obloukový kamenný most z pískovce klenoucí se přes řeku Žehrovku – to je Podsemínský most mezi obcemi Libošovice a Troskovice. Jeho stav již dlouhodobě vykazuje nedostatky. Liberecký kraj proto koncem minulého týdne na obecním úřadě v Libošovicích s Královéhradeckým krajem a zmíněnými obcemi podepsaly memorandum, ve kterém zájem na obnově této památky deklarují.
10 fotografií

Podsemínský most spojí kraje. Na opravu dají dohromady 10 milionů korun

Jičínsko
Podsemínský most, historická památka z pískovce, se dočká potřebné obnovy.
Podsemínský most, historická památka z pískovce, se dočká potřebné obnovy díky nově podepsanému memorandu mezi Libereckým a Královéhradeckým krajem. Oba kraje se zavázaly k finanční podpoře ve výši pěti milionů korun na rekonstrukci mostu a přilehlé infrastruktury. Tento krok nejenže zachrání významný most, ale také zlepší turistickou atraktivitu Českého ráje.
6 fotografií

Most z filmu Jak dostat tatínka do polepšovny bude zachráněn

Z okolí
Zuzana Nejedlá oznamuje rezignaci na funkci 1. místostarostky České Třebové
/DOPLNĚNO AKTUÁLNÍ VYJÁDŘENÍ STAROSTY MĚSTA A HEJTMANA/ Jednání zastupitelů v České Třebové skončilo v pondělí odpoledne velkým překvapením. Místostarostka Zuzana Nejedlá v jeho závěru v emotivním prohlášení složila svoji funkci. Rezignovala kvůli neshodám s radními, mimo jiné s Martinem Netolickým, který je i hejtmanem Pardubického kraje. Vedle nového, úterního vyjádření starosty a hejtmana je doplněn i background o politickém rozložení sil v zastupitelstvu.

Místostarostka České Třebové složila funkci kvůli sporům s hejtmanem Netolickým

Orlicko
Hasičská soutěž se v Košicích u Tábora konala na fotbalovém hřišti v sobotu 1. června dopoledne.
/VIDEO/ Voda z proudnic i mraků se o prvním červnu snášela ve velkém na košické fotbalové hřiště. Konal se zde totiž v pořadí již 17. ročník soutěže v požárním útoku mladých hasičů O pohár starosty obce. Letošní novinkou se stal závod dorostenců, i přes déšť se sportovního klání zúčastnilo neuvěřitelných 37 týmů z celého Táborska.
92 fotografií

O pohár starosty obce Košice se i přes nepřízeň počasí utkal rekordní počet týmů

Táborsko
Ze zasedání zastupitelstva města Mělník.
/FOTO, VIDEO/ Až do noci se táhnou zasedání mělnických zastupitelů. K probrání toho mívají hodně a debatuje se dlouze. A tak hned první letošní zasedání končilo až po sedmi hodinách. Únava byla patrná na tvářích zastupitelů i úředníků - většina přítomných musela za pár hodin vstávat do práce. A lepší to nebude, mělničtí zastupitelé se totiž scházejí už pouze čtyřikrát za rok.
3 fotografie

Mělničtí zastupitelé zasedají už jen čtyřikrát v roce. Pak jednají do půlnoci

Mělnicko
Ústí nad Orlicí přijímá nominace na ocenění udělovaná městem.
Cena města Ústí nad Orlicí, Cena starosty města Ústí nad Orlicí, Počin roku a čestné občanství. To jsou ocenění, která uděluje orlickoústecká radnice vybraným občanům či spolkům. Stane se tak i letos, město aktuálně přijímá nominace na tyto ceny. Občané, spolky, sdružení, instituce i jiné subjekty mohou své návrhy předložit do 15. března.

Počin roku, čestný občan. Ústí nad Orlicí přijímá nominace na ocenění

Orlicko
SDH Jaroměř
V polovině šedesátých let 19. století začaly vznikat dobrovolné hasičské sbory. První sbor byl založen ve Velvarech v roce 1864. Postupně vznikaly další a další sbory. Ani Jaroměř nezůstala pozadu. V historických dokumentech byla nalezena zpráva o založení a činností SDH v královském věnném městě v Jaroměři.

Uplynulo 150 let od založení hasičského dobrovolného sboru v Jaroměři

Náchodsko
Finanční úřad. Ilustrační foto
Lidé v Pardubickém kraji se ještě nevzpamatovali z avizovaného zrušení poštovních poboček a přichází další nepříjemná zpráva. Ministerským rozhodnutím skončí od 1. července finanční úřady v Hlinsku, Holicích, Litomyšli, Moravské Třebové a v Přelouči. Víc než samotné rušení poboček berňáků však starostům vadí údajně otřesná komunikace o jejich konci ze strany ministerstva financí.

Nejen pošty, i finančák v Hlinsku skončí. Krčil kritizuje komunikaci Prahy

Chrudimsko
Městský úřad v Holešově.
Na holešovské radnici se odehrálo zemětřesení. V pondělí zastupitelstvo odvolalo starostu, místostarosty i celou radu. Prostě převrat. Novým starostou města byl zvolen Milan Fritz (ANO), prvním místostarostou Pavel Karhan (KDU-ČSL), druhým místostarostou Václav Hlobil (KPH). A právě poslední jméno způsobilo mezi obyvateli údiv. Václav Hlobil je totiž ze stejného uskupení jako bývalý starosta, který byl odvolán.

Převrat v Holešově: je katem starosty jeho kolega?

Kroměřížsko
Sobotnímu klání mladších a starších žáků přálo počasí. Pořadatelem byl SDH Skuteč.
/FOTO/ Tradiční soutěž mladých hasičů O pohár starosty města - Memoriál Honzíka Kreminy se odehrála v sobotu ve Skutči. Mladí závodníci nenechali nikoho na pochybách, že cech svatého Floriána na Chrudimsku se může pyšnit bohatou základnou, ze které jistě vyjdou i mnozí budoucí profesionálové. Výkony soutěžících byly skvělé, podepsalo se na nich i povzbuzování diváků, kteří si klání ve slunečném počasí nenechali ujít.
30 fotografií

Mladí hasiči ve Skutči bojovali v soutěži O Pohár starosty města. Poznáte se?

Zprávy
Studenti brzy odhodili ostych a starostu Tachova Petra Vránu zasypali otázkami.
Doslova pod palbou otázek z řad studentů se ocitl starosta města Tachov Petr Vrána ve čtvrtek 13. dubna v osmém ročníku diskuzního pořadu, který je v Tachově zavedený z dob minulého vedení města. Vznést otázky týkající se chodu města, svoje připomínky a náměty dorazilo do společenského sálu areálu Mže více jak sto studentů a žáků ze základních škol Hornická, Zárečná a Kostelní v Tachově, zdejšího gymnázia a průmyslovky ve Světcích.
43 fotografií

Starosta města Tachov diskutoval s více jak stovkou studentů

Tachovsko
Beseda PDM se starostou.
V úterý 21. března se uskutečnilo setkání na Městském úřadě v Holešově. Vedení města se sešlo se členy Parlamentu dětí a mládeže Holešov. Tohoto setkání se zúčastnil starosta města Rudolf Seifert a také oba místostarostové Milan Roubalík a Kamil Horák. Představitelé města v krátkosti členům PDM představili oblasti, které jsou v jejich kompetenci.
4 fotografie

Členové holešovského dětského parlamentu besedovali se starostou města

Čtenář reportér
Ministerstvo průmyslu a obchodu nachystalo vyhlášku, která určuje, o kolik se sníží teplota v budovách napojených na dálkové vytápění, pokud by muselo omezit dodávky tepla a teplé vody.
Ideální teplota ve školách by se měla pohybovat okolo 22 stupňů, minimálně ale 20. V případě nedostatku energií by podle navrhované vyhlášky mohla o stupeň klesnout. Kritizují to rodiče žáků i školské odbory. Představa dítěte, které sedí ve školní lavici ve svetru, či dokonce péřovce, děsí už několik týdnů řadu rodičů. Ředitelé a zřizovatelé škol je však uklidňují. V tomto roce děti mrznout nebudou, zhoršení může v některých městech přijít začátkem příštího roku.

Školáci na Orlicku neumrznou, alespoň ne letos. Starostové ale ždímou rozpočty

Orlicko