ŠTÍTEK: Zakynthos

Řecký ostrov Zakynthos.
Lenošení ve vyhřátém písku, laskání mořských vln, památky, ale i dobrodružství a nevšední zážitky. A samozřejmě také voňavý gyros, osvěžující tzatziki, plněné vinné listy, ovčí sýr, skvělé víno a mořské plody v místní taverně. To vše a mnohem víc láká Čechy k objevování krás řeckých ostrovů. Je jich mnoho, dohromady přes tři tisíce. Takže kam vyrazit? Podívejme se tentokrát na pětici ostrovů, které patří podle cestovních kanceláří k těm, kam turisté míří nejčastěji.
10 fotografií

Už máte plány na léto? Tyto řecké ostrovy si Češi zamilovali nejvíce

Do světa
Dovolená u moře, ilustrační foto.
Berounsko – Počasí je teplé, zahrádky restaurací plné, na bundy a kabáty začíná pomalu sedat prach - to znamená, že se blíží léto a lidé se těší na své vytoužené dny odpočinku od práce, proto jsme oslovili několik cestovních agentur, aby nám řekly, kam lidé z Berounska nejčastěji jezdí na dovolenou.

Dovolená ve středomoří stále láká, ovšem lidé objevují i exotiku

Berounsko
Požár v Portugalsku.
Přibližně tři tisíce hasičů v Portugalsku bojují s více než 150 požáry, které zapříčinila dlouhodobá sucha. Oheň také již třetí den sužuje okolí města Vila de Rei v centrální části země. Zde bylo potřeba nasadit 800 hasičů. Podle předpovědi by se však počasí v nejbližších dnech změnit nemělo. Teploty zejména ve vnitrozemí budou i nadále dosahovat 40 stupňů Celsia.
15 fotografií

Portugalsko stále sužují požáry. S plameny zde bojují tři tisíce hasičů

Svět
Ilustrační foto.
Jestli rádi cestujete do míst, která si udržela původní místní kolorit, pak vás určitě nezklame řecký ostrov Kefalonie. Ostatně krásu Jónského moře obdivoval i Aristoteles Onassis, který měl nedaleko svůj soukromý ostrov.

Kefalonie – perla Jónského moře

Cestujeme
Ilustrační foto
Z letních dovolenkových destinací letos nejvíc vzrostl zájem o řecké ostrovy a Turecko. Podle portálu Dovolena.cz se poptávka po zájezdech do Řecka zvýšila meziročně o pětinu, hlavně po ostrovech Kréta, Rhodos a Zakynthos. S nákupem dovolených v Egyptě lidé čekají „na poslední chvíli". Vyplývá to z ankety mezi cestovními kancelářemi.

Hitem letních dovolených budou řecké ostrovy a Turecko

Cestujeme
Ilustrační foto.
Střední Morava - Začínám propadat depresi. Zdá se mi, že dělám všechno a nic se neděje. Pořád nad něčím přemýšlím, něco dělám, někam chodím, někoho úkoluju. Naposledy se všechny čtyři aktivity spojily, aby mě odrovnaly při plnění dílčího veleúkolu. Naplánování svatební cesty.

Svatební deníček: Želvy vs. brzdové kotouče - 4. díl

Slovácko
Jana Kovaříková a Hana Sedláčková na hlavním pódiu, kde vybojovaly první a druhé místo letošního mistrovství světa ve fitness.
Bruntál, Zakynthos - Při mistrovství světa ve fitness na řeckém ostrově Zakynthos dominovala děvčata z Bruntálu, vedená mistryní světa Evou Jordovou.Přivezla zlatou i stříbrnou medaili v kategorii dětí.

Mistryně ve fitness je z Bruntálu

Bruntálsko