ŠTÍTEK: video

Rekonstrukce bývalého Kina Moravia finišuje. Podařilo se zachovat původní schodiště, jehož stupně jsou přeleštěné. Prostor ozvláštňují pastelové barvy stěn.
Třebíč – Pastelové barvy některých stěn, šedá vinylová podlaha, kovové konstrukce, sklo, dřevěná okna a dveře. To jsou nové prvky, které okamžitě zaujmou při vstupu do bývalého Kina Moravia ve Smrtelné ulici centru Třebíče. Zaniklý biograf se podle přání třebíčských obyvatel mění na komunitní centrum. Kdo sem chodíval na filmy, pozná uvnitř už jen původní krásné schodiště.
22 fotografií

VIDEO: Za symbolický poplatek bude možné trávit volný čas v novém centru

Třebíčsko
Výlov Olšovce přilákal davy lidí. Labužníci stáli fronty na candáty.
Jedovnice – Sobotní ráno by se dalo zarámovat jako podzimní pohlednice. Žluté listí se zvolna snáší ze stromů, silnici zkrápí drobný déšť a nad loukami se vznáší mlžný opar. Na okraji Jedovnic však není krátce po osmé hodině čas na podzimní romantiku. Aktuálnější téma je co nejrychleji najít volné místo k zaparkování, zamknout auto a rychle s igelitkou na hráz pro rybu.
27 fotografií

VIDEO: Výlov Olšovce přilákal davy lidí. Labužníci stáli fronty na candáty

Blanensko
Výlov Olšovce přilákal davy lidí. Labužníci stáli fronty na candáty.
Sobotní ráno by se dalo zarámovat jako podzimní pohlednice. Žluté listí se zvolna snáší ze stromů, silnici zkrápí drobný déšť a nad loukami se vznáší mlžný opar. Na okraji Jedovnic však není krátce po osmé hodině čas na podzimní romantiku. Aktuálnější téma je co nejrychleji najít volné místo k zaparkování, zamknout auto a rychle s igelitkou na hráz pro rybu.
27 fotografií

VIDEO: Výlov Olšovce přilákal davy lidí. Labužníci stáli fronty na candáty

Regiony
Na Základní škole Krásovy domky se konala přednáška Jak zvládnout nevyhnutelné a jak se vyhnout nezvladatelnému, kterou vedl klimatolog Alexandr Ač.
Pelhřimov – Žáci šestých, sedmých a osmých tříd Základní školy Krásovy domky v Pelhřimově se v pátek 18. října zabývali problematikou klimatu. V tělocvičně zmíněné školy se totiž uskutečnila přednáška pod názvem Jak zvládnout nevyhnutelné a jak se vyhnout nezvladatelnému, kterou vedl klimatolog Alexander Ač.
15 fotografií

VIDEO: Ve škole mluvili o klimatu

Pelhřimovsko
Jan Hrušínský a jeho názor na socialismus.
Dají se vyjmenovat pouze tři věci, které lidem na době socialismu nejvíce vadily? Shrnout je pouze do tak malého počtu bodů je pro někoho obtížné. Herec a divadelní principál Jan Hrušínský o tom ví své, socialismus mu totiž vadil jako celek. V čem viděla největší problém naopak komunistická europoslankyně Kateřina Konečná? Deník vám přináší další z exkluzivní rozhovorů o době před listopadem 1989.
0 fotografií

VIDEO: Socialismus? Doba pitomců, kteří nařizovali, jak žít, říká Jan Hrušínský

Politika
Policie hledá falešného elektrikáře.
Na konci září byly oznámeny na místních odděleních pražské policie dvě události, při kterých došlo ke krádeži finančních prostředků seniorům. V obou případech se jedná o stejného muže, který se vydával za elektrikáře. Policie po něm pátrá a požádala veřejnost o pomoc. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a porušování domovní svobody. V případě dopadení a odsouzení hrozí darebákovi trest odnětí svobody v délce trvání až tři roky.
7 fotografií

VIDEO: V Praze řádí falešný elektrikář. Stařenkám ukradl přes 50 tisíc korun

Zločiny a soudy
Tragická dopravní nehoda u Zlonína.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Dva lidské životy a jedno těžké zranění si vyžádal čelní střet dvou osobních aut, jež se v noci na čtvrtek 17. října srazila na hlavním tahu z Neratovic na Prahu – na silnici I/9 u obce Zlonín na Praze-východ. K nehodě se připletla ještě dodávka – nicméně tragický odsud měli především oba řidiči osobních vozů. Na místě zemřeli – a jejich zaklíněná těla museli vyprostit hasiči.
17 fotografií

Následkům noční srážky aut na místě podlehli oba řidiči

Nehody