ŠTÍTEK: Urísa

Deník uveřejňuje seriál osobních svědectví kolegů z různých ukrajinských, především regionálních médií.
Deník uveřejňuje seriál osobních svědectví kolegů z různých ukrajinských, především regionálních médií. „Některé z příběhů jsou velmi osobní, jiné přibližují práci novinářů zasažených válkou. Všechny mají ale jedno společné: jsou autentickými, téměř neredigovanými výpověďmi lidí, kteří čelí agresi sousední země,“ říká Roman Gallo, šéfredaktor Deníku. 

DOPIS VÁLKY č. 1: V chladném hotelovém pokoji bez vody, daleko od rodiny, přátel

Státy mimo EU
Jatka78 si společně s Cirkem La Putyka i letos na začátek léta pro děti připravily odpolední rozcvičku na prázdninové rošťárny plnou cirkusových a hudebních workshopů, divadla a legrace.
Je tu první letní den, i když teploměry dostávají pořádně zabrat už několik dnů. Vydáte se někam k vodě? Večer po setmění na koncert? Nebo si v klidu doma pustíte cestovatelskou přednášku? Výběr je jen na vás.

Tipy na pondělí 21. června

Volný čas
Temné deštové mraky, doprovázející supercyklon Amphan, nad Kalkatou.
Nejméně 24 obětí si dosud vyžádal supercyklon Amphan, který se přehnal nad východní Indií a Bangladéšem. S odvoláním na úřady obou jihoasijských zemí o tom dnes informovala agentura AP. Velká část čtrnáctimilionového indického města Kalkata a okolí je od středečního večera bez dodávek elektřiny a na některých místech bylo přerušeno i telekomunikační spojení. Vichr ve městě odnášel střechy domů, vyvracel stromy, které padaly na zaparkovaná auta, a v důsledku lijáku byly zaplaveny ulice i kalkatské letiště.

Supercyklon v Indii a Bangladéši má 24 obětí. Milion lidí je bez elektřiny

Svět
Na východní pobřeží Indie udeřil 3. května 2019 cyklon Fani.
Cyklon Fani, který v minulých dnech zasáhl východní Indii a ve slabší formě pak Bangladéš, připravil o střechu nad hlavou stovky tisíc lidí a způsobil miliardové škody. Agentura Reuters oznámila, že v Indii o život přišlo 33 lidí. Vichr, který dosahoval rychlosti až 200 kilometrů za hodinu, strhal střechy domů i sloupy telefonní sítě.

Cyklon Fani stále pustoší Indii. Zabil 33 lidí, stovky dalších zranil

Svět
Indii pustoší cyklón Fani. Úřady evakuovaly přes milion lidí
/VIDEO/ Na východní pobřeží Indie dnes udeřil cyklon Fani, kvůli němuž úřady evakuovaly přes milion lidí. Bouře, kterou doprovází vítr o rychlosti až 200 kilometrů v hodině, vyvracela stromy a lámala stožáry elektrického napětí. Uzavřeny zůstaly školy či úřady, na některých místech nefunguje letecká ani vlaková doprava, informovala média.

Indii pustoší cyklón Fani. Úřady evakuovaly přes milion lidí

Svět
Rodiny evakuovaných jedné z indických vesnic.
Dillí - Obraz zkázy skýtá dnes rozsáhlá pobřežní oblast indických států Urísa a Ándhrapradéš, na niž v sobotu udeřil cyklon Phailin. Škody jsou značné, ale oběti na životech minimální díky včasné evakuaci více než milionu lidí. Šlo o největší takovou akci v Indii kvůli nějakému klimatickému jevu. Zatím se ví o desítce mrtvých. Přes noc se živel nad pevninou zeslábl, úřady ale dál varují před nebezpečím. Zejména upozorňují na možné záplavy v důsledku trvajících dešťů.

Kvůli cyklonu Phailin v Indii evakuovali přes milion lidí

Svět
Ilustrační foto.
Dillí /VIDEO/ - Indii dnes zasáhl nejsilnější cyklon od roku 1999. Úřady před ním evakuovaly na 550.000 obyvatel z pobřežních oblastí států Urísa a Ándhrapradéš. Cyklon Phailin bičoval pobřeží prudkým lijákem a poryvy větru dosahujícími až rychlosti 200 kilometrů za hodinu, uvedla agentura AFP. Indická média podle stanice BBC zatím přičítají cyklonu smrt pěti lidí.

Indii zasáhl silný cyklon, úřady evakuovaly přes půl milionu lidí

Svět
Ilustrační foto.
Bombaj - Patnáct policistů dnes zabila exploze miny v centrální Indii při útoku připisovaném maoistickým povstalcům. Oznámila to indická agentury PTI. Nejmenovaný policejní činitel citovaný agenturou AP uvedl, že dalších 15 policistů bylo při atentátu zraněno.

V Indii zemřelo při výbuchu miny 15 policistů

Svět