ŠTÍTEK: SUV

Atraktivní menší SUV Seat Arona zlevnilo o 25 000 Kč.
Měsíce letních prázdnin jsou pro prodejce nových automobilů tak trochu mrtvým obdobím. Přesto je řada značek, která chce i v tomto čase nalákat nové zákazníky slevovými akcemi. Trendem v poslední době se stává nabízení speciálních akčních modelů. Při jejich pořízení získá zákazník mnohé žádané a obvykle příplatkové prvky výbavy s cenovým zvýhodněním.
18 fotografií

I ve vedrech z cen aut odtávají desetitisíce. U jakých vozů lze ušetřit nejvíce

Život řidiče
Renault Captur byl žádaným zbožím a po faceliftu se to nezmění.
Renault letos kromě dalších novinek uvádí do prodeje také modernizované provedení svého menšího rodinného SUV Captur. Už dlouho patří tento model k těm úplně nejžádanějším v nabídce francouzské značky a facelift na tom rozhodně nic nezmění. Naopak může prodejní čísla ještě vylepšit. V recenzi se zaměřuji na výhody a nevýhody verze s plně hybridním pohonem.
25 fotografií

Test Renaultu Captur: hybridní verze jezdí úsporněji než konkurence z Japonska

Autosalon
Ford Capri
Spousta Čechů spatřila Ford Capri poprvé na televizních obrazovkách, když u nás běžel britský seriál Profesionálové ze sedmdesátých let. A Capri bylo na evropských silnicích něco jako zjevení. Elegantní kupé se splývavou zádí by se dalo s přimhouřením oka označit za „Mustang pro Evropu“ a jeho popularita je dodnes cítit skrze kluby nadšenců. I proto se Ford rozhodl název Capri oživit – stylové nízké kupé ale nečekejte.
21 fotografií

Ford vrací další jméno z minulosti: zavděčí se nové Capri právě vám?

Autosalon
Ford Kuga 2.5 Duratec hybrid
/VIDEORECENZE/ „SUV vozy se těší velké oblibě. Výjimkou není ani Kuga od automobilky Ford,“ uvádí autorecenzent Matěj Myška další vůz testovaný pro web TipCars.com. Jde o Ford Kuga 2.5 Duratec hybrid třetí generace po faceliftu s výbavou Active X a s pohonem všech kol. Kde najdete největší změny nové Kugy? A bylo reálné dosáhnout udávánou spotřebu 5,8 l/100 km? Tyto a další zajímavé postřehy, které Matěj Myška o novém Fordu zjistil, se dozvíte v tomto testu.  
14 fotografií

Testovali jsme nový Ford Kuga hybrid: ukázal se jako schopný terénní vůz

Autosalon
Mini Countryman se mění z městské stylovky na plnohodnotné rodinné auto
Skvělé jízdní vlastnosti a kompaktní rozměry, které zajišťovaly poměrně bezproblémové nalezení místa k zaparkování v řadě u chodníku. To bývaly hlavní přednosti automobilů britské značky Mini. Jenže, časy se mění a s nimi také velikost automobilů. Kvůli tomu už Mini není moc mini. Typickým příkladem je model Countryman. Jeho novou generaci jsem podrobil testu a nalezl také několik problematických záležitostí.
27 fotografií

Test Mini Countryman: originální vůz, ale poněkud vzdálený od původního konceptu

Autosalon
Ceny pětiletých i desetiletých ojetin vykázaly ke konci května ve většině případů pokles. Ve výběru ojetin TipCars.com, který pravidelně sleduje nabídky tří desítek nejoblíbenějších modelů, se u 65 % sledovaných typů vozů snížila cena, u některých modelů až o 10 %. Nájezd sledovaných vozů se přitom nijak výrazně nezměnil. Pravidelná analýza se zabývá vozy stáří 5 a 10 let typu hatchback, kombi, SUV a malými auty.
9 fotografií

Ojetiny zlevňují, trh se ale zmenšuje: Škodovky a jeden typ aut mizí nejrychleji

Autobazar
Nošovický Tucson slaví 9 let výroby a 2 miliony vyrobených vozů.
Předchůdcem Tucsonu bylo v Nošovicích SUV Hyundai ix35, jehož produkce mezi lety 2011 a 2015 čítala přes 600 tisíc vozidel. Úspěšná éra s Tucsonem pak v HMMC započala v polovině června 2015. Tato minulá generace, která sjížděla z linek více než 5 let, zahrnula dohromady výrobu 1 180 445 vozidel. Aktuální generace Tucsonu, která na začátku letošního jara prošla faceliftem, obstarává přibližně 70% podíl na produkci závodu.
3 fotografie

Nošovický Tucson slaví 9 let výroby a 2 miliony vyrobených vozů

Podnikání
Auto je přímo stvořené k rodinným výletům
Automobilka Ford nabízí v současnosti stále velmi širokou paletu vozů se spalovacími motory. Rodiny si v její nabídce můžou vybrat třeba hatchback nebo kombi z kategorie nižší střední třídy a také množství SUV. Dříve nabízené MPV C-Max, Galaxy nebo S-Max nyní nahrazují osobní verze dodávek. Letošní novinkou je pětimístné Tourneo Courier, jehož recenzi přnášíme.
28 fotografií

Test Fordu Tourneo Courier: Tady se aktivní rodina skvěle zabydlí

Autosalon
Fiat Grande Panda
V únoru letošního roku překvapil italský Fiat pěticí konceptů, postavených kolem designu originálního Fiatu Panda z osmdesátých let. Cíl je jasný – představit postupně několik různých vozů z rodiny „Panda“ a odstartovat tak novou éru praktických rodinných vozů z Itálie. Protože co si budeme – je to právě Panda, kterou mnoho lidí vnímá jako synonymum ke značce Fiat.

Fiat Grande Panda: kompaktní SUV s retro tvary a prostorem pro celou rodinu

Autosalon
Škoda Octavia Combi třetí generace je nejžádanější na trhu ojetin.
Zatímco prodej nových automobilů je doménou SUV s téměř padesátiprocentním podílem, inzerci ojetin jednoznačně kralují kombíky. Jejich obliba u českých řidičů se dlouhodobě pohybuje na hranici 30 % ze všech inzerovaných nabídek, zatímco ojetá SUV si připisují 23 %. Nejčastěji se v nabídce objevují modely Škoda Octavia a Superb. Z dalších značek jsou oblíbená kombi Volkswagen Passat nebo Hyundai i30. Vyplývá to ze statistiky TipCars.com.
8 fotografií

Kombíky vládnou inzerci ojetin. Škoda Octavia III je v Česku nejpopulárnější

Autobazar
Volkswagen T-Roc je jeden z vozů, které zlevnily o významné sumy
Menší rodinná SUV jsou vozy, kterých se v České republice rok od roku prodává stále více. Jednotlivé automobilky proto nyní vedou cenovou válku, díky níž je množství modelů k mání za nižší cenu než před rokem. V našem přehledu máme auta, která nestojí více než půl milionu korun. Na výběr jsou modely jak od evropských, tak i korejských nebo japonských značek.      
24 fotografií

Dvacet nejdostupnějších SUV na trhu. Od loňska hodně zlevnila hlavně ta německá

Život řidiče
Nový Tiguan bude opět patřit mezi velmi žádaná rodinná auta.
Téměř všechny špičkové technologie vyvinuté v koncernu Volkswagen se nyní dostávají do útrob Tiguanu třetí generace. Tento model se nadále nabízí s motory TDI, lze si objednat pohon všech kol, případně zvolit technologii pohonu plug-in hybrid. Otestoval jsem variantu s nejvýkonnějším turbodieselem. V recenzi verze R-Line se zaměřuji také na to, jak se bude žít cestujícím vzadu.
32 fotografií

Test Volkswagenu Tiguan s dieselem: křížení tygra a leguána úspěšně pokračuje

Autosalon
Zejména ti, kteří toho najezdí hodně po dálnicích, ocení nízké provozní náklady, které stále poskytují dieselové automobily. Přinášíme tedy přehled v současné době dostupných typů, které se nabízejí u jednotlivých značek oficiálně působících na tuzemském trhu s novými osobními auty. Zaměřili jsme se na klasické typy, tedy hatchbacky, kombi a SUV. Osobní dodávky jsme protentokrát vynechali.
19 fotografií

V kategorii dostupných dieselů nastal souboj koncernů: Přehled aut do 750 000 Kč

Život řidiče
Fiat přiváží nový model se starým označením. Určený je pro menší rodiny ve městech
Automobilka Fiat postupně nahrazuje model 500 X vozem, který má v názvu číslo o rovnou stovku vyšší. Neiprve je k dostání s čistě elektrickým pohonem a solidní cenovkou, později si zákazníci budou moci pořídit tento automobil rovněž s klasickým zázehovým motorem. Novinka italské značky se řadí do největšího evropského tržného segmentu - tedy do menších SUV. Auto jsem podrobil testu na českých silnicích nejrůznějších tříd a kvalit.
27 fotografií

Test Fiatu 600 v elektrické verzi: italskou atmosféru umí navodit parádně

Autosalon
Nissan Epoch, Epic, Era a Evo
V čínském Pekingu aktuálně probíhá, a ještě pár dní bude probíhat, autosalon Auto China, který se koná jednou za dva roky. Současný ročník nemá úplně velký mezinárodní dosah a naprostá většina prezentovaných vozů jsou čínské značky, určené pro čínský trh. I tak se ovšem objevilo i pár zajímavých konceptů, které stojí za pozornost.
8 fotografií

Ty nejzajímavější koncepty z autosalonu v Pekingu

Automagazín
Kamiq se dobře hodí na nekvalitní české vozovky
Kategorie malých rodinných SUV nebo crossoverů je v současnosti tou, kterou běžní motoristé od prodejců aut vyžadují. Tuzemská značka Škoda tuto poptávku uspokojuje modelem Kamiq, který už je schopen splnit nároky na jediný vůz v menší rodině. Nyní se tento typ dostal ve svém životním cyklu do fáze faceliftu. Po zkouškách v Německu jsem ho před sepsáním této recenze prověřil i v domácích podmínkách.
29 fotografií

Test SUV Kamiq: Nabízí dobré jízdní vlastnosti a má pro Škody netypickou slabinu

Autosalon
Škoda Octavia z roku 2019.
Pětiletých ojetin je letos v březnu na trhu znatelně více než loni. Například výběr kombíků je širší o 34 %, hatchbacků o 25 % a SUV přibylo 18 %. Obecně příznivější cenu ovšem vyvažují vyšším nájezdem. Trend se ovšem netýká malých hatchbacků, které se díky 31% poklesu nabídky stávají nedostatkovým zbožím. Stejně tak na trhu meziročně ubylo desetiletých ojetin. 
12 fotografií

Nový Index ojetin: Cena aut v bazarech klesá, mají ale více najeto

Autobazar
Kodiaq může mít pohon všech kol a má i dostatečnou světlou výšku na to, aby mohl vjet do terénu.
Škoda Kodiaq 2024 kombinuje špičkový design, inovativní technologie a vynikající výkon, čímž si získává srdce motoristů po celém světě. Otestuje si své znalosti o této působivé automobilové novince prostřednictvím našeho kvízu obsahujícího otázky týkající se nejen specifikací nového Kodiaqu, ale i jeho funkcí a zajímavostí. Zjistěte, kolik víte o tomto elegantním a výkonném SUV značky Škoda a připravte se tak být po absolvování kvízu opravdovým expertem na novou Škodu Kodiaq.
22 fotografií

KVÍZ: Znáte zajímavosti o nové Škodě Kodiaq? S tvorbou otázek pomohla AI

Automagazín
Kodiaq může mít pohon všech kol a má i dostatečnou světlou výšku na to, aby mohl vjet do terénu.
Škoda Kodiaq je největším ze čtyř typů v současnosti nabízených SUV s logem tuzemské značky Škoda. Tyto modely – tedy Kamiq, Karoq, právě Kodiaq a také elektrický Enyaq mají na celkových prodejích mladoboleslavské automobilky takřka poloviční podíl. Samotného Kodiaqu, který právě přijíždí na trh ve své druhé (a nejspíše také poslední generaci), se dosud prodalo přes 865 tisíc kusů.
22 fotografií

Šest věcí k zapamatování o nové Škodě Kodiaq: obří SUV jsme detailně prověřili

Auto
Vůz Kia EV9 získal vítězné vavříny již v několikáté novinářské anketě v řadě.
Pátý ročník české ankety, v níž si ženy volí své auto roku, zná svého vítěze. V anketě Auto mého srdce u porotců nejvíc zabodovala Kia EV9. Ale bylo to těsné! Po dvou měsících zkušebních jízd, testování a porovnávání odborná porota vybrala právě toto obří elektrické SUV korejské automobilky. Kia EV9 udělala největší dojem rodinným zaměřením a chytrým řešením vnitřního prostoru, ale třeba i pohodlnou jízdou a technologiemi na palubě.
7 fotografií

Autem roku českých žen se stala Kia EV9. Sbírá úspěchy, kam se podívá

Dámská jízda
Volkswagen Taigo 1.0 TSI 81 kW.
/VIDEORECENZE/ Auto, které nabízí zajímavý vzhled, bohatou výbavu a překvapivě i dostatek prostoru v kabině. Řeč je o Volkswagenu Taigo 1.0 TSI 81 kW, který testoval pro web TipCars.com autorecenzent Matěj Myška. Zaměřil se například na to, jaký výkon předvedl litrový tříválec a jak se lišila výrobcem udávaná spotřeba od té reálně zjištěné. Představil i asistenční systémy, které jsou ve výbavě modelu. Fakta o voze i jeho dojmy z jízdy se dozvíte v tomto video testu.
19 fotografií

Test Volkswagenu Taigo: Kombinuje eleganci a výkon ve stylu SUV kupé

Autosalon
BMW X1 vsadilo na moderní design a tradiční jízdní vlastnosti.
Automobilka BMW nabízí hodně typů SUV. Velmi oblíbené jsou zejména typy X3 a X5. Ovšem i to nejmenší - X1 - už v současné generaci dorostlo do takové velikosti, že zvládne plnit roli jediného vozu v rodině. Navíc jeho tvůrci, jak poukazujeme v recenzi, nezapomněli na udělení pro tuto německou prémiovou značku typických jízdních vlastností. Verze s pohonem typu plug-in hybrid je navíc velmi zajímavou volbou pro obyvatele měst.
20 fotografií

Test BMW X1 plug-in hybrid: Spalovací motor může většinu času odpočívat

Autosalon
Nissan X-Trail zůstal věrný svým hodnotám i s jiným typem pohonu
Japonská značka Nissan stále nabízí poměrně širokou škálu vozů. Především se jedná o SUV. Největší z nich na našem trhu je model X-Trail. Může převážet až sedm cestujících a k dispozici je rovněž s pohonem 4x4. Jeho pohonný systém ve výkonnějších verzích je unikátní - spalovací motor totiž pouze vyrábí elektřinu, která následně roztáčí kola vozu. V naší recenzi modelu X-Trail najdete i údaj o reálné spotřebě.
31 fotografií

Test Nissanu X-Trail: Jezdíte na elektřinu, ale nejprve musíte natankovat benzín

Autosalon
Puma se hodí jak pro městské používání, tak i pro rodinné výlety
Automobilka Ford má ve své nabídce řadu vozů ve stylu SUV. Pokud pomineme například elektrický Mustang Mach-e, pak lze u jejích dealerů zakoupit například Kugu nebo obří Explorer. Nejmenším vozem, který je i stylovým doplňkem menších rodin žijících ve městech, je v současné době model Puma. Jeho dvouletý lehce ojetý exemplář jsem podrobil testu. K mání je aktuálně přesně za 399 000 korun.
32 fotografií

Test ojetého Fordu Puma. Je to SUV, ale svým stylem odlišné od konkurence

Autobazar
Škoda Karoq 1,6 TDi Style Plus.
Je menší než Kodiaq, ale větší než Kamiq. Škoda Karoq je středně velké a praktické SUV od mladoboleslavské automobilky, se kterým se dá dobře jezdit jak ve městě, tak se hodí třeba i na výlety do hor i na cesty na dovolenou. Stejně jako o další modely škodovek je i o toto auto mezi našimi řidiči větší zájem. V dalším díle seriálu Deníku a webu TipCars.com jsme se proto podívali na nabídku vozů Škoda Karoq v našich bazarech.
13 fotografií

Škoda Karoq: toto středně velké SUV patří mezi oblíbené vozy v nabídce bazarů

Autobazar
Renault Espace slaví 40 let a přijíždí v nové generaci
Francouzská značka Renault se v poslední době zaměřuje na zaplnění i těch posledních mezírek ve své nabídce rodinných aut. Nová generace vozu Espace nedává zákazníkům možnost výběru motorizace, přináší ale dobrý vnitřní prostor a komfortní výbavu. V naší recenzi vysvětlujeme, jaké jsou rozdíly mezi typy Espace a Austral. A také to, jak moc umí být hybridní pohon úsporný v reálném provozu na tuzemských silnicích.
35 fotografií

Prozkoumejte nový Renault Espace. Luxusní rodinné auto s hybridní silou

Autosalon
Koncept City Car
Na Fiat Panda nedají v některých oblastech dopustit. Pokud jste někdy byli v Itálii, určitě jste si všimli, že pro Italy je Panda tím, čím je pro Čechy Škoda Fabia. Jenže aktuální Panda zastarává. Oblíbený model Fiatu je v současné generaci v nabídce už od roku 2011, takže obměnu by to chtělo. Novinky už se ale v Turíně chystají, a ne jedna – Panda zakládá celou rodinu.
13 fotografií

Ikonická Panda bude mít rodinu. Fiat představil pět prototypů

Autosalon
S novým Tiguanem jsme jezdili v okolí francouzského města Nice
Nová generace vozu Volkswagen Tiguan může mít pod kapotou nadále dieselové motory TDI, nabízí se také s pohonem všech kol a v případě volby nové generace plug-in hybridního pohonu lze čistě na elektřinu ujet až stovku kilometrů. První kusy nového Tiguanu dorazí do českých autosalonů Volkswagenu již během příštích dnů. Nyní přinášíme první dojmy ze zahraniční jízdní novinářské prezentace.
18 fotografií

Nejžádanější Volkswagen vozí na oknech tygra a leguána: První jízda s Tiguanem

Autosalon
SsangYong Korando.
Korando, Tivoli nebo Rexton. To jsou názvy aut, které stále častěji vídáme na českých silnicích. Na kapotě mají logo jihokorejské automobilky SsangYong, jejíž obliba u našich motoristů stále roste. Přinášejí totiž velmi dobrý poměr bohaté výbavy a příznivé ceny. V dalším díle seriálu Deníku a webu TipCars.com jsme se proto podívali, jaká je v našich bazarech nabídka vozů SsangYong.
18 fotografií

SsangYong láká české řidiče cenou i výbavou. V bazarech roste nabídka těchto aut

Autobazar
Nissan Ariya
V době, kdy se na trhu s elektrickými SUV doslova roztrhl pytel, se může poměrně snadno stát, že Ariya potenciálnímu zájemci tak trochu zapadne. To by ovšem byla škoda. Jedná se totiž o zajímavý, a uvnitř dobře působící vůz. A ta elektromobilní stránka? Ta je jako vždy poplatná tomu, jak umíte přistoupit na elektromobilní hru.
56 fotografií

Nissan Ariya je dobré auto, pokud ho umíte použít

Autosalon