ŠTÍTEK: Subaru

Ilustrační snímek - Toyota Yaris GR
Japonská Toyota je tou značkou, která dostala hybridní vozidla masově na světové trhy. Zároveň je to automobilka, ze které dlouhodobě zní, že automobilová budoucnost tkví v různorodosti pohonů – proto se zabývá vývojem jak bateriových pohonů, tak i těch hybridních, vodíkových, a mimo jiné i palivy z obnovitelných zdrojů. Právě v této oblasti prý aktuálně nastal průlom a Toyota má k dispozici nový benzín s výrazně nižšími emisemi.

Toyota vyvinula nový nízkouhlíkový benzín. Může do stávajících aut

Život řidiče
Kodiaq může mít pohon všech kol a má i dostatečnou světlou výšku na to, aby mohl vjet do terénu.
Škoda Kodiaq je největším ze čtyř typů v současnosti nabízených SUV s logem tuzemské značky Škoda. Tyto modely – tedy Kamiq, Karoq, právě Kodiaq a také elektrický Enyaq mají na celkových prodejích mladoboleslavské automobilky takřka poloviční podíl. Samotného Kodiaqu, který právě přijíždí na trh ve své druhé (a nejspíše také poslední generaci), se dosud prodalo přes 865 tisíc kusů.
22 fotografií

Šest věcí k zapamatování o nové Škodě Kodiaq: obří SUV jsme detailně prověřili

Auto
Rok 2023 byl v kraji plný kuriozit.
Nejen informace o válce a zdražování jste si mohli přečíst na stránkách Deníku v právě končícím roce. Neveselá a náročná témata doplňoval také nespočet zpráv, které se sice nedostanou na titulní strany novin, ale které jsou dokladem toho, že člověk je tvor veselý, hravý a někdy i pěkně pitomý. Přinášíme vám výběr perliček, ke kterým v našem kraji došlo v roce 2023.

Opilci, zloděj nešika a nebezpečné sudy. Rok 2023 byl v kraji plný kuriozit

Liberecko
Ford Mustang 3.7 V6
Vymyslet opravdu originální vánoční dárek, který vezme dech, není snadné. Je tu ale jedna věc, která je sázkou na jistotu. Auto totiž nemusí být jen praktickým nástrojem pro cesty do práce, ale může také poskytnout hodně zábavy. Tu si rádi užívají nejen muži, ale i ženy. V nabídce inzertního auto-moto webu TipCars.com jsou totiž i ikonická auta, která vezmou dech (nejen) každé ženě. Radost udělá například Mazda MX-5, Toyota GR86 nebo GT86 nebo větší Chevrolet Camaro či Ford Mustang.
20 fotografií

Exkluzivní vánoční dárek za příznivou cenu? Pořádný sporťák nemusí stát miliony

Autobazar
V partnerském vztahu jsou Lilia Khousnoutdinova a Karel Janeček od roku 2017. V témže roce absolvoval zamilovaný pár svatební obřad podle buddhistických tradic v Bhútánu. Oficiální svatba proběhla předloni v Praze
Lilia Khousnoutdinova se už za pár dní zúčastní jako navigátorka řidičky Olgy Lounové East African Safari Classic Rally. Budou jedinou ženskou posádkou v závodě. Manželka miliardáře Karla Janečka v rozhovoru pro časopis Story promluvila nejen o rally, ale i o nástrahách manželství. Prozradila také, zda se stále živí jako dula a vysvětlila, že i když je velmi ženský typ, jen šaty nenosí. 
5 fotografií

Lilia Khousnoutdinova: S Karlem jsme spolu navzdory intrikám, útokům i nemoci

Společnost
V noci ze středy na čtvrtek se v Šumperku stala hromadná dopravní nehoda, kdy vylekaný řidič postupně vrazil do tří aut. Do cesty mu vběhl velký pes.
/FOTOGALERIE/ Kuriózní nehodu šetří od brzkých ranních hodin policisté v Šumperku. Seniorovi za volantem Subaru vběhl do cesty velký pes a vylekaný řidič ve snaze se zvířeti vyhnout naboural do dalších tři zaparkovaných vozidel. Při nehodě se sedmašedesátiletý řidič zranil a skončil v nemocnici.
8 fotografií

Hromadná noční havárie v Šumperku. Zavinil ji pes

Nehody
Na autodromu v Sosnové pokračovala Autodrom Rally Série 2022/23 už svým šestým podnikem. Foto: MotorMAX Luboš Novosád
Na autodromu v Sosnové na Českolipsku pokračovala populární Autodrom Rally Série 2022/23 už svým šestým podnikem. "Únor sliboval zimní podmínky, avšak nakonec spadla jen sem tam nějaká vločka, a tedy s výsledky počasí tentokrát nezamíchalo. Na startu se sešla opět spousta nových závodníků a závodnic nejen z Čech, a tak se z ARS stává pomalu mezinárodní série," řekl za organizátory z ABS Týmu Petr Pavlát.
4 fotografie

FOTO: Vítězství v Sosnové vybojoval Hanzl s Fordem Fiesta. Až v samém závěru

Ostatní sporty