ŠTÍTEK: Uluru

Austrálie - největší kamenný monolit planety zvaný Ayers Rock, dnes samozřejmě jménem Uluru.
/FOTO/ Nejdelší noc roku je za námi, dny se po zimním slunovratu prodlužují, jaro se už, i když ještě vzdálené, blíží. Někde obdarovával Santa Klaus, u nás tradičně Ježíšek. Oslavu jeho narození, křesťanské Vánoce se Štědrým dnem jsme, tedy jak kdo, dobře prožili a přežili a teď se těšíme na Silvestra a na Nový rok se čtyřkou na konci. Ten budeme vítat různě. Někdo i netradičně, jako například můj kamarád Pája před časem uprostřed Austrálie, výstupem na největší kamenný monolit planety zvaný Ayers Rock, dnes samozřejmě jménem Uluru. To se každému nepoštěstí, a dnes už nikdo ranní východ slunce nahoře na oné červené skále, vítat nemůže. Ale kamarád Pája před koncem tisíciletí ano. Jak to tenkrát, vlastně nedávno, bylo? Přečtěte si to!
7 fotografií

Do středu Austrálie aneb výstup na největší kamenný monolit planety zvaný Uluru

Čtenář reportér
Ilustrační foto
Častokrát diváci vydechnou úžasem a s povzdychem, že tohle snad ani není možné, co právě na přednášce vidí a slyší. Ale věřte, že je. A rodina Márových vás o tom přesvědčí.

Rodina Márových v Austrálii

Novojičínsko
Monolit Uluru v Austrálii.
/VIDEO/ Domorodci slaví, turisté mají utrum. Uluru je společně s budovou Opery symbolem Austrálie. Od října 2019 však bude vrchol nejobjemnějšího monolitu na světě pro návštěvníky nepřístupný. A to napořád. Představenstvo Národního parku Uluru-Kata Tjuta totiž po letech vyslyšelo přání tamních domorodců a jednohlasně odsouhlasilo uzavření lezecké stezky.
5 fotografií

Turisté se na Uluru už nepodívají, Austrálie ikonickou skálu zavře

Cestujeme
Leoš Šimánek
Ústí nad Labem - Ptejte se fotografa, cestovatele, spisovatele a hlavně dobrodruha Leoše Šimánka na vše co vás zajímá! Sám Šimánek vám bude na vaše dotazy odpovídat on-line už ve středu 16. února od 10.00 hodin z redakce Ústeckého deníku!

ON-LINE s cestovatelem Leošem Šimánkem!

Děčínsko
Leoš Šimánek
Zlín /UKONČENO/ - Velkoplošnou panoramatickou live - diashow přiveze již tuto sobotu do Zlína známý český cestovatel Leoš Šimánek. Nese název Austrálie – zimní putování po červeném kontinentu.

Soutěž s cestovatelem Šimánkem

Zlínsko
Nová diashow Leoše Šimánka.
Orlickoústecko – Na cestě ze zasněžených Australských Alp přes nesčetné národní parky a přírodní kuriozity k největšímu skalnímu monolitu světa - Ayers Rock/Uluru až na neskutečně krásnou Bílou nebeskou pláž.

Austrálie: nejnovější Šimánkova diashow

Volný čas