ŠTÍTEK: Tchibo

Nadace Via letos už po třiadvacáté udělila Cenu Via Bona těm, kteří pomáhají druhým
Nadace Via letos už po třiadvacáté udělila Cenu Via Bona těm, kteří pomáhají druhým. V rámci tématu (Ne)rozdělená společnost ocenila příběhy těch, kteří svými aktivitami přispívají k zahlazování příkopů mezi lidmi. Slavnostní večer spojený s představením finalistů a předáváním cen proběhl formou online streamu. Ocenění spojené s grantem ve výši 20 tisíc korun na další činnost bylo uděleno všem pěti finalistům a finalistkám v kategorii Srdcař. Čestným uznáním v kategorii Hrdinové za časů krize Nadace Via ocenila tři příběhy lidí, kteří svými projekty napomohli lépe zvládnout krizi spojenou s epidemií koronaviru.

Nadace Via ocenila Srdcaře a Hrdiny. Pomáhají spojovat rozdělenou společnost

Čtenář reportér
Zlín Design Week 2018. Studenti prostorové tvorby Fakulty multimediální komunikace UTB připravují výstavu Prostor je hra  před zámkem ve Zlíně.
Hlavním tématem týdenního festivalu je letos HRA. Studenti z Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně oživili celé město designovými instalacemi, výstavami a workshopy. Připraveny jsou i další vychytávky jako třeba venkovní gamingová zóna pro všechny milovníky digitálních her.
21 fotografií

Zlín Design Week láká na výstavy i open air gaming

Zlínsko
Zúčastněte se velké soutěže pro předplatitele Deníku a vyhrajte jeden z 90 kávovarů Tchibo nebo knížky z nakladatelství MONA. Účast v soutěži je zcela zdarma.

Velká soutěž pro předplatitele

Reklama
Hledáme odpovědné firmy v našem okolí
Odpovědné podnikání má cenu a stále více firem si uvědomuje jeho význam. Důkazem toho je cena TOP Odpovědná firma, která každoročně objevuje nové strategie a projekty, které pomáhají firmám udržet principy CSR, tedy principy společenské odpovědnosti firem.

Hledáme odpovědné firmy v našem okolí

Ekonomika
Průmyslová zóna
Cheb - Jaká průmyslová zóna je nejlepší ve střední Evropě? Podle expertů, kteří srovnávali průmyslové parky napříč zejména střední Evropou v rámci CIJ Awards 2017, je to chebský průmyslový park.

Průmyslová zóna v Chebu bodovala i u poroty

Chebsko
SPOLEČNOST BWI slavnostně otevřela svůj nový závod postavený v chebské průmyslové zóně.
Cheb - Vláda schválila výběr nových lokalit pro rozvoj státem podpořených průmyslových zón. Zelenou dostala i další etapa chebského průmyslového parku, který by měl vzniknout v letech 2020 až 2022. Díky zařazení na vládní seznam se zvyšuje šance, že do Chebu zamíří velký investor, který by měl zájem třeba o stohektarovou plochu.

Stát sází na chebskou průmyslovou zónu

Podnikání
Hlavní nádraží.
Praha - Zástupci společnosti Grandi Stazioni v pondělí opět nepřišli předat budovu pražského hlavního nádraží. Klíč od budovy tak ministru dopravy Danu Ťokovi (za ANO) předal šéf servisní společnosti ISS Jan Boháček. Podle Správy železniční dopravní cesty (SŽDC), která je majitelem nádraží, vypršela nájemní smlouva s Grandi Stazioni (GS) o půlnoci z neděle na pondělí. To ale Grandi Stazioni odmítá a trvá na tom, že nájemní smlouva dál trvá. Společnost proto nedorazila ani na nedělní schůzku se zástupci SŽDC.

Správa železnic převzala nádraží bez účasti Grandi Stazioni

Praha
Fantova kavárna na Hlavním nádraží.
Praha - Zástupci společnosti Grandi Stazioni nepřišli v pondělí předat budovu pražského hlavního nádraží. Klíč od budovy tak ministru dopravy Danu Ťokovi předal šéf servisní společnosti ISS Jan Boháček. Podle Správy železniční dopravní cesty (SŽDC), která je majitelem nádraží, vypršela nájemní smlouva s Grandi Stazioni o půlnoci z neděle na pondělí. To ale Grandi Stazioni odmítá a trvá na tom, že nájemní smlouva dál trvá. Společnost proto nedorazila ani na nedělní schůzku se zástupci SŽDC.

Zástupci Grandi Stazioni opět nepřišli předat hlavní nádraží

Praha
Distribuční centrum na chebské průmyslové zóně.
Cheb - Do konce letošního roku bude zahájen provoz v novém distribučním centru společnosti Tchibo v chebském průmyslovém parku. Půjde o druhou největší logistickou halu v republice. 

Tchibo zahájí provoz letos

Podnikání
Ilustrační foto.
Praha - Prodejci kávy a spotřebního zboží Tchibo Praha loni vzrostl zisk o 19,4 procenta na zhruba 81 milionů korun. Tržby firmě vzrostly o 0,2 procenta na 2,74 miliard korun. Vyplývá to z výroční zprávy ve Sbírce listin. Přibližně polovinu tržeb tvoří prodej kávy, druhou polovinu prodej nepotravinového zboží. V předchozích dvou letech zisk firmě klesal.

Tchibu loni v ČR vzrostl zisk o pětinu na 81 milionů korun

Podnikání
ČÍNSKÁ SPOLEČNOST BWI Group bude v chebské průmyslové zóně vyrábět pasivní tlumiče pro vyšší řady vozidel automobilek. Stavba továrny byla symbolicky zahájená v září.
Chebsko - Před pár dny slavnostně zahájila stavbu závodu společnost Deufol, která se zabývá výrobou průmyslových a exportních balení. V první fázi získá zaměstnání sto lidí. Spuštění výroby je naplánováno na jaro příštího roku, s náborem zaměstnanců ale společnost začne už koncem letošního srpna.

Chebská průmyslová zóna stále roste

Podnikání
Ilustrační foto.
Praha - Podíl volných skladových a výrobních ploch v Česku na konci 1. čtvrtletí činil 4,2 procenta, v porovnání s koncem roku 2015 klesl zhruba o procentní bod. Celkově je na trhu 240.900 metrů čtverečních těchto ploch, které jsou připraveny k okamžitému nastěhování. Vyplývá to ze studie, kterou zveřejnilo sdružení Industrial Research Forum, jehož členy jsou společnosti CBRE, Colliers International, Cushman & Wakefield a JLL.

Podíl volných skladových a výrobních ploch klesl na 4,2 procenta

Ekonomika
V sobotu 21. února 2015 se konal další ročník akce Lukovský zimní víceboj stopou Františka Seilerna. Na programu byly netradiční sportovní disciplíny pro děti od tří let, ale i dospělé.
Lukov – „Přidej!" „Snaž se více!" „To zvládneš!" „Jooooo!" „Jdi do toho!" Nejen takové nadšené povzbuzování se neslo v sobotu na trase mezi zlínským zámkem Lešná a hradem Lukov. Pár kilometrový úsek po cyklostezce totiž zdolávala řada nadšenců pěšky, a to při příležitosti čtvrtého ročníku Lukovského zimního víceboje. Ten se nesl v duchu stopy Františka Seilerna.
19 fotografií

Lukovský zimní víceboj: Přijel hrabě Seilern i hraběnka

Zlínsko
Ilustrační foto.
Opava /POZVÁNKA/ - Jak se štípe sklo či vyrábějí šípy, to ukážou zájemcům ve čtvrtek 5. února od 15 do 18 hodin archeologové z Filozoficko-přírodovědecké fakulty (FPF) Slezské univerzity v Opavě v Obchodním centru Breda& Weinstein. Jedná se o další díl série, jíž se fakulta poprvé ve své historii prezentuje v tomto prostředí.

Archeologové ukážou výrobu šípů, fyzikové změří polétavý prach

Opavsko
Roboti, kteří se objeví v OC Breda již tento týden.
Opava /POZVÁNKA/ - Roboty včetně humanoida, vrtulníky, modely aut a další zajímavé předměty z oblasti kybernetiky představí odborníci z Filozoficko-přírodovědecké fakulty (FPF) Slezské univerzity v Opavě v Obchodním centru Breda&Weinstein.

V OC Breda budou k vidění roboti

Opavsko
Ilustrační foto
Praha /INFOGRAFIKA/ – Dopřát si šálek kávy by mohlo být v příštích měsících o něco dražší. Cena kávy typu arabica na světových trzích rychle roste, přičemž od začátku roku se její cena zvýšila o 60 procent. Obavy spotřebitelů ovšem rozptylují odborníci, podle nichž by se tento trend neměl v příštích dnech ani týdnech v regálech obchodů projevit.

Káva je dražší. V Brazílii je sucho

Ekonomika
Nově otevřený obchod Tchibo v nákupním centru Forum v centru Ústí nad Labem
Ústí nad Labem - Nově otevřený obchod Tchibo v nákupním centru Forum v centru Ústí nad Labem přivítal v úterý poprvé své návštěvníky. „Těší nás zájem a přízeň zákazníků, kteří si oblíbili jak naši kávu, tak každý týden se měnící nabídku spotřebního zboží.

Tchibo má prodejnu v Ústí

Teplicko
Tchibo logo
Co by potěšilo Vašeho partnera? Co potřebuje strýček, který už všechno má? Za co Vás Váš čtyřnohý přítel bude mít ještě radši? Odpověď na tyto otázky Vám přináší Tchibo. V bohaté dárkové kolekci najdete vše od opravdové vánoční klasiky až po bláznivé nápady.

Dárky pro Vaše nejmilejší

Reklama
Tchibo logo
Nechte se unést naší sváteční kolekcí, která ve Vás zaručeně vyvolá vlnu emocí. Přinášíme Vám dárky z měkkého kašmíru, jemného hedvábí a špičkově zpracované kůže. Naše nabídka je určena náročným ženám i mužům, kteří oceňují kvalitní materiály.

Dárky z kůže, hedvábí a kašmíru

Reklama
Tchibo logo
Když jsou nejkrásnější svátky v roce už za dveřmi, je radostné očekávání každým dnem intenzivnější. Nicméně v pohodlném domácím oblečení se dá čekání na Vánoce příjemně prolenošit a s nepřehlédnutelnými dekoračními předměty vytvoříte jako mávnutím kouzelného proutku působivou atmosféru.

Adventní pohoda

Reklama
Tchibo logo
Na začátku nové sezóny to táhne všechny vášnivé milovníky zimních sportů na sníh, aby mohli zažít veškerá lyžařská dobrodružství na vlastní kůži.

Užijte si lyžování!

Reklama
Ilustrační foto.
/Komerční prezentace/ - Tchibo spouští pro své zákazníky nový věrnostní program s kartou TchiboCard, která bude poskytovat řadu výhod. Za nákupy v kamenných obchodech Tchibo i v e-shopu www.tchibo.cz budou zákazníci získávat „Věrnostní zrnka", která mohou měnit za rozmanité odměny jako například různé druhy pražené kávy nebo doplňky ke kávě. Mohou také využít speciální slevy, exkluzivní akce nebo nakupovat v e-shopu s předstihem.

Užijte si odměny s TchiboCard

Reklama
Tchibo logo
KOMERČNÍ PREZENTACE - Užít si krásný podzimní den v přírodě, nechat vítr pohrávat si s vlasy a zase jednou být s přírodouv intenzivním kontaktu – v naší dámské kolekci Vám tento týden představujeme společníky, kteří to vše rádi prožijí s vámi: pulovry, kalhoty a bundy, které jsou vyrobeny z překvapivých materiálových směsí a jsou pro takové vycházky jako stvořené.  

Móda inspirovaná přírodou

Reklama
Tchibo logo
KOMERČNÍ PREZENTACE - Každé roční období má své hezké stránky – a také své výzvy. S kolekcí funkčního sportovního oblečení Tchibo pro podzim a zimu budete při běhání a chůzi na vše připraveni: vlákno DryActive zajistí konstantní tělesné klima, impregnace Bionic Finish®ECO ochrání před větrem a deštěm a systém Protect Light se postará o Vaši bezpečnost za snížené viditelnosti. Najdete zde také velký výběr oblečení a praktických pomůcek pro Váš indoorový trénink ve fitness studiu nebo u Vás doma.

Poběžte s námi!

Reklama
Tchibo logo
KOMERČNÍ PREZENTACE - Kabelky a tašky – tyto velice milované doplňky mají něco do sebe. Stylové kabelky a tašky, doplněné vhodnými botami a šálami, dodají vašemu vzhledu šmrnc. A všem, které to láká do dalekého světa, by neměly uniknout kvalitní kufry, které vás budou zdobit na cestách.

Moje vášeň: kabelky a tašky!

Reklama
Tchibo logo
KOMERČNÍ PREZENTACE-Šťavnaté steaky a voňavé hamburgery jako ze steakhousu. K tomu pečené brambory se zakysanou smetanou, rozpečenou bagetu s česnekem, křupavé hranolky nebo čerstvý salát s lahodným dresinkem. Kdo by odolal?
3 fotografie

Steaky, hamburgery & spol.

Reklama
Ilustrační foto
Praha - Německá společnost Tchibo dostane od České republiky asi 950 tisíc korun za ušlý zisk. Vyplývá to z verdiktu Nejvyššího soudu, uvedl ve středu server Aktuálně.cz. Jde o důsledek případu z poloviny devadesátých let, kdy Tchibo bylo v Česku vyšetřováno kvůli nekalému postupu na trhu s kávou.

Tchibo dostane od ČR téměř milion Kč za ušlý zisk, rozhodl soud

Ekonomika