ŠTÍTEK: Vasco da Gama

Igor Martins zatím dělá na fanoušky skvělý dojem. Především v premiéře proti Plzni zářil a rozhodl dvěma vstřelenými góly.
ROZHOVOR/ Vstup do nového angažmá může být klíčový. V Chrudimi se o tom přesvědčil mladý talent Igor Martins, který ve svém prvním zápase proti obhájci titulu z Plzně nejenže zazářil dvěma góly, ale také ukázal, že je připraven táhnout tým. Jeho příběh a první dojmy z nového angažmá odhalují, jak rychle se dokáže adaptovat a stát se oporou týmu. 
5 fotografií

Igor po příchodu z Kairatu objevuje krásy Chrudimi i náročnost češtiny

Ostatní sporty
Aztécký bůh deště Tlaloc. Keramická plastika, Mexiko 1350 – 1521.
Praha /FOTOGALERIE/ – Víte, jak obeplout svět, aniž byste opustili jeden prostor? Umožní vám to výstava, kterou ve čtvrtek otvírá Národní muzeum v Náprstkově muzeu v Praze a jmenuje se Čas zámořských objevů. Je součástí šířeji koncipované expozice Peníze, kterou připravuje muzeum na sezónu 2013/2014, a provede vás dobou, kdy Evropané začali odkrývat nepoznaná území. Věřte, že svět mořeplavců, domorodců, otroků i misionářů má svoji magii.
6 fotografií

Národní muzeum představuje cestu kolem světa. V jediném domě

Ostatní
Kotel burácí. Fotbalová atmosféra v brazilské lize se nedá s tou českou srovnat. Fanoušci na tribuně dokážou při utkání svého klubu rozpoutat hotové peklo.
RIO DE JANEIRO - Město bohů se chystá propadnout do temnoty. V prašných uličkách s pletenci elektrických drátů jen kousek nad hlavou hraje z chraplavých kazeťáků bossanova a bosí kluci ve žlutých trikách čutají mezi hromadami odpadků do mičudy.

Fotbal je světlem temnot města bohů

Fotbal