ŠTÍTEK: vodka

Při cestě ke kadeřníkovi nezvládl pod vlivem řízení a skončil mimo silnici. 28.12. 2023
Novou hlavu mít nebude, ale těžkou ji má určitě. Čtvrteční cesta staršího muže ve Škodě Roomster ke kadeřníkovi nedopadla optimálně. Po nezvládnutí zatáčky mezi Čelechovicemi na Hané a Smržicemi skončil s autem ve zvýšeném břehu. Ukázalo se, že měl přes dvě promile v krvi.
4 fotografie

Cesta ke kadeřníkovi skončila u Smržic mimo silnici

Nehody
Městská policie Brno. Ilustrační foto
Měla skoro pět promile a s sebou malého chlapce. K silně opilé ženě vyjížděli v pondělí 11. září večer brněnští strážnici. Upozornili na ni návštěvníci Zamilovaného hájku v Králově Poli, které pohled na celou situaci dosti znepokojil. Zatímco matka seděla, pětiletý chlapec postával vedle ní. Po příjezdu objevila městská policie tři prázdné láhve od vodky a po dechové zkoušce se nestačila divit.

Děsivý pohled v Zamilovaném hájku: opilá matka, dítě a tři prázdné láhve vodky

Brněnsko
Brněnští strážníci dohlíží na pořádek v ulicích. Ilustrační foto.
Zdrogovaný muž stál nahý v okně na Plynárenské ulici v Brně s lahví vodky. Strážníci v pondělí asistovali při jeho převozu na záchytnou stanici. „Postával v přízemním okně jednoho z domů. Údajně vylézal na parapet a sedal si na něj s nohama do ulice,“ informovala v úterý mluvčí brněnských strážníků Jana Pokorná.

Děsivý pohled v Brně: nahý muž balancoval s lahví vodky v okně

Zločiny a soudy
Na své si přijdou příznivci svěžích chutí i milovníci smetanových drinků.
Jsou často plné cukru a v alkoholických verzích umí zamotat hlavu s překvapivou rychlostí. Přesto lahodné drinky patří k létu stejně neodmyslitelně jako vůně opalovacího krému či rozpálený gril. Ať už dáváte přednost klidnému posezení s přáteli v zahradě nebo naopak roztančené zábavě na letní párty, s drinkem v ruce si budete připadat jako na dovolené v Karibiku. Inspirujte se recepty na notoricky známé klasiky i méně „profláknuté“ varianty letních koktejlů. Na své si přijdou příznivci svěžích chutí i milovníci smetanových drinků.

Letní drinky: Podlehněte sladkému pokušení a zkuste si připravit lahodný koktejl

Hobby
Ilustrační foto
Město Jablonec má už od roku 2010 vyhlášku, která zakazuje pití alkoholu na veřejných místech. Ačkoliv byla o dvanáct let později ještě rozšířená, najdou se občas výtečníci, kteří tuto vyhlášku ignorují. Strážníci pak často řeší opilecké výstupy hlavně v okolí autobusového nádraží a v čekárně, kde je výslovně pití alkoholu zakázané.

Spící výletník i zbojníci s vodkou. Strážníci v Jablonci pacifikují opilce

Jablonecko
Voda zde okamžitě zmrzne.
Příznivci extrémních cestovatelských zážitků mají v oblibě ruský Ojmjakon. Vesnici zhruba s pětistovkou opravdu otrlých obyvatel, kteří dokáží žít v místě, kde se teplota v zimě pohybuje i kolem 60 stupňů pod nulou. Jde o nejchladnější trvale obydlené místo na světě. Zmrzne zde klidně i vodka a jedna legenda praví, že kvůli mrazům tu praskají i digitální teploměry. A ještě tu mají takzvané zombie požáry.
14 fotografií

Předpověď v ruském Ojmjakonu: Oteplí se na minus 35 °C, ale vodka pořád zmrzne

Do světa
První oficiální setkání s novým trenérem Baníku Pavlem Vrbou, 16. června 2022 v Ostravě.
/FOTOGALERIE/ Když fotbalový Baník Ostrava v sobotu 14. května odhalil, že jeho novým trenérem bude fanoušky vzývaný Pavel Vrba, stalo se tak prostřednictvím povedeného videa, v němž nebylo dlouho úplně jasné, že jde zrovna o bývalého kouče českého národního týmu. Dokonce pak část veřejnosti i novinářů si myslela, že si v klipu objednává vodku.
25 fotografií

Vrba měl v Baníku hereckou premiéru. Jen kompars, smál se. Jak to bylo s vodkou?

FORTUNA:LIGA
Zhruba osmdesát uprchlíků z Ukrajiny žije v jihomoravské vesnici Bořetice. Ženy a děti našly azyl v penzionu mezi vinicemi
Denně národní domácí kuchyně, pospolitost, ale i onemocnění či konflikty kvůli nadmíře vodky. Život v komunitě se všemi výhodami i problémy zažívá zhruba osmdesátka ukrajinských žen a dětí v malebné jihomoravské vsi Bořetice. A s nimi provozovatelé a zaměstnanci penzionu, kde uprchlíci našli azyl. Mezi vinicemi žijí už téměř dva měsíce. „Poznali jsme ukrajinskou náturu a hygienické návyky. Trochu se liší od nás Moraváků,“ říká Petra Hudeková, která se o Ukrajince stará.
14 fotografií

Malá Ukrajina mezi vinicemi: Družba mládeže i hádky pod vlivem vodky

Česko
Z krádeže v Kladně.
Ceny všeho letí vzhůru a vynalézaví zloději na Kladensku chtějí ušetřit každou korunu a pořídit si nákup takříkajíc za pět prstů. Pondělní směna kladenských strážníků byla proto velmi pestrá, protože museli řešit hned několik nenechavců, kteří nakradli v obchodech, co jim přišlo pod ruku. Zloději brali elektroniku, kosmetiku, potraviny i alkohol. Jedna žena se s tím nepárala a vypila láhev vodky na ex přímo mezi regály. Poté skončila v nemocnici.

Žena vypila v obchodě na ex lahev vodky. Chtěla odejít bez zaplacení

Zločiny a soudy
Těhotenství. Ilustrační foto.
Oslavit, že v pořádku přišlo na svět první ukrajinsko-české miminko, kolem jehož osudu se tak trochu ochomýtl Středočeský kraj, se chystá hejtmanka Petra Pecková (STAN). V noci na pátek se na sociálních sítích pochlubila zprávou od profesorky Žytomyrské státní technologické univerzity Ludmily Čižovské. Ta v rámci krajanské komunity volyňských Čechů patřila k hlavním duším organizování evakuace matek s dětmi právě z oblasti Žytomyru, postižené po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu válečnými událostmi, do bezpečí v původní domovině.
6 fotografií

První ukrajinsko-české miminko: Viktorka se narodila jedné z válečných uprchlic

Z okolí
Chléb a vodka. V Rusku jde takřka o základní potraviny, které nikde nechybí. Trojici vesnických rybářů se však stalo popíjení vodky osudným (ilustrační foto)
Rybolov je oblíbenou zábavou všude na světě a ruské vesnice nejsou výjimkou. Bohužel, i v tomto případě platí, že není dobré kombinovat zábavu s přemírou alkoholu. Když se rybáři v ruské vesnici Krutec, posilnění vodkou, začali na břehu hádat s jinou partou, která rybařila o kus dál, netušili, že k jejím členům patří také již jednou odsouzený loupežný vrah. A nevěděli, jaké peklo jejich opilecká hádka rozpoutá.
4 fotografie

Rybáři netušili, s kým se začali hádat. Šílený maniak u jezera rozpoutal jatka

Svět
Ruský sériový vrah Alexandr Jurjevič Pičuškin
Bitcevskij park leží u stejnojmenné konečné stanice metra v jihozápadní Moskvě. Rozlohou a bujností vegetace připomíná spíše les. Moskvané ho často a rádi využívají k procházkám a piknikům. V letech 1992 až 2006 se však na tomto místě dělo ještě něco jiného. Pro 49 až 60 lidí se stal Bitcevskij park nejenom konečnou stanicí metra, ale i konečnou jejich životů. Čekal na ně vrah se šachovnicí.
7 fotografií

Říkali mu vrah se šachovnicí. V lese se měnil ve zrůdu s odpornou zálibou

Svět