ŠTÍTEK: Tomáš Sedláček

Hodonínští hokejisté zahájili letní přípravu.
Hodonínští hokejisté zahájili letní přípravu. Hlavnímu kouči Aleši Bachánkovi se hlásilo na prvním tréninku patnáct hráčů Baníku, kvůli zdravotním či pracovním povinnostem chyběla šestice hokejistů. „Pauza byla docela dlouhá, kluci byli dobře naladění a myslím si, že první trénink byl v dobrém tempu,“ řekl sportovní manažer Martin Vyrůbalík pro klubový web.
17 fotografií

PODÍVEJTE SE: Hodonínští hokejisté mají za sebou první trénink letní přípravy

Hokej
Den otevřených dveří a vánoční jarmark v Dětském domově Radenín na Táborsku se povedl. Navštívily ho desítky lidí ze širokého okolí.
Ve zcela novém světle se představil Dětský domov Radenín na Táborsku během historicky prvního dne otevřených dveří. Ten se uskutečnil v předvánočním duchu tuto sobotu 9. prosince. Nádvoří místního zámku zaplnily stánky plné kreativních výrobků, nechybělo občerstvení a bohatý doprovodný program. Událost se navíc stala kouzelným setkáním současných i minulých obyvatel.
69 fotografií

Dětský domov Radenín je velká rodina. Potvrdil to den otevřených dveří

Táborsko
Sledge hokejisté Zlína čekají zápasy ve Slezsku.
Sledge hokejisty Zlína čekají o víkendu zápasy 5. a 6. kola domácí ligy. Výlet do Slezska je v sobotu zavede do Českého Těšína, kde najde azyl ostravský celek Flamingos. Úvodní buly je naplánováno na 16:00. V neděli se pak svěřenci trenéra Tomáše Sedláčka představí v Havířově, tam duel bude startovat kokrhání kohouta: hraje se už od 8.10 hodin.

Sledge hokejisté Zlína vyrážejí do Slezska, bránit musejí i posilu z Colorada

Hokej
Hokejisty druholigového Hodonína posílil útočník Jiří Karafiát.
Hokejisté Hodonína dotáhli příchod dlouho očekávané posily. Dres Baníku bude v nadcházející druholigové sezoně nosit i Jiří Karafiát. Pětadvacetiletý zlínský odchovanec se s Drtiči připravuje již několik týdnů, za zeleno-černé odehrál i několik přípravných utkání, ale až ve středu došlo k definitivní dohodě a někdejší mládežnický reprezentant se stal hráčem SHKM.

Hokejisty Hodonína posílil útočník Karafiát, asistentem trenéra je Polák

Hokej
Svitavští basketbalisté se chystají na novou prvoligovou sezonu.
Svitavský basketbal se chystá na svoji třetí prvoligovou sezonu. Semifinále v roce 2022, čtvrtfinále letos na jaře, to jsou jeho dosavadní výsledky poté, co se dobrovolně rozloučil s nejvyšší soutěží. Před nadcházejícím ročníkem došlo v klubu k řadě změn, přišel nový trenér, na hřiště se vrací velká basketbalová osobnost a daleko větší důraz bude kladen na práce s talentovanými mladými hráči z regionu.

Tuři před sezonou: nový kouč, návrat hvězdy, odchody opor, šance pro mladíky

Ostatní sporty
Čtyři generace. Paní Blažejová se synem, vnučkou a pravnučkami.
Institut Paměti národa v Pardubicích nabízí interaktivní expozice o protektorátu. Seniory láká historické téma, mladé zase virtuální realita. Podle kustodky Terezy Křiklanové je ideální, když výstavu navštíví vícegenerační rodina. Mladí pomohou starším s technologiemi a senioři zase vnoučatům vysvětlí dějepisné události a utužují se tak mezigenerační vztahy. Deník měl možnost expozici navštívit se čtyřmi generacemi potomků Miroslavy Horské, první oběti popravené nacisty v pardubickém Zámečku.
50 fotografií

Kustodka: Prababičky na výstavě s tabletem? Lamentují, ale pak techniku pokoří

Česko
Sledge hokejisté Zlína nedali o uplynulém víkendu svým soupeřům žádnou šanci.
Roli favoritů potvrdili suverénně, za dva zápasy nasbírali skóre 22:0! Sledge hokejisté Zlína se po delší přestávce nejprve představili v sobotním 11. kole hokejové para ligy, kdy smetli České Budějovice 12:0. O den později nedali šanci ani Pardubicím, a to v poměru 10:0! Čisté konto v obou dnech zapsal brankář brankář Miroslav Pastucha.
4 fotografie

Sledge hokejisté Zlína o víkendu řádili. Nastříleli 22 branek

Hokej
Gólová radost.
Podzimní fotbalová část sezony je dávno za svoji polovinou. Deník si pro vás připravil přehled nejlepších kanonýrů napříč jednotlivými soutěžemi v Královéhradeckém kraji. Nejlépe si zatím vede kanonýr Českého Meziříčí Jan Plšek, který v JAKO I. B třídě zatím nasázel rovných 20 branek. V krajském přeboru to zase nejvíce pálí Jiřímu Pečenkovi z Hořic. 

Přehled kanonýrů: Plšek má dvacítku, přeboru vévodí hořický střelec Pečenka

Fotbal
Fotbalistům vrchlabské rezervy se na podzim v I. B třídě daří. Tentokrát vyválčili cenné dva body v okresním derby proti Úpici.
„Že máme většinu zápasu v držení míč neznamená, že se soupeř podělá. My doplácíme na neefektivitu v zakončení, což nám podlamuje kolena. Soupeř s tím, co předváděl, si přijel pro bod, nakonec si odváží tři,“ zlobil se po utkání krajské soutěže I. B třídy mezi Novou Pakou a Jičínem B domácí kouč Marcel Bažík.

Výhra Nepolis po více než dvou letech! Kobylice hattrickem načal kanonýr Klaban

Kraje