ŠTÍTEK: zázrak

MLÁDĚ KOČKODANA Campbellova se prvně podařilo odchovat v Zoo Dvůr Králové.
Nejmladší člen skupiny kočkadanů Campbellových už se plně zařadil do života královédvorské zoo. Mladý kočkodan dostal svahilské jméno Miujiza neboli Zázrak. Skupinu přitom v zahradě založili už v roce 2012, kdy sem dorazily první dvě samice. Páření se samcem Pepinem však neneslo kýžené výsledky.
4 fotografie

OBRAZEM: Zázrak ve dvorské zoo. Narodil se zde kočkodan

Regiony
MLÁDĚ KOČKODANA Campbellova se prvně podařilo odchovat v Zoo Dvůr Králové.
Dvůr Králové nad Labem - Nejmladší člen skupiny kočkadanů Campbellových už se plně zařadil do života královédvorské zoo. Mladý kočkodan dostal svahilské jméno Miujiza neboli Zázrak. Skupinu přitom v zahradě založili už v roce 2012, kdy sem dorazily první dvě samice. Páření se samcem Pepinem však neneslo kýžené výsledky.
4 fotografie

Zázrak ve dvorské zoo. Narodil se kočkodan

Krkonoše
V rámci Turné v hajzlu s projektem Listování dorazil do Rakovníka americký spisovatel C. D. Payne.
Rakovník /FOTOGALERIE/ - Díky aktivitám rakovnické knihovny se po pěti letech nejen v Čechách, ale i v našem městě objevil autor Mládí v hajzlu, dnes už kultovní série o fiktivním mladíkovi Nicku Twipsovi. Americký spisovatel C. D. Payne se osobně zúčastnil dalšího dílu pondělního Listování v rámci celorepublikového turné Turné v hajzlu.
7 fotografií

OBRAZEM: Knihovna servírovala Turné v hajzlu

Volný čas
Zahradní slavnost v soběslavské Rolničce.
Soběslav /OBRAZEM/ -  Diakonie Rolnička nabízí své služby mentálně postiženým dětem a dospělým z Táborska již 20 let. Hlavní oslavy proběhly ve čtvrtek 26. září. V Soběslavi i v Táboře byly celý den otevřeny veřejnosti k prohlídce všechny budovy, které Rolnička využívá, a večer zakončila Zahradní slavností v Soběslavi. V neděli 29. září se uskutečnila slavnostní bohoslužba v evangelickém kostele v Soběslavi.
48 fotografií

Rolnička oslavila kulatiny s hercem Jaroslavem Duškem

Táborsko
Z minulého happeningu při zahájení nové divadelní sezony.
Ostrava - Masarykovo náměstí v Ostravě se stane 2. září velkým divadelním jevištěm díky slavnostnímu zahájení nové sezony. Ostravští divadelníci přijdou v souladu s tradicí za diváky do centra města, aby jim předvedli ukázky z repertoáru Národního divadla moravskoslezského (NDM), Divadla Petra Bezruče, Komorní scény Aréna a Divadla loutek.

Masarykovo náměstí v Ostravě se počátkem září stane velkým jevištěm

Volný čas
Jedním z důležitých motivů inscenace Zázrak v černém domě je i vztah Matky (Ivana Koktová – na snímku vpravo) k psychicky nemocné dceři Šárce (Naděžda Chroboková).
Olomouc - Dvojí premiéru měla v Olomouci hra Milana Uhdeho Zázrak v černém domě. Návrat inscenace na do velkých prostor a režisérství samotného autora. Výsledek na prknech Moravského divadla je rozporuplný, nicméně ne marný. I když se tentokrát zázrak nekoná.

Uhdeho zázrak se ocitl na půl cesty

Volný čas
Milan Uhde (vpravo) si plní svůj sen.
Olomouc - Dramatik, disident a politik - tím vším byl a je brněnský rodák Milan Uhde. Ve svých jednasedmdesáti letech se navíc rozhodl stát i divadelním režisérem. Pro svůj debut zvolil vlastní hru Zázrak v černém domě, kterou nastudoval se členy činohry Moravského divadla Olomouc (MDO). Premiéra inscenace proběhne v pátek v 19 hodin.

Uhde si v Olomouci plní dávný sen

Volný čas