ŠTÍTEK: video

Ošetřovatelé v dvorském safari parku nahánějí stádo oslů somálských do zimoviště.
Více než 140 zvířat, mezi nimiž jsou žirafy, zebry či několik druhů antilop, převážejí v těchto dnech pracovníci Afrického safari Josefa Vágnera ve Dvoře Králové nad Labem na jejich zimoviště. Ve stájích v zázemí zahrady nebo v expozicích v návštěvnické části safari parku zůstanou do jara příštího roku. „Za ta léta už víme, že každé stěhování vyžaduje hlavně sehraný tým lidí, z nichž každý přesně ví, co musí udělat, aby vše klaplo," říká zoolog Luděk Čulík. V letošním roce mají pracovníci zoo stěhování o trochu snadnější než v předchozích letech, a to díky nově postavenému zimovišti, které těsně sousedí se safari.

VIDEO: Velké stěhování v safari. Ošetřovatelé přesouvají přes 140 zvířat

Krkonoše
Záběr z videozáznamu, jak pracovníci jatek ve Všeticích zacházejí se zvířaty.
Nehumánní - až sadistické zacházení se zvířaty na přijmu jatek ve Všeticích, které je zachycené na videu a zveřejněné na facebooku skupiny Zvířata nejíme, bude vyšetřovat policie. Pracovníci Státní veterinární správy ČR podle vyjádření jejího mluvčího Petra Vorlíčka podají trestní oznámení na provozovatele jatek kvůli podezření na týrání zvířat.

VIDEO: Otřesné zacházení se zvířaty na jatkách ve Všeticích prošetří policie

Zločiny a soudy
Ze záznamu kamery v obchodě.
Ani po čtvrt roce nemá policie pachatele loupežného přepadení prodejny v Doubravě u Aše. Kriminalisté proto nově uveřejnili kamerové záznamy a znovu žádají veřejnost o pomoc při pátrání.

VIDEO: Lupič stále uniká

Zločiny a soudy
Senior bez nehod.
Po roce se do Bohumína vrací celostátní osvětová kampaň, která seniorům radí, jak být i ve starším věku stále aktivním řidičem, a hlavně neohrožovat sebe ani ostatní. Přednášku doprovodí naučná edukativní videa a herecké scénky. Neziskový projekt Senior bez nehod cílí na lidi starší 65 let.

Neohrožovat sebe ani ostatní. Vrací se Senior bez nehod

Volný čas
Radnice na náměstí T. G. Masaryka v Sedlčanech.
Před několika týdny veřejnost pobouřilo video, které zachycuje jako několik dětí bije svého vrstevníka a ostatní si tuto scénu natáčí na mobily. Případem se okamžitě začala zabývat média, policie a v pondělí 14. října se situací budou zabývat i sedlčanští zastupitelé na svém zasedání.

Zastupitelé v Sedlčanech budou řešit násilné video

Příbramsko
Z Řemeslného jarmarku v Lysé.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Stovky lidí si za slunečného počasí našly cestu na Řemeslný jarmark konaný v sobotu 12. října na náměstí Bedřicha Hrozného v Lysé nad Labem. Lemovala jej řada stánků s rukodělnými výrobky, ale i třeba stánek se psem určeným pro canisterapii, kterého si mohli zájemci pohladit. 
51 fotografií

Na Řemeslném jarmarku se děti bavily i u divadla

Volný čas
Nadšenci z Červeného Kostelce začali v pátek bourat rozhlednu Žaltman.
/FOTOGALERIE/ Rozhledna na vrchu Žaltman v Jestřebích horách jde po 52 letech k zemi. Po víkendu tam po ní zůstanou jen vytlačené stopy do země. V pátek ráno ji začali demontovat nadšenci z Červeného Kostelce, díky kterým neskončí ve šrotu. Demolici provádějí zdarma. Stará rozhledna na oplátku zůstane v jejich vlastnictví. Obec Malé Svatoňovice postaví příští rok na původním místě novou a vyšší rozhlednu.
27 fotografií

VIDEO: Rozhlednu Žaltman bourají nadšenci zdarma

Krkonoše