ŠTÍTEK: vysokozdvižný vozík

Ještěrka na kapotě popelářského vozu je dílem streetartového umělce Nikoly Vavrouse alias Khomy.
V ulicích města jezdí další auto s obrázkem, který bezpochyby zaujme. Popelářské vozidlo Technických služeb Karviná na svoz komunálního odpadu na sobě vozí obraz velké ještěrky. Výsledek kreativní práce je z dílny streetartového umělce Nikoly Vavrouse alias Khomy, původem z Havířova. Technické služby Karviná tak mají v provozu již třetí vůz se zajímavým grafickým prvkem.
6 fotografií

OBRAZEM: Ulicemi Karviné jezdí popelářský vůz s ještěrkou na kapotě

Čtenář reportér
Sluníčko si užívá i ještěrka.
"Konečně je teplo. Na zahrádce na tarasu se u nás takhle vyhřívala ještěrka," píše Ladislav Beran z Volar. Také sledujete, co se děje v přírodě? Vyfoťte nám své postřehy a pošlete snímky na email klara.alesova@denik.cz, my je ukážeme ostatním. 

Sluníčko si užívá i ještěrka

Čtenář reportér
Střední odborná škola ekologická a potravinářská ve Veselí nad Lužnicí ve středu 27. listopadu opět otevře dveře veřejnosti a zájemcům o studium.
V rámci dne otevřených dveří si zájemci ve středu 27. listopadu prohlédnou celý objekt veselské Střední odborné školy ekologické a potravinářské, její prostory i domov mládeže, včetně školního akvária s exotickými rybami, terária s hady a ještěrkami či nahlédnou do školního minipivovaru.
10 fotografií

K návštěvě lákají plazi i ochutnávky

Táborsko
IAC Group s.r.o.
HLEDÁME ŘIDIČ VYSOKOZDVIŽNÉHO VOZÍKU (VZV)International Automotive Components Group s.r.o. je celosvětově operující společností, která ve svých více než 70 pobočkách po celém světě vyvíjí a vyrábí vysoce kvalitní produkty pro širokou škálu zákazníků automobilového průmyslu. V současné době hledá závod IAC Group se sídlem v Nových Zákupech vhodné kandidáty pro své stále rozvíjející se týmy.

IAC Group s.r.o. hledá řidiče vysokozdvižného vozíku

Reklama
Při prvním ročníku Olešnického kvítku soutěžily čtyři kapely.
Olešnice /FOTOGALERIE/ – Olešnická kytka je známý festival trampské, folkové a country písničky, který se poprvé konal před třiceti lety. Olešnický kvítek je jeho dětskou odnoží a poprvé se uskutečnil tuto sobotu. Obojí pod organizační taktovkou trampské osady Zmijáci. Při prvním ročníku kvítku se v olešnickém kulturním domě představily čtyři dětské kapely.
24 fotografií

První ročník Olešnického kvítku: u diváků i poroty vyhrály Pružiny

Volný čas
Fotografie a videa o svém psovi děti prohlédly
Tachov – Není tak úplně zvykem, aby si děti ze základní školy adoptovaly zvíře na dálku. Ještěrky z družiny Základní školy Zárečná si před rokem adoptovaly psa z Psího útulku U Šmudliny v Tachově.

Je to rok, co si Ještěrky adoptovaly Yetiho

Tachovsko
Richard Kočí před Městským soudem v Brně.
Brno – Až přílišnou horlivost při prosazování zákona ukázali podle Městského soudu v Brně strážníci Richard Kočí a Jan Jebas známí v bezdomovecké komunitě jako Pavouk a Ještěrka. Za bití bezdomovců, kteří se pohybovali kolem obchodního domu Tesco v centru Brna, dostali v pondělí oba strážci zákona podmínku.

Pavouk a Ještěrka dostali tresty

Zločiny a soudy
Masopust v Postřekově
Domažlicko – Masopustní oslavy zahýbou již tento víkend naším regionem. Ačkoliv je oficiálním datem letošního masopustu  1. březen, některé obce ho už mají týden za sebou, jinde ho drží o týden později. Jiný je také jeho průběh.

Masopust nemusí být jen klasika

Domažlicko
S Vervou v Café Botanico
Prostějov - S Vervou je název skupiny, která poznala světlo světa teprve v květnu letošního roku. Za sedm měsíců na regionální hudební scéně skupina urazila kus cesty. S jedenácti písněmi multitrio ve složení dvě ženy (Renata Mrózková, Dominika Jančíková) a jeden muž (Jan Srostlík), obráží hudební bary a sklízí ovace.
9 fotografií

V Botanicu do toho praštili S Vervou

Volný čas
Barbora Janotková pomáhá mamince s výběrem oblečení.
Opavsko - Trička, svetříky, tepláky, kalhoty, halenky, pásky, ale i kočárky nebo hračky. To vše s trochou štěstí najdete v secondhandech na Opavsku. Velké oblibě se pak těší především ty, které jsou určeny malinkým dětem.

V sekáči pro děti můžete kojit i přebalovat

Opavsko
Keltská noc v Plumlově
Prostějovsko - Je tu letní víkend a s ním celá řada kulturních i sportovních akcí. V našem přehledu najdete výběr těch nejzajímavějších. Třeba i festival Keltskou noc v Plumlově, Hodové hrátky v Prostějovičkách či sraz mistrů řemesla kolářského Josefkol 2009 v zámeckém parku v Čechách pod Kosířem.

Kam o víkendu? Tam, kde se něco děje

Volný čas
Bazén v ozdravném centru Ještěrka
Ostrava - Vedení Ostravy chce najít nového provozovatele Ozdravného centra Ještěrka v Bartovicích. Zahájilo koncesní řízení, s jehož přípravou mu pomáhala brněnská advokátní kancelář MT Legal, specializující se na oblast veřejných zakázek a koncesí.

Město hledá nového provozovatele Ještěrky

Ostravsko
Ještěrka
Ostrava - Městští zastupitelé řekli ve středu ano nedávnému rozhodnutí obvodních kolegů z Radvanic a Bartovic. Ti došli k závěru, že bude lepší, když se o provoz a všechno, co souvisí s Ozdravným centrem Ještěrka, bude starat město Ostrava.

Ještěrka patří městu

Ostravsko
Ještěrka
Ostrava - Společnost PEM Invest spojená s bývalým majitelem OKD Viktorem Koláčkem už nechce koupit ozdravné centrum Ještěrka v Radvanicích a Bartovicích.

Uhlobaron už Ještěrku nechce

Ostravsko
Čtěte v Moravskoslezském deníku
Ostrava - V pátečním Moravskoslezském deníku se dozvíte, že ozdravé centrum Ještěrka se nebude prodávat, Deník informuje o výstavě SMALT ART VÍTKOVICE 2008, přináší informaci o oslavách Dne země v Hornickém muzeu OKD v Ostravě-Petřkovicích a na straně 5 si máte možnost vybrat z mnoha tipů na víkend.

Čtěte v pátečním Moravskoslezském deníku

Ostravsko
Čtěte v Moravskoslezském deníku
Ostrava – Čtvrteční vydání Moravskoslezského deníku přináší článek o tom, jak zastupitelé obvodu Radvanice a Bartovice otálejí s prodejem Ještěrky. Jako téma Deník zvolil tentokrát problematiku fungování soudů, přináší i rozhovor s předsedou krajského soudu v Ostravě. Deníku se věnuje osudu manželských svazků homosexuálních párů, které loni uzavíraly registrované partnerství a přináší pravidelné srovnávání cen v obchodech.

Co si přečtete ve čtvrtečním Moravskoslezském deníku

Ostravsko
Čtěte v Moravskoslezském deníku
Ostrava – Čtvrteční vydání Moravskoslezského deníku přináší informace o údajném záměru dcer uhlobarona Koláčka koupit ozdravné a rekreační zařízení Ještěrka v Ostravě-Bartovicích. Deník také přináší článek o noční můře ostravských policistů – vykradačích aut. Této problematice je věnováno i téma deníku. Příznivce Ivana Mládka určitě potěší rozhovor s tímto úspěšným hudebníkem, zpěvákem a humoristou. Deník se také zajímal o možný brzký návrat jedné z opor Baníku Martina Lukeše do sestavy po jeho vážném zranění.

Co si přečtete ve čtvrtečním Moravskoslezském deníku

Ostravsko
Ještěrka
Ostrava - Přes sto milionů korun, které město Ostrava investovalo do stavby Ozdravného centra Ještěrka v Radvanicích a Bartovicích, by mohlo dostat zpátky do městské pokladny. Radní totiž uvažují o tom, že by Ještěrku prodali.
0 fotografií

Ještěrka na prodej? Uvidíme

Ostravsko
Bazén v ozdravném centru Ještěrka
Ostrava - Občané Radvanic a Bartovic si nemohou vynachválit své nové ozdravné centrum. Lidé z jiných obvodů ale hodnotí Ještěrku poněkud střízlivěji. Obě skupiny emotivně reagovaly na články v Deníku, jež na dané téma v tomto týdnu vyšly.

Ještěrka: pro jedny zázrak, pro druhé přízrak

Ostravsko
Čtěte v Moravskoslezském deníku
Ostrava - V sobotním vydání Moravskoslezského deníku se dozvíte, že byl odročen soud s kontroverzním politikem Marianem Kuśem, a to kvůli nemoci obhájce, seznámíte se s rekonstrukcí historické Poruby a jistě vám neunikne informace o novém ozdravém centru Ještěrka.

Co si přečtete v sobotním Moravskoslezském deníku

Ostravsko
Čtěte v Moravskoslezském deníku
Ostrava – Středeční vydání Moravskoslezského deníku přináší další pokračování seriálu Jak přežít reformu a tentokrát věnované změnám rodičovského příspěvku. Deník si také všímá, jak pokračuje sezóna v moravskoslezských palírnách. Podívá se také do nedávno otevřeného Ozdravného centra Ještěrka a pokusí se najít odpověď na otázku, zda tento komplex za více než sto miliónů korun není jen předraženým koupalištěm.

Co si přečtete ve středečním Moravskoslezském deníku

Ostravsko