ŠTÍTEK: webový server

Ilustrační foto
Sokolov - Studenti sokolovského gymnázia se na městské zastupitelstvo přišli zastat spolužáka Daniela Starka, který je popotahován na internetovém serveru Aeronet. To zařídil předseda kulturní komise městského domu kultury Radek Laurin.

Gymplák se stal celebritou Aeronetu

Karlovarsko
Česká lyžařka a zlínská rodačka Klára Křížová
Jde si za svým stůj co stůj. Finančně ji podpořit můžete i vy. Česká sjezdařka a rodačka ze Zlína Klára Křížová se na internetovém serveru hithit.com, který zaštiťuje financování různorodých aktivit lidí, také zapojila. Přispět můžete k účasti na olympijských hrách v korejském Pchjongčchangu v únoru 2018. Během dvou dnů dárci poslali 8 % z cílové dvousettisícové částky.

Křížová rozjela projekt. Cíl? Medaile z olympiády v Koreji

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Chystáte se kupovat byt v Kroměříži či okolí? Pak byste si nejspíš měli pospíšit. Deník zjišťoval, jak se dostupnost a ceny bydlení vyvíjí během uplynulého půlroku a trend je jasný: ceny stoupají.

Ceny bytů rostou: včetně nájmů

Kroměřížsko
Ilustrační foto.
Tachovsko - Tachovští kriminalisté si mohou odškrtnout další úspěšnou akci. Podařilo se jim zadržet devětačtyřicetiletého majitele penzionu, který nesloužil k původním účelům.

Policie odhalila nevěstinec

Zločiny a soudy
Ilustrační foto.
Břeclavsko – Byla to náhoda. Břeclavanka Kateřina Buzovská při prohlížení webových stránek narazila na video, na němž vystupuje dívka říkající si PetraLovelyHair. Zaujala ji. Tehdy se Buzovská poprvé setkala s fenoménem takzvaných youtuberů – lidí natáčejících videa, na kterých komentují nejrůznější témata či předvádí mnohdy odvážné kousky.

Youtube jako styl života. Videa chtějí tisíce lidí

Břeclavsko
Letoun společnosti Ryanair
Pardubice - Během čtvrtka se na některých webových serverech objevila informace, že společnost Ryanair ruší plánované lety z letiště Pardubice. Jednalo se však o nedorozumění. Jak EBA, ověřila přímo u společnosti Ryanair, lety z Pardubic se neruší.

Ryanair stále míří na letiště v Pardubicích

Pardubicko
Simona Kijonková
Praha - Práce v zahradě. Doučování. Úklid bytů, domů a kanceláří. Hlídání dětí. Péče o tělo. Fotografování a jiné služby. Jakkoli se jedná o mimořádně širokou škálu činností, jedno je spojuje podnikatelský nápad Pražanky Simony Kijonkové.

Zkuste si přivydělávat přes internet

Ekonomika
Ilustrační foto.
Břeclavsko – Jsou první. Alespoň oficiálně. Mladíci ve věku patnácti a šestnácti let, kteří se v Břeclavi převlékli za klauny a vyrazili do ulic
s cílem polekat příbuzného, se v regionu stali „průkopníky" fenoménu strašícího obyvatele v řadě světových zemí. Břeclavský deník Rovnost o případu informoval už v sobotu. „Spíš než na strážníky měli narazit na někoho, kdo by jim nařezal, smradům," napsal poté pod článek například Radim Netopilík.

Klauni v Břeclavi: duo beze zbraní, přesto budící rozruch

Zločiny a soudy
Ilustrační foto
Chrudim, Krouna – Ve školství je kladen stále větší důraz na inkluzívní vzdělávání. Tato forma výuky a školního spolužití má své zapálené zastánce, ale i hlasité kritiky. Nejen na celostátní úrovni, kde jejím nejviditelnějším odpůrcem prezident Miloš Zeman, ale i na úrovni ředitelů a učitelů jednotlivých škol. Stejně tak je tomu na Chrudimsku.

Inkluze: Jedni ji proklínají, jiní jí jdou naproti

Chrudimsko
Ilustrační foto.
Moskva - O zatím nejmasivnějším útoku hackerů na ruskou komunitní síť VKontaktě dnes informují ruská média. Rozhlasová stanice Echo Moskvy uvedla, že útočníci se zmocnili osobních dat a hesel desítek milionů lidí a hodlají je zpeněžit. Vedení sítě oznámilo, že jde o staré údaje z let 2011–12 a škoda prý není velká.

Ruská sociální síť VKontaktě byla terčem masivního útoku hackerů

Svět
Stránky Městských služeb Ústí n. L.
Ústí nad Labem – Čtenář Tomáš si chtěl jít minulý pátek navečer zaplavat do haly na Klíši. Aby si ověřil otevírací dobu a přístupnost jednotlivých plaveckých drah v bazénu, otevřel si webové stránky Městských služeb (MS) v Ústí.

Hackeři zablokovali stránky Městských služeb

Ústecko