ŠTÍTEK: Windows Phone

Ilustrační foto
Lysá nad Labem (Nymbursko) - Studenti České zemědělské univerzity (ČZU) vytvořili mobilní aplikaci, která si klade za cíl minimalizovat ztráty divoké zvěře při senosečích a sklizních. Program je určený pro zemědělce, myslivce, ale i dobrovolníky z řad laiků, řekl proděkan Provozně ekonomické fakulty České zemědělské univerzity v Praze Roman Kvasnička. V rámci ročního zkušebního provozu pomohla aplikace zachránit 48 mláďat a 64 dospělých zvířat.

Studentská aplikace má pomoci chránit zvěř při senosečích

Česko
Ilustrační foto
Praha - Počet vyděračských programů pro chytré mobilní telefony s nejrozšířenějším operačním systémem Android se za poslední rok zdvojnásobil. Tyto škodlivé aplikace, tzv. ransomware, jsou schopné zašifrovat zařízení, změnit jeho PIN nebo uzamknout obrazovku a za opětovné zprovoznění požadují výkupné. Vyplývá to ze studie antivirové firmy Eset.

Počet vyděračských programů na Android se zdvojnásobil

Ekonomika
Mobilní hra King of Thieves.
Další z původně mobilních her zamířila na monitory počítačů. Za King of Thieves stojí studio ZeptoLab a v minulosti se proslavilo hlavně několika díly mobilního hitu Cut the Rope. Hra je stále celkem nová, poprvé vyšla začátkem minulého roku a oproti předchůdcům nabídla unikátní herní mix. Kombinuje prvky tradičních skákaček a tvorbu vlastních úrovní.

King of Thieves zamířilo z mobilů také na počítače

Hry
Počítačová hra Fallout 4.
Příliv velmi očekávaných her konce tohoto roku pokračuje se čtvrtým pokračováním série Fallout. Série poprvé krátce ukazuje svět před atomovou katastrofou a nově se odehrává okolo města Boston. Respektive v jeho troskách. Novinka vylepšuje herní mechanismy předchůdců a zároveň přidává nové. Propracovaný systém tvorby předmětů začíná u zbraní, ale klidně se možné postavit vlastní osadu v pustině.

Bostonská pustina se otevírá dobrodruhům. Vychází nový Fallout

Hry
Hodonínská radnice - ilustrační foto.
Hodonín, Kyjov - Už více než měsíc je ve zkušebním provozu služba hlášení závad, kterou nabízí hodonínský městský úřad. Zájem je veliký. Některé dny lidé upozorňují i na tři nedostatky objevené za posledních čtyřiadvacet hodin. „Služba je v testovacím provozu a zaměstnanci se s ní průběžně seznamují. Vyhodnocení se uskuteční koncem letošního roku. Následně se rozhodne, jestli se pořídí placená verze či nikoliv," sdělila zastupující mluvčí hodonínské radnice Martina Trumpešová.

Hlášení závad na městě: pozor na vyrabovanou Avii

Hodonínsko
Skládka - ilustrační snímek
Mělnicko - Mělník se připojil k aplikaci ZmapujTo, jejímž prostřednictvím mohou místní lidé i návštěvníci města hlásit černé skládky a různé závady. Jejich podněty bude radnice vzápětí řešit. Podle mělnického starosty Ctirada Mikeše lidé v současné době nechodí se svými podněty na radnici, raději se na ni obracejí prostřednictvím moderních technologií.

Města a vesnice na Mělnicku míří do aplikace ZmapujTo

Středočeský kraj
Počítačová hra Badland.
Oproti jiným hrám, které na mobily míří po vydání na konzolích a počítačích, to má úspěšný Badland otočené. Skvělé výsledky mobilní verze umožnili studiu začít pracovat na nové verzi pro „velké" herní systémy. Dočkáme se už velmi brzy.

Mobilní hit Badland se chystá také na počítače a konzole

Hry
Ilustrační foto
Praha - České dráhy spustily mobilní aplikaci pro nákup jízdenek a vyhledávání informací o aktuální poloze vlaků. Cestující by mohla přesvědčit nakupovat online i jízdenky na kratší trasy, řekl na čtvrtečním setkání s novináři spoluautor aplikace Roman Menc. Zatím lidé online nákup prostřednictvím internetových stránek využívají převážně při cestách na delší trasy.

České dráhy spustily aplikaci umožňující nákup jízdenek přes mobil

Ekonomika
Ilustrační foto
Praha - Tuzemská Telefónica chce během letošního roku nalákat 400.000 uživatelů na novou aplikaci umožňující sledování televizního vysílání v mobilních zařízeních. Službu O2 TV Go, která bude první svého druhu na trhu, operátor nabídne během května. Uvedl to dnes marketingový ředitel pro segment domácností David Duroň. Konkurenční operátoři podle svých vyjádření obdobnou službu nechystají.

Televize v mobilu? Telefónica chce nalákat 400 tisíc uživatelů

Ekonomika
Mobilní hra Feed Me Oil 2.
Logické hry se hlavně na mobilních telefonech těší velké popularitě a nový přírůstek by rozhodně neměl uniknout žádnému milovníkovi tohoto žánru. Čeká na vás 60 různorodých úrovní ve stylově zpracované grafice.

Vyšla logická mobilní hra Feed Me Oil 2

Hry
Počítačová hra Cut the Rope 2.
Ruské herní studio Zeptolab vydá už 19. prosince svůj nový počin. Půjde o pokračování skvělé a populární hry Cut the Rope z roku 2010. Původní hra dostávala v aktualizacích dlouho nové úrovně, ale nyní je čas na nový díl.

Brzy vyjde logická mobilní hra Cut the Rope 2

Hry
Jonáš Ševčík.
Brno – Všech devět fakultních knihoven Masarykovy univerzity se studentovi Jonáši Ševčíkovi podařilo směstnat do mobilního telefonu. Už několik stovek studentů si stáhlo jeho aplikaci SmartLib na vyhledávání knih, která také umožňuje díla hodnotit, psát k nim recenze, vytvářet si jejich seznamy podle oblíbenosti a řadu dalších funkcí.

Aplikace má přehled o všech knihovnách Masarykovy univerzity

Jihomoravský kraj
Jonáš Ševčík.
Brno – Všech devět fakultních knihoven Masarykovy univerzity se studentovi Jonáši Ševčíkovi podařilo směstnat do mobilního telefonu. Už několik stovek studentů si stáhlo jeho aplikaci SmartLib na vyhledávání knih, která také umožňuje díla hodnotit, psát k nim recenze, vytvářet si jejich seznamy podle oblíbenosti a řadu dalších funkcí.

Aplikace má přehled o všech knihovnách Masarykovy univerzity

Brněnsko
Ilustrační fotografie.
Chebsko - Unikátní český projekt Kdesekouří.cz, který spatřil světlo světa teprve před pár dny, už pomáhá mnoha lidem také v chebském regionu. Webová služba a mobilní aplikace, kterou naleznou zájemci na adrese www.kdesekouri.cz, má za úkol nasměrovat své uživatele do podniků podle toho, jestli se v nich kouří, nebo ne.

Speciální aplikace ukáže nekuřáckou hospodu, funguje i na Chebsku

Karlovarský kraj
Microsoft Points se používají ve službách Microsoftu jako Xbox Live, Zune nebo na Windows Phone.
Také nemáte rádi poněkud zmatené přepočítávání na Microsoft Points, když si chcete něco koupit na Xbox Live, ale třeba i uvnitř aplikací na Windows Phone? Microsoft možná uvažuje, že se jich zbaví a Microsoft Points nahradí klasickou měnou podle země, ve které se nacházíte.

Microsoft Points by do konce roku mohly nahradit peníze

Hry