ŠTÍTEK: Tommy Caldwell

Adam Ondra v rekordním čase přelezl Dawn Wall v masivu El Capitan v Yosemitském národním parku v USA.
Praha /INFOGRAFIKA, VIDEO/ - Z toho pohledu se obyčejnému smrtelníkovi dělá až mdlo tyčí se před vámi neskutečně strmá skalní stěna, která má od země na výšku necelý kilometr, a kdesi vysoko na ní se komíhá drobounká lidská tečka. Výhled do nádherného Yosemitského údolí má sice dotyčný lezec kouzelný, zkuste si ale představit, s čím se musí potýkat. Přímo na stěně tráví bez přerušení den za dnem, odpočívá v křehce vypadajícím závěsném stanu a kromě zajišťujícího parťáka je jeho jediným společníkem netečný žulový masiv…
4 fotografie

Svět žasne nad výstupem lezeckého mága Ondry. Jak pokořil slavnou stěnu?

Ostatní sporty
Brněnský sportovní lezec Adam Ondra (druhý zleva) se svým týmem.
San Francisco, Brno /VIDEO/ - Brněnský sportovní lezec Adam Ondra přelezl jako třetí člověk na světě patrně nejtěžší vícedélkovou cestu světa Dawn Wall v masivu El Capitan v Yosemitském národním parku v USA. V téměř kilometrové stěně strávil se spolulezcem a jističem Pavlem Blažkem osm dní, čímž o jedenáct dní překonal výkon Američanů Tommyho Caldwella a Kevina Jorgesona z ledna loňského roku.

Ondra přelezl Dawn Wall v rekordním čase a zapsal se do historie

Ostatní sporty
Adam Ondra v rekordním čase přelezl Dawn Wall v masivu El Capitan v Yosemitském národním parku v USA.
San Francisco /FOTOGALRIE/ - Český sportovní lezec Adam Ondra přelezl jako třetí člověk na světě patrně nejtěžší vícedélkovou cestu světa Dawn Wall v masivu El Capitan v Yosemitském národním parku v USA. V téměř kilometrové stěně strávil se spolulezcem a jističem Pavlem Blažkem osm dní, čímž o jedenáct dní překonal výkon Američanů Tommyho Caldwella a Kevina Jorgesona z ledna loňského roku.
4 fotografie

Ondra se zapsal do historie lezení! V rekordním čase zdolal nejtěžší stěnu světa

Ostatní sporty