ŠTÍTEK: Wengen

Vodopád Staubbach se řítí z výšky téměř 300 metrů. Je ohromující.
Lauterbrunnen je jedna z nejmalebnějších vesnic Švýcarska. Svými alpskými vodopády a útesy láká turisty, kteří často dychtí hlavně po výstavním záběru na sociální sítě, ale už v místě nic neutratí. Místní úřady však řekly dost a plánují, že lidé budou za návštěvu obce platit. Už i tamní farář se nechal slyšet, že se obyvatelé obce doma cítí jako zaměstnanci lunaparku.
6 fotografií

Obyvatelé se cítí jako zaměstnanci lunaparku, řekl farář. Ves chce vstupné

Do světa
Běžkařská trasa z Příbrami kolem Brodu.
Příbram, Brod - Nedělní slunečné počasí nechalo málokoho při domácí pohodě. Když vyjedete kousek za město, někam do lesů, rázem si připadáte jako na horách. Ne každý má dost času a peněz dopřávat si horský vzduch. Za ideálními zimními podmínkami se ale nemusí na Šumavu nebo do Alp, stačí vyrazit na běžky přímo do Brodu u Příbrami.
5 fotografií

Na běžky nemusíte do hor, u Brodu jsou ideální podmínky

Příbramsko
Henrik Kristoffersen ve Wengenu
Wengen - Norský favorit Henrik Kristoffersen vyhrál ve Wengenu už čtvrtý slalom Světového poháru z pěti v této sezoně a při výpadku hlavního rivala Marcela Hirschera míří za ziskem malého křišťálového glóbu. Navíc dovršil hattrick norských lyžařů ve Wengenu, neboť na slavném Lauberhornu vyhrála severská velmoc v tomto týdnu všechny tři závody.

Kristoffersen se zlobil, přesto vyhrál slalom ve Wengenu. Hirscher vypadl

Zimní sporty
Ondřej Bank
Praha - Kristian Ghedina má pomoci Ondřeji Bankovi k úspěchu při věhlasných závodech v Kitzbühelu a Wengenu. Slavný italský sjezdař, který vyhrál třináct závodů Světového poháru, z toho dvanáct v nejrychlejší disciplíně, se stal součástí týmu nejlepšího českého lyžaře. Bude osobně přítomen seriálu počínaje předvánočními závody ve Val Gardeně a hlavně při slavných sjezdech, kde chce Bank uspět. A kde český závodník tajně pošilhává po stupních vítězů.

Bank má hvězdnou posilu, vyhrávat ho má naučit Ghedina. Dělá to srdcem, řekl

Zimní sporty
Ondřej Bank ve sjezdu SP.
Wengen, Šumperk – Jeden z životních závodů má za sebou sjezdař Ondřej Bank. Čtyřiatřicetiletý borec z Rudy nad Moravou se v neděli poprvé v kariéře postavil na start slavného Lauberhornu a v nejdelším sjezdu Světového poháru obsadil fantastickou devátou pozici. Výrazně si vylepšil dosavadní maximum v královské disciplíně, kterým bylo 17. místo v norském Kvitfjellu v březnu 2011.

Ondřej Bank šokoval devátým místem na slavném Lauberhornu

Ostatní sporty
Český reprezentační sjezdař Martin Vráblík.
Nový Hrozenkov /ROZHOVOR/ – Na svou již třetí olympiádu v kariéře se těší a chystá sjezdař Martin Vráblík. Do dějiště her v Soči se 31letý borec z Nového Hrozenkova a účastník her v Turíně (2006) a Vancouveru (2010) vydá vojenským speciálem spolu s některými dalšími českými sportovci už v úterý.

Vráblík sní o olympijské desítce v kombinaci

Ostatní sporty
Alexis Pinturault
Wengen - Čeští lyžaři Kryštof Krýzl a Filip Trejbal nepostoupili do druhého kola slalomu ve Wengenu a nepřipíšou si tak body do Světového poháru. Češi skončili ve čtvrté desítce se ztrátou více než čtyř sekund na tehdy vedoucího Hirschera. Krýzl obsadil 37. místo, Trejbal devětatřicáté. K postupové třicítce jim chybělo přes půl sekundy.

Čeští lyžaři ve slalomu neuspěli, ve Wengenu nakonec vyhrál Pinturault

Zimní sporty