ŠTÍTEK: Štítov

Ilustrační foto
Rokycansko - Velké rozčarování panuje na jihu okresu Rokycany. V nových jízdních řádech, které by měly začít platit od 15. prosince letošního roku, totiž autobus, který přijíždí před třináctou hodinou do Příkosic a pokračuje do Štítova, uvedený není. Děti, které jezdí ze Štítova, mají tedy smůlu.

Redukce autobusů se dotkne školáků, budou muset jezdit vlakem

Plzeňský kraj
PŘÍKOSICKÝ HASIČ Filip Šlajch při štafetě smotal hadici a doběhl do cíle s časem 1 minuta 17 vteřin.
Štítov - Příznivci požárního sportu si dali v sobotu dostaveníčko na jihu okresu. Konala se zde totiž tradiční Štítovecká hadice. Stejně jako nedávno v Mirošově na soutěži O putovní pohár města i zde vyhráli dobrovolníci z Borovna. Kromě nich pozvání přijali Příkosičtí, Skořičtí a nechyběli domácí ze Štítova.

Ve Štítově zářili v sobotu hasiči z Borovna

Z okolí
Ilustrační foto
Mirošovsko – Hasičské sirény byly v sobotu po poledni slyšet v obcích na jihu okresu. Naštěstí se jednalo jen o námětové cvičení čtyř sborů, registrovaných kolem Mirošova.

Hasiči cvičili ve Štítově

Rokycansko
Ilustrační foto
Štítov Trokavečtí dobrovolní hasiči se opět nezúčastnili schůze okrsku číslo 3. To vyvolalo nevole u vedení, zvláště u starosty okresního sdružení Miroslava Frosta: „V první řadě by se vzniklá situace s chybějícím sborem měla vyjasnit. Vím, že se mnohokrát přítomní snažili i o osobní jednání, ale bohužel se nic z toho nevyřešilo."

Trokavečtí nedorazili na okrskové jednání

Rokycansko
Ilustrační foto
Rokycansko – Tři obce Rokycanska se nakonec přece jen radují z dlouho očekávané finanční pomoci pro Brdy. Slib předešlé vlády ta nynější dodržela, přísun peněz schválila v pondělí. Namísto uvažovaných 250 milionů jich ale bude jen 22. V okrese by část z nich měl dostat Trokavec, Strašice a Mirošov.

Obce Podbrdska sáhnou na dotaci

Rokycansko
Ilustrační foto.
BRDY - Na klíč, podle kterého by měly čerpat vládou slíbenou miliardu korun, obce z okolí Brd stále čekají. Přitom už minulé pondělí zaznělo na jednání Komise pro rozvoj Brdska, že v tomto týdnu bude ministerstvo financí starosty informovat o systému uvolňování peněz na vládou schválené projekty.

Obce z Brd stále čekají

Rokycansko
Ilustrační foto
STRAŠICE -Příprava návrhů na další zpřístupnění okrajových částí vojenského újezdu Brdy a budování cyklostezky. Takový program mělaschůzka neuvolněných starostů z obcí v blízkosti výstavby zamýšleného amerického radaru.

Obce z Brd chtějí hospodařit v okrajích újezdu

Rokycansko
Vítězového druhého ročníku Štítovecké hadice, SDH Mirošov (na snímku), předali o víkendu putovní pohár domácím.
ŠTÍTOV -Třetího ročníku Štítovecké hadice se zúčastnily pouze tři týmy dobrovolných hasičů z jižní části Rokycanska. Nejlépe si letos vedli domácí.

Pohár zůstává ve Štítově

Rokycansko
Blovičtí strážníci již začali s novým radarem v Blovicích měřit
BLOVICE - Město Blovice vyrazilo do boje proti pirátům silnic. Zakoupilo totiž mobilní radar na měření rychlosti. „Když jsme ho tu měli nějakou dobu na zkoušku, zjistilo se, že řada řidičů překračuje v obci rychlost. Proto jsme se rozhodli, že ho sami zakoupíme,“ uvedl starosta Blovic Jan Poduška.

Odzvonilo pirátům silnic?

Plzeňsko
Ilustrační foto
STRAŠICE -Závěrečnou schůzku před založením sdružení Enkláva mají včerejškem obce ze severozápadní části Podbrdska za sebou. Jde o záměr vytvořit sdružení měst a obcí z okolí vojenského újezda.

Enkláva předkládá listiny

Rokycansko
Ilustrační foto
PRAHA/BRDY -Tři autobusy naplnili lidé z okolí vojenského újezdu z Plzeňska, kteří se vypravili na sobotní demonstraci proti americké radarové základně. Podle výpovědí několika z nich zaplnili demonstranti polovinu Václavského náměstí.

Štítovští: jako taxík

Rokycansko
Ilustrační foto
BRDY/PRAHA -Nejméně dvěma autobusy se vydali obyvatelé z okolí Brd na sobotní (26. května) demonstraci proti umístění radarové základny v Česku. Další se k protestu, ohlášenému na 15. hodinu na Václavské náměstí, dopravili auty či vlakem.

Brdy jely do Prahy

Rokycansko
Jiří Šamonil s belgickým ovčákem Kimem
BLOVICE, ŠTÍTOV - Psovodi ze Sboru dobrovolných hasičů Blovice mají další cvičení za sebou. Čtyři psi, Amor, Bold, Kim a Drak, kteří se usilovně připravují na letošní zkoušky, si procvičili své schopnosti na překážkách i v terénu.
3 fotografie

Blovické hafany letos čekají zkoušky

Plzeňsko